Inlägg från: Doofie |Visa alla inlägg
  • Doofie

    Brud 2013

    Tänkte också att det skulle bli lite av en överraskning med bröllopet, men det har inte gått så bra :P haha nästan alla vet om det redan.. dock inte att datum är bestämt..
    Tänkte att man kan vänta lite längre med inbjudningarna om man har STD. Mer tid att bli klar med hemsida mm :)


  • Doofie
    lordoz skrev 2012-05-04 21:15:17 följande:
    Jag skickade ut STD-kort nu i april, ett år innan bröllopet. Lite tidigt kanske, men ville förklara för alla nära och kära hur glad jag var/är. Dessutom har vi en del släkt och vänner som tycker om att åka på långresor, typ 3 månader i Asien eller liknande, så vi ville ge dem en hint om att de kanske kan försöka hålla sig hemma på vår dag. :)

    Jag funderar på att sno en idé som jag läst här inne, nämligen att skicka ut inbjudningarna så att de kommer den 14/2 (på alla hjärtans dag) och sedan ha OSA typ 1/3. Bröllopet ska vara den 6/4. Tror ni det blir för kort om tid? Tänkte att eftersom alla redan vet om datumet i och med STD-kortet, så kanske inte OSA-tiden vara så lång? Eller??
    Tror inte att osa tiden behöver vara så lång, räcker säkert med det där, kanske tom blir lättare om den är lite kortare så folk inte tänker: Jag behöver inte svara förän på lääänge och så glömmer de bor det :P men räcker en månad för planering med bordsplacering odyl?
  • Doofie
    FruHassel skrev 2012-05-06 19:45:55 följande:
    Är det bara jag som är bridezilla nervös att inte dagen ska bli så bra som jag vill?!
    Nope :P Jag skulle liksom vilja repetera allt så det inte blir så fumligt, och så jag vet hur allt kommer se ut och vart allt ska stå och vart alla ska gå, så jag vet hur mycket vi måste styra. Vi hade tex tänkt ha ett fackeltåg från kyrkan till restaurangen (någon minuts gångavstånd), men tänk om det blir konstigt när man ska tända facklorna.. och ska jag och min blivande ta täten och säga: "Kom så gick vi".. eller? Och när vi kommer fram till restaurangen tänkte jag att det skulle vara maschaller, fler facklor (typ oljelampor) och någon eld och så bjuds det på varm choklad med minttu - men hur vet de på restaurangen att vi kommer? Kommer vi måsta gå in och hämta dem..; "Jaha då var vi här då.. får vi nån choklad eller?" Så blir det helt tyst och alla gäster står och glor.. eller nåt.
    Tror nog att min värsta rädsla är att det ska bli tyst och stelt..
    Haha! typiskt mig att oroa mig för konstiga saker. Så neej.. du är inte ensam med nervositeten :P
  • Doofie

    Förresten brudisar!
    Jag ska ju gifta mig i februari och har funderat lite på vad jag egentligen ska ha för ytterkläder. Tycker det skulle vara supersnyggt med en päls, men.. päls är ju päls (ska man ha päls eller inte) och päls är dessutom dyrt. Så hittade en lite snyggare varaiant av fuskpäls men med läderdetaljer som var på rea, halva ord. pris! Är dock inte helt säker på den.. borde jag ha en vit istället (har ju iofs inte hittat någon sådan) eller något helt annat? Min blivande tyckte inte denna var så snygg, men ibland saknar han smak haha ;P vad tycker NI?



  • Doofie
    drömmer skrev 2012-05-07 20:14:00 följande:
    Jag tyckte den var skitsnygg, men lite synd att den inte finns i ljusare just till bröllopet. Själv hade jag nog velat ha en ljus, men annars var den som sagt snygg !!
    Jaa.. kanske hade varit snyggare med vitt ändå, :/ får se om jag hittar någon lika passande men i vitt! Men kan ju vara lite snyggt med mörkt till vit klänning också, tänker jag..
  • Doofie

    Sant! Det är ju till fotograferingen också i så fall, den del som är utomhus iallafall :) Men tänkte också att det är bra att ha den, för den kan man ju använda efter bröllopet också. Först ville jag ha en vit cape, skulle vara skitsnyggt! Men, hur ofta kan man använda den efteråt? ;)


  • Doofie

    Yes, det är ju supersnyggt med vit cape, var heelt inne på det till att börja med. Men började som sagt vacka när jag såg priset för en ny. Men det är ju sant som Wirre81 säger, man kan ju sälja vidare. Kommer ju alltid finnas vinterbrudar som vill ha en snygg vit cape :)
    Haha jag är egentligen inte heller någon pälstjej.. tycker mest det brukar se lite osmakligt ut.. men vi får se om jag ändrar mig :P Har sett så många fina bilder på vinterbrudar i päls så jag börjar önska att jag också passar ;)

    Tanken är ju att vi ska ha lite rustikgt tema med mycket trä och naturligt material, så på det sättet passar ju päls in, även om det är fuskvariant :)
    Läste även i en bröllopstidning om en vinterbrud som hade en skitsnygg ulljacka/kappa av Åsa Österstrom. Hade jag gärna haft, men då kan vi börja snacka dyrt ;)


    Ekna skrev 2012-05-08 10:41:39 följande:
    Håller med dig om det :) jag är inne på vitcape men Gud så svårt att hitta i rimligt pris så ska se om jag kan få uppsytt men kankse är lite onödigt men ja jag tänkte även fixa så mina tärnor och min ena lilla brudnäbb har detta å hela medföljer så att säga :) men får ju se hur de blir med den saken :) har du köpt klänningen?
    Nope ingen klänning än. Men tänkte bege mig på storjakt och provning i veckan eller nästa! Längtar! :D
  • Doofie
    Pagnie skrev 2012-05-21 18:28:58 följande:
    Nej det där med budget måste jag säga tycker jag är jättesvårt. Man vet verkligen inte hur man ska lägga upp den. Vi har bara satt en maxgräns och sen jobbar vi utefter det. Man får hoppas att den håller och att man får mycket över.  Hur gör ni andra? har ni en strikt budget?
    Är riktigt svårt. Tänkte först att jag skulle ha en budget till klänningen tex på 5000 men när jag började kolla runt kändes det plötsligt omöjligt... Det drar lätt iväg och det är lätt att tänka: jaa men det är bara 1000 kr över budget, men tänker man så hela tiden blir det många tusenlappar ;)
    Men det mesta ska betalas senare, nu är det mycket bokningsavgifter och så. Men vi ska iallafall försöka hålla budget så gott det går, blir det över på ett ställe får man nog dra in på ett annat..Hoppas jag ;)
  • Doofie
    Wirre 81 skrev 2012-05-22 16:25:54 följande:
    Jag och min blivande satt och spånade på budget till bröllopet igår och som det ser ut i dagsläget kommer vi inte ha råd med det bröllopet vi (Iäs jag) vill ha. Så troligtvis kommer jag lämna er i 2013 gruppen och joina 2012 istället.
    Från ett vackert vinterbröllop till ett "simpelt" sommarbröllop. Det känns sisådär måste jag erkänna men jag vet att om vi satsar på ett vinterbröllop och vi måste snåla in på något så vet jag hur ledsen och besviken jag kommer bli så då blir det bättre att ha ett sommarbröllop.
    Vi får se om gubben skrev ut alla papper idag. Hindersprövning och byte av efternamn och så för då smäller det nog redan i augusti för oss... :D 
    Och som sagt. Det är inte bröllopet och festen jag vill ha - det är mannen Hjärta 
    Oj! vad kul att få flytta fram det hela lite :) om än det betyder att du får kompromissa lite med hur du helst skulle vilja ha det. Hade gärna gift mig iår, men för oss är det tvärtom. Måste spara in pengar, så då blir det nästa år, om än tidigt på året :)

    Nu har vi skickat ut våra save the date och de har kommit fram! En del som blev riktigt överraskade, bla svärföräldrarna ;)
  • Doofie

    Har varit helt opepp på bröllopsplaneringen ett bra tag. Har inte varit inne här på ganska länge. Det går så mycket upp och ner för mig. Nu börjar det dock närma sig, är snart bara 7 månader kvar!! Herregud! Efter sommaren är det ju bara nedräkning för tusan.. då gäller det ju att komma igång ordentligt med alla detaljer.

    Det vi fixat hittills:
    Kyrkan - blir vigsel kl 15:00 23/2
    Lokalen
    Fotografen
    Save the date - skickade i början av sommaren
    Brudfölje - tillfrågade och redo
    Brudklänning och ytterjacka
    Inbjudningskorten - börjat skissa på dessa
    Dekorationer till festen - vissa är inhandlade

    Mycket kvar, men de stora posterna är ju avklarade :)


Svar på tråden Brud 2013