• MeahJ

    Brud 2013

    Jag kommer att gifta mig 2013.

    Jag vet att jag är VÄLDIGT tidigt ute med planering, men jag känner att man kan nog aldrig vara för tidigt ute.
    Om inte annat så får man massor av inspiration, tips och ideér här :)

    Någon annan som också gifter sig 2013 och vill följa denna tråd?

  • Svar på tråden Brud 2013
  • Helchem
    Ebba skrev 2012-01-16 19:25:17 följande:
    Hej!

    Jag hoppar med in i denna tråden! Jag och min fästman funderar också på att gifta oss sommaren 2013.
    Det är ännu inte helt bestämt, då vi inte vet om vi kommer att ha råd med det.. Men vi siktar ändå på det :)

    Mina föräldrar vill betala 1/3 av bröllopet, och vi hoppas att min fästmans föräldrar också vill bidra med det. Men han har inte frågat dem än, men jag hoppas att han gör det snart för jag vill börja fixa med det NU! :D

    Jag älskar och planera och har redan börjar fundera över lokal, kyrka, klänning osv.
    Kollade igenom igår och kom fram till att vi nog blir ca 50 gäster. Men det är så svårt att veta vad man ska ha för budget :S

    Hur många ska ni bli på era bröllop och hur planerar ni er budget?
    Hur mycket bör man räkna med? Glad
    Hej Ebba! 
    Vad roligt med fler som ska gifta sig sommaren 2013!

    Ja, budgeten är ju inte det lättaste... Vi blir nog ca 80-100 gäster och eftersom vi önskar göra så lite som möjligt så vi kan njuta på vår dag så får vi nog räkna med en rätt rejäl summa....

    Vill ha en bröllopsfest med sittande bord med 2-rätters, dryck och tårta, så bara festen landar nog på minst 100.000kr

    Om man gör mycket av maten själv kan man nog komma undan med betydligt mindre men även catering kan ju bli billigare om man väljer en lokal som inte hyrs ut med mat, dryck och personal. 

    Men jag är ju också helt nybörjare på det här så det är svårt att veta vad allt går loss på i slutändan....

    Vi kanske kan byta tips under planeringstiden fram till bröllopet....

    Förresten, var ska ni gifta er?
  • Helchem
    LindaP skrev 2012-01-17 14:42:35 följande:
    Hej! :)

    Får man vara med här?

    Min sambo friade i december och vi planerar att gifta oss i augusti 2013, troligtvis den 10:e :)
    Tycker fortfarande att det känns helt overkligt :D

    Jag planerar för fullt i huvudet hela tiden :) Jag har iaf ringt dit vi vill ha festen och ska dit nästa vecka för att kolla på lokalen och få en offert på allt - mat, alkohol, tårta osv.
    Det känns väldigt tidigt att boka det redan nu, men när jag ringde dit så sa dom att dom redan fått in en hel del bokningar till sommaren 2013 så det gäller att va ute i god tid :)
    Vi har en budget på ca 100.000 kr och räknar med att bjuda ca 60 pers!

    Jag tycker det är jätte svårt att bestämma vilka man ska bjuda..ska man bjuda hela släkten eller bara de som man har bra kontakt med? Jag vet att man ska ju göra precis som man själv vill, det är ju vårat bröllop, men man får ju lite dåligt samvete om man väljer att bjuda vissa men inte andra!
    Hej!

    Vad roligt att ni också planerar att gifta er sommaren 2013!
    Alltid bra att vara ute i god tid tror jag.... 
    Tror ni kommer att få ett fint bröllop för 100.000kr!
    Lycka till med gästlistan! Tycker precis som du att eftersom det är er dag coh ni som bjuder till fest, så ska ni naturligtvis bestämma helt själva vilka ni ska bjuda!
  • LindaP
    Helchem skrev 2012-01-18 21:38:48 följande:
    Hej!

    Vad roligt att ni också planerar att gifta er sommaren 2013!
    Alltid bra att vara ute i god tid tror jag.... 
    Tror ni kommer att få ett fint bröllop för 100.000kr!
    Lycka till med gästlistan! Tycker precis som du att eftersom det är er dag coh ni som bjuder till fest, så ska ni naturligtvis bestämma helt själva vilka ni ska bjuda!

    Hej :)

    Ja, det känns som att det är väldigt mycket som ska fixas, så det är nog lika bra att va ute i god tid :)
    Det där med budgeten är ju inte så lätt, det är ju jätte svårt att veta vad allt kostar! Vi ska iväg och titta på lokalen nästa vecka och sedan få en offert på pris per kuvert, det kanske blir dyrare än vad vi tänkt men då får vi nog ändra budgeten lite, vill gärna ha festen där :)

    Har ni kollat något på vad det kommer att kosta för er med mat och allt på festen?

  • missidis
    Doofie skrev 2012-01-18 17:20:21 följande:
    Jo tror det kan bli riktigt fint med facklor :)

    Okej, det var ju mycket som ingick måste jag säga! Ni betalar alltså inte för hur mycket gästerna dricker utan "endast" 200kr /pers, de kan egentligen dricka för mer? Det är ju ändå riktigt bra om ni bestämmer er för att ha fri bar. Men iofs, det blir ju en ordentlig summa om man slår ihop det..
    Man brukar väl endast ha en meny och sen göra lite avsteg för de som är allergiska kan jag tänka mig. Blir säkert så även för oss. Ska bli spännande att se vad vi får för menyförslag! :D
    Nä vi kan välja, antingen efter åtgång eller 200kr/pers
    Min sambo tycker vi ska ha fri bar, men jag är lite delad där. Det kommer ju vara så att man får gå till baren för att beställa på kvällen och då känns det som det kvittar om man ska betala själv eller om vi står för det. Dock är det ju så att många (släktingar) går hem efter maten och då vet jag inte hur det menas med 200kr/pers eftersom alla inte är kvar?!

    Har hittat min absoluta drömring nu med, guldsmeden gör ringar efter vår budget och skickar sedan flera förslag på vad som vi kan tänka oss. Hon tar även all info ang min förlovningsring så det ska passa ihop. Låter toppen tycker jag! Tyvärr har hon sin ateljé i Stockholm s¨å jag kommer inte kunna prova den innan men tror vi kommer be henne göra ringen iaf. Man provar ut storlek och sen ordnar hon så det passar med den ringen man har.

    Denna ring gjorde hon tydligen till Blondinbella och det är verkligen en liknande jag vill ha som förlovningsring
    Vad tror ni?


    www.jewellerybyjenny.se/
     
  • missidis
    Helchem skrev 2012-01-18 21:19:36 följande:
    Jo, det känns bra att vi har kommit en bit iaf, men vill nog ha ett datum, en lokal bokad och vår vigselförrättare på plats innan jag kan pusta ut.... Vi bor ju i Stockholm och då känns det som om man behöver vara ute i god tid....
    Hur långt har ni kommit med er planering?

    Är det någon som har koll på vad som är rimlig ersättning för en vigselförrättare? Vi skulle gärna vilja ha en från min hemstad Västerås. Så jag antar att vi även bör bekosta resekostnaderna samt eventuellt boende, eller?

     
    Vi måste ju oxå vara ute i god tid (Göteborg) så vi har kommit en bra bit på vägen. Ska till London nästa helg och titta på lite bröllopsklänningar så det ser jag verkligen fram emot

    Vi kommer ta en vigselförrättare från Göteborg och då bekostar vi ju bara transsport men det är väl skilland som sagt när hon kommer från ett annat ställe. Men det vore väl snällt om man ordnade nåt sånt men kan inte tänka mig att de krä'ver det?! (boende)  
  • Helchem
    LindaP skrev 2012-01-19 11:17:37 följande:

    Hej :)

    Ja, det känns som att det är väldigt mycket som ska fixas, så det är nog lika bra att va ute i god tid :)
    Det där med budgeten är ju inte så lätt, det är ju jätte svårt att veta vad allt kostar! Vi ska iväg och titta på lokalen nästa vecka och sedan få en offert på pris per kuvert, det kanske blir dyrare än vad vi tänkt men då får vi nog ändra budgeten lite, vill gärna ha festen där :)

    Har ni kollat något på vad det kommer att kosta för er med mat och allt på festen?


    Vad roligt att ni hittat ett ställe där ni vill ha festen!

    Vi har många förslag, pust, vilket gör det lite svårt att välja..... Finns ju en hel del att välja på här i Stockholmsområdet. Försöker väga pris emot läge, tillgänglighet osv. För att hitta det som är mest prisvärt för oss. Vill ju inte komma med en fantasibudget, när vi ska försöka få lite sponsring ( förskott på arvet... ) av våra föräldrar.
    Men det billigaste alternativet vi hittat ligger nog på runt 900:-/pers. Vilket skulle ge en slut summa på runt 90.000:-, då vi planerar att bjuda 80-100pers. Men det förutsätter att vi kan få boende för alla gäster också då det inte ligger så nära där folk bor. Annars verkar det som om att ett medelpris per kuvert ligger på runt 1200:- på de tställen vi kan tänka oss; herrgård, slott eller dylikt-nära vatten och som erbjuder 2-rätters med dryck och tårta. Så en realistisk slutsumma hamnar nog på ca 100.000-150.000:-
  • Helchem

    missidis: Jättefin ring! Var precis inne på hennes hemsida och hittade en ring som med lite modifieringar skulle kunna bli min drömring! Har mailat om prisuppgift nu Tack för tipset!

  • Nettis

    Hej!


    Min sambo friade också till mig i december och det var på självaste julafton. Sitter just nu och funderar på Save the date kort. Vi har även ringt till lokalen där vi vill vara och skall få komma och titta på den även få information hemskickat. Cirka 60-70 personer vill vi bjuda på bröllopet. Om ett par helger så blir det även ett besök på bröllopsmässan nere i Göteborg. Ser jag fram emot, skall bli intressant och förhoppningsvis få lite tips.


    Må gott!

  • missidis

    Är det någon som har koll på vad prisklassen på Mark Lesley klänningar är? Jag har hittat massor olika modeller jag kan tänka mig. tänker inte bildbomba tråden men gå gärna in på min blogg och säg vad ni tycker
    6 olika modeller som jag lagt upp där men finns även fler fina klänningar.
    Även bokat fotograf som är med hela dagen och sen frisör som fixar makeup och hår på mig och tärnorna

    Funderar även på att beställa alla kort, festprogram mm från romance.se
    Mina blev skit mina testkort, jag lejer ju bort allt annat så fnderar på att även göra det med alla inbjudningskort. Någon som har några erfarenheter därifrån? 


Svar på tråden Brud 2013