Inlägg från: Ekorren |Visa alla inlägg
  • Ekorren

    Brud 2013

    fruwesterlund skrev 2012-02-05 15:00:44 följande:
    Vi planerar bröllop den 6 september 2013 - min 30-årsdag!  Tror ni det är positivt eller kan det uppfattas som egocentriskt att välja den dagen?
    Vi planerar bröllop den 9 mars 2013 på min 25-årsdag ;) (förlovade oss för drygt ett år sen på min fästmans födelsedag). Har också samma fundering som du, har inte berättat för några andra än mina två tärnor och de tycker inte att det är något konstigt med det. Har inte riktigt bestämt än när vi ska berätta för familjerna, antagligen någon gång nu i vår iaf :) Enda jag kan komma på som någon skulle kunna säga som negativt är att födelsedagen blir "förstörd" om vi skulle skilja oss senare (dock inget vi planerar att göraFlört). Tycker mest att det är en kul grej som dessutom gör det lätt att komma ihåg datumet (måste ju tänka på hur det blir när man börjar bli gammal och senil) Solig
  • Ekorren
    missidis skrev 2012-02-13 10:53:09 följande:
    Åh vad fina! Om inte de här passar som jag beställt kommer jag absolut tipsa om dessa!! Vi kommer nämligen ha blått och gammeldags guld som färgtema så dessa passar ju bra då ,)
    Kul att du tycker om dem :) De borde komma i början på nästa vecka, ska bli roligt att höra hur de passar på mina tärnor. Beställde en likadan till mig själv tidigare som jag tänkte ha på min examen i juni, och den sitter perfekt! Så jag håller tummarna för att de blir lika nöjda som mig :)
    Cecilia85 skrev 2012-02-13 11:50:05 följande:
    Har ni tänkt ha nått tema på era bröllop? Genomgående färg eller liknande?
     
    Vi tänker ha mörkblått/marin tillsammans med någon accentfärg, vitt är ganska självskrivet men sen kanske orange eller grönt också i blommorna. Men det känns som att vi kan vänta med det beslutet ett tag till :)
  • Ekorren

    Nu kunde jag inte låta bli att leta reda på några inspirationsbilder Drömmer Vad tror/tycker ni är snyggast?
    Orange + blått: http://paperdollromance.blogspot.com/2011/11/color-day-navy-and-orange.html 
    Grönt + blått: http://www.theperfectpalette.com/2010/06/perfect-palette-when-apple-green-meets.html 
    Grönt + orange + blått: http://inspiringbrides.blogspot.com/2011/04/inspiration-213-navy-lime-and-orange-y.html 

  • Ekorren
    missidis skrev 2012-02-13 21:41:53 följande:
    Mina tärnor ska ha den här klänningen, hoppas den är lika fin på riktigt som på bild

    Ekorren: Helt klart alternativ 2 men jag gillar inte orange värst mkt så kanske därför :P


    Cecilia85 skrev 2012-02-13 22:21:59 följande:
    Tycker att det orange+blått var riktigt häftigt Skrattande Kör på det om du känner för det! Sjuktsnyggt Solig
    Jag vet som sagt inte riktigt det här med färgerna Tungan ute Det är mörkblått som kommer att vara "huvudfärg" och det är ju inte direkt bråttom att bestämma resten eftersom det bara är blommorna som ska vara de extra "färgklickarna", möjligen tårtan också. Min blivande älskar kombinationen blått+orange men han sa även att "vitt kan ju också vara snyggt". Sååå ja, vi vet inte än Cool

    Och jättefin klänning missidis, gillar ryggen skarpt!
  • Ekorren
    Ekna skrev 2012-02-15 15:40:44 följande:

    Är de någon av er som skall ha Save the date kort elelr så och skicka ut?


     www.urenbrudssynvinkel.bloggplatsen.se


    Vi har funderat på save the date-kort men inte bestämt oss än. Jag funderar på att ringa runt istället och berätta,  det känns mer personligt med ett riktigt samtal. Annars vet jag att ryktet kommer att sprida sig ganska fort när vi väl släpper nyheten också, det är bara det att jag skulle vilja vara den som berättar så jag får höra reaktionerna ;P

    Ett litet tips också, du kan lägga din blogg-länk som "hälsning", som missidis har gjort, så ser det snyggare ut i inläggen :)
  • Ekorren
    Ekna skrev 2012-02-15 19:24:20 följande:

    Jo de är snat blir ju personligare om man ringer runt man alal vet ändå typ om de känns de som och tänkte nog mest gör de för en kul grej =)
    Jo men vet inte hur jag lägger upp de så de är precis som jag får inte rätt på de heller att man har inlägget man svar på först. Så hur gör man de? Sen vet jag allt inte funkar när jag skriver på min kära ipad....


    Vi har inte ens berättat för våra familjer, det är bara mina två tärnor som vet än ;) Kanske att vi berättar när alla ändå är samlade på min examen eller så, som en liten överraskning. Tänkte ta tag i planerandet efter nästa helg när vi varit på bröllopsmässan :)

    Ipad brukar bråka lite här inne ;) men nu ser det bra ut för mig i alla fall!
  • Ekorren
    Ekna skrev 2012-02-15 19:25:19 följande:
    nu lyckasde jag iaf med en sak bara en ska kvar och de är de med om jag skriver på era inlägg....
    Menar du att du inte kan citera? Det kan inte jag heller från min ipad så nu skriver jag mest från min vanliga dator istället :) Jättejobbigt att man inte heller kan styckeindela. Jag har skrivit "förslag till förbättringar" till redaktionen och lagt det som en felanmälan men jag har inte hört något från dem. Skulle vara bra med lite bättre ipad-kompatibilitet! Det fungerar ju på flera andra siter.
    Ekna skrev 2012-02-15 19:38:25 följande:
    Nej då är de ju roliager att se hur de reragerar =) helt klart =) Speciellt de närmaste =) Jag tänkte mer på save the date för dom som inte är så nära men ändå skall bjudas =)
    Jo, det är klart. Sen kan det ju vara fint också att ha ett litet kort eller så att titta på :)
  • Ekorren

    Idag var jag och handlade vitt lite tjockare papper till inbjudningskort och vigselprogram :D de har 20 % på allt i butiken på Bokia nu när det är bokrea (iaf här i Östersund). På lördag åker vi till Sundsvall och bor på hotell och myser, sen går vi på bröllopsmässan på söndag! Ska bli riktigt kul att se fästmannens min när han får reda på det (han vet bara att vi ska åka bort och bo på hotell) surprise! *fniss*

  • Ekorren

    Nu har vi varit på bröllopsmässa också :) Det var inte så himla speciellt, men vi fick iaf en anledning till att prata om hur vi skulle vilja ha det. Och en mysig helg på hotell bara vi två, och det är ju inte så bara ;) Men jag måste säga att jag blir lite irriterad på alla "måsten" som de i branchen påstår finns. Satt precis och läste i en bröllopstidning som vi fick på mässan och det är ju helt hysteriskt vilken bild de målar upp. Man får verkligen ta allt med en nypa salt och bara ta det som man själv tycker är viktigt, inte konstigt att det finns "bridezillas" om man försöker leva upp till allt som står i tidningarna!

  • Ekorren
    Doofie skrev 2012-02-29 10:12:35 följande:
    Suck.. vilken pers vi hade i telefon igår. Jag och sambon.
    Har kommit på att vår första budget var lite naiv med tanke på vad vi egentlgen vill ha.

    Min blivnade vill verkligen INTE hyra lokal med catering (vilket jag föreslog för att få ner kostnaderna). Han tycker det känns mer värt med färdigt paket med mat, personal, lokal, städning, bar osv osv. Och det vill han inte kompromissa på. VIlket jag kan förstå. Men efter att ha fått offert från vår tänkta restaurang har matbudgeten ökad med ungefär 10 000 kr. Och jag funderar lite på hur i friden det ska gå ihop..

    Mitt i frustrationen slängde jag ur mig att vi kanske bara ska åka och gifta oss på någon strand utomlands. Men han vill verkligen att vi har en fest för alla nära och kära, vilket jag ju också vill egentligen. Men just nu känner jag mig bara så trött.. och fundersam på hur allt ska gå ihop med både budget och planering.

    Ursäkta min negativitet..
    Om det känns såhär ett år innan.. hur kommer det bli ännu närmare? :P

    För oss är det också likadant. Jag tyckte väl bygdegård+buffé, han vill inte ha något annat än sittande trerätters med serverings personal på resturang. Haha, och jag som trodde brudarna skulle vara de med höga krav :P Vi har inte gjort någon ordentlig budget och det är svårt att veta hur mycket vi kommer hinna spara eftersom jag tar examen nu i juni och inte har något fast jobb, bara sommarvikariat. En rejäl otur och jag blir helt arbetslös i september, då blir det lite svårt att spara... Men bara jag får halvtid så ska vi nog klara det!


    Jag hoppas att det löser sig för er, jag får också idéer om att gifta oss i smyg och sedan ha fest när vi verkligen vet att vi har pengarna. Det är ju inte kul att leva på existensminimum heller bara för att ha råd med festen :/ men det är klart att man kan fråga sig en extra gång "behöver jag/vi verkligen den/det här" innan man handlar något, då brukar svaret oftast bli nej och då sparar man iaf lite, och många bäckar små... :)

  • Ekorren
    Doofie skrev 2012-03-01 17:18:34 följande:
    Haha jaa trodde också det "skulle" vara så. Men är ändå glad att sambon har starka åsikter och säger va han tycker, så blir det inte bara jag som måste engagera mig :) Bröllopet ska ju vara för båda :)
    Tror säkert det kommer lösa sig med jobb, läste inte du till sjuksköterska? Det brukar alltid finnas jobb som det!

    Jepp, sjuksköterska :) Men Jämtland/Östersund verkar tyvärr vara undantaget den stora sjuksköterskebristen... Sen tror jag ju att jag kommer få jobb, frågan är ju bara hur mycket. I värsta fall får jag rycka in som uska också, eller dra till Norge ett par månader och spara ihop till hela bröllopet på en gång :P Så det löser sig nog, det känns bara jobbigt eftersom jag inte vet.


     


    Och vi som skulle köra vinterbröllop, nu håller vi på att vela mot ett sommarbröllop istället... Jag har sagt att senast i början av juni måste vi bestämma oss. Då är det ju verkligen bokningsdags!


     

Svar på tråden Brud 2013