• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Välkommen till tråden för oss som vill, ska, har beställt kinaklänning och gillar att prata om annat (annat bröllopssnack eller vardagsbekymmer) medan vi väntar på att det gyllene paketet ska dimpa ner i brevlådan...

    I denna tråd går våra beställda kinaklänningar som en röd slingrig tråd och däremellan fyller vi ut med underbart kackel, bilder och annat trevligt. ÖS på! Flört Och ställ nya frågor om kinaklänningar, här hjälper vi varann och har roligt samtidigt!

    Vi fyller även på med nya aktuella kinasidor här i trådstarten, så hittar du nya bra sidor - hojta till!

    Här finns en sammanfattande tråd med recensioner av de som redan har fått hem sina klänningar:

    www.brollopstorget.se/Forum-1-81/m3927196.html

    Några kinatillverkare:

    http://www.coralsbridal.com/
    http://www.landybridal.com
    http://www.sheshopping.com
    http://www.littlecoral.com
    http://www.milanoo.com
    http://www.millybridal.com
    http://www.mylove-bridal.com
    http://www.shopindream.com


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-01 19:57
    www.wholesale-weddingdress.com

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-03 14:31
    www.dhgate.com
    www.lightinthebox.com
    www.shopofbrides.com (har "real sample dresses")
    www.dragonorient.com
    www.lilywedding.com (bara "real sample dresses" vad jag kan se) Ej att beblanda med Lilly!

    Näbbkläder och accesoarer:
    www.wonderfuldress.com

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-03 14:42
    www.weddinggownswholesale.com
    www.helenebridal.com
    www.weddingdresschina.com
    www.micweddingdresses.com
    www.dress2sale.com

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-03 16:44
    För er som har bråttom! www.lilywedding.com har bara 15 dagars leveranstids för custom made strl inkl shipping!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-07 09:27
    szlongzhilian.en.alibaba.com/ (har "real sample dresses" och 10 dagars leveranstid)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-13 11:45
    På sid 127 finns en liten sammanställning över många av de klänningar som beställts i tråden under början av 2011.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-05-07 18:46
    www.weddingdressesonlinesale.com

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-06-01 16:25
    www.dressilyme.com

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-10-18 19:39
    www.daphnebridals.com/
  • Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!
  • PimPim83
    teres77 skrev 2014-01-27 15:04:33 följande:
    Högsäsong... När är den? Tänkte beställa därifrån. Men om jag beställer i slutet på mars så får jag den i värsta fall i slutet på maj. Obestämd Då hinner min sömmerska ändra den om det skulle behövas innan juli då den ska användas... det måste väl räcka?
    Jag beställde 25 mars och fick från början svar att den skulle vara klar i slutet av april, men sedan ändrade de sig till slutet av maj. 27 maj kom den, sådet tog nästan exakt två månader.

    Får du din klänning i maj så borde sömmerskan hinna ändra om det behövs tycker man.
  • PimPim83
    Cfkp skrev 2014-01-27 19:48:04 följande:
    Tror ni att det finns någon klänning som är enklare eller svårare att göra för dom? Jag har en annan klänning som jag har hittat på en fotografs sida från ett bröllop. Men då har de ju inte mönstrena.. är det någon som har sytt upp en klänning via exempelvis Landbridal via foton?
    Ja jag har gjort det. Kolla bilderna jag la in här ovanför.
  • Julibrud 2014

    Eftersom jag för första gången med lyckats resultat lyckades lägga upp bilder i en annan klänningstråd så kan jag ju passa på här också, eftersom det faktiskt är en kinaklänning. Dock inte från några av de större hemsidorna utan ifrån en (kinesisk) säljare på ebay.

    Jag är mycket nöjd med det mest, några pärlor och paljetter som satt lite löst men inget som är svårt att fixa till själv. Måde dock lägga ut den en halv decimeter i nacken för att den inte ska sitta för tajt i armhålorna, men jag är ganska stor över axlarna så det problemet har jag ofta med både linnen, kavajer och klänningar. Ska förmodligen ha utsläppt hår på bröllopet så det kommer knappast att synas om jag fixar det hos en skräddare. Klänningen sitter även lite löst över höfterna även när jag snörat den hårt, men det handlar bara om några centimeter så jag är osäker på om det är värt att sy in den.

     Jag fick betala 1300:- för den inklusive frakt och de ändringar jag ville göra vilket var följande: Annan uringning, snörning i ryggen istället för knappar samt utan släp (orginalet var alltså MED släp). De tog inget extra betalt för dessa ändingar utan jag fick den till utsatt pris. Sen tillkom 225:- i tullavgift.

    Just ja, leveranstiden var otroliga 26 dagar (18 vardagar). Beställde på kvällen 4e jan och fick den levererad till dörren igår.

    Men nog tjötat, här kommer bilder, hoppas jag. 

     Klänningen i sin helhet:



    Och några detaljbilder och annat:


  • Blivande frugann
    Julibrud 2014 skrev 2014-01-31 20:07:51 följande:
    Och några detaljbilder och annat:



    Wow! jättefin klänning och görfin på dig. Och till vilket bra pris. Grattis!
    Jag har inte se att du lagt ut den i nacken! Har du det? I sådana fall kan du även ha uppsatt utan att det är något problem.
    Jättefin!
  • jessi85
    FruPuff skrev 2014-01-27 11:50:27 följande:
    Jättefin! Tänker det nog är en modell som du borde kunna få sålt på blocket om det känns fel när den väl är hemma, så chansa om den är jättebillig... :)
    Tack! Jag ska köpa den idag. Om den passar kan jag tänka mig att färga den röd efter bröllopet och använda som partyklänning. :)
  • Julibrud 2014
    Blivande frugann skrev 2014-02-01 12:35:58 följande:
    Wow! jättefin klänning och görfin på dig. Och till vilket bra pris. Grattis!
    Jag har inte se att du lagt ut den i nacken! Har du det? I sådana fall kan du även ha uppsatt utan att det är något problem.
    Jättefin!
    Tack :) Nej jag har inte lagt ut den i nacken ännu, jag har den uppknäppt på alla bilder utom just den detaljbilden. Mailade försäljaren på ebay och bad om lite tyg och spetsdetaljer för att fixa till det, men det är ju kinesiskt nyår nu så de är inte kontaktbara på ännu en vecka. Vet inte hur sugna de är på att fixa sådant i efterhand när klänningen redan är betald, men i och med att jag inte recenserat dem på ebay ännu så kanske de känner sig manade att vara till lags. Kan ju hoppas på det!

    177,25 $ kostade den förresten. Vilket ju är strax under 1200:-, inte 1300:-, fel av mig. 
  • Zarizael

    Hur får ni tillverkarna att ändra designen. Läser frågorna på tex lightinthebox, jjshous osv att nej vi ändrar inte släpets längd eller från dragkedja till knytning. Vill ha knytning för att slippa sy om men den jag fastnat för har dragkedja...
    Kanske ska kolla in Landy 

  • Julibrud 2014
    Zarizael skrev 2014-02-03 14:43:24 följande:
    Hur får ni tillverkarna att ändra designen. Läser frågorna på tex lightinthebox, jjshous osv att nej vi ändrar inte släpets längd eller från dragkedja till knytning. Vill ha knytning för att slippa sy om men den jag fastnat för har dragkedja...
    Kanske ska kolla in Landy 
    Av det jag läste på innan jag beställde så förstod jag att just jenjen och litb var väldigt bestämda med att de inte ville göra några ändringar. Jag beställde som ovan nämnt ifrån ebay, samtliga säljare jag kontaktade där, vilket var ca 10 stycken, gick med på mina ändringar (snörning, annan urringning och borttaget släp). Förmodligen så är ebay-säljarna lite mer villiga att gå köparna till mötes eftersom de inte alls är lika konkurrenskraftiga som jjs, litb osv med sina flashiga hemsidor. Jag är inget belägg för mina spekulationer, men jag skulle gissa att det är samma kinesiska sömmerskor som gör klänningarna ändå.

    Vad jag har läst så har både litb och jj (rättta mig om jag har fel) rykte om sig att ta bort negativa recensioner och vara väldigt svåra att ha att göra med om något inte blir som man tänkt sig. Ebay-försäljarna å andra sidan lever på att få bra kundrecensioner för att få fler kunder och uttrycker ofta skriftligt på sina sidor att "vid eventuella problem eller missnöje så kontakta oss innan ni ger en dålig recension så gör vi allt vi kan för att lösa det".

    Jag var skeptisk till att köpa från ebay först men är väldigt nöjd nu i efterhand, och till det priset (1200 var det värt att chansa. 

    Som daniiel just skrev, vi verkar hemma mycket i samma trådar här ;), så är det dock kinesiskt nyår nu så de är nog out of office en vecka till eller så.
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!