Inlägg från: PimPim83 |Visa alla inlägg
  • PimPim83

    Brud 2013

    FruHassel skrev 2012-12-20 22:45:06 följande:
    Jag får spunk, hur f-n vet man vilken klänning man ska köpa ... jag tvekar hela tiden ... börjar snart gråta när jag tänker på det. Klänningen är bland det största den dagen för mig ... känns som bullshit att man tar på sig klänningen och känner att DETTA är min klänning ... Får dessutom panik att det måste beställas inom kort trots att det är så lång tid kvar iom att det är 20 veckors leveranstid ... Hur tänker ni andra?! hur går det med klänning?!
    Nu gifter inte jag mig förrän i oktober 2013 troligtvis, men jag känner likadant som du. Jag förstår inte hur jag ska kunna bestämma mig! Dessutom är jag gravid och ska föda i månadsskriftet mars/april så jag börjar få lite panik över att hitta en klänning i tid som fortfarande passar i oktober. Förhoppningsvis har jag ju förlorat lite vikt mellan april och oktober. Jag kan ju inte direkt gå ut och prova klänning nu med en stor mage...

    Hur lång leveranstid ska man egentligen räkna med när man köper/beställer en klänning i butik?
  • PimPim83
    Pagnie skrev 2012-12-21 10:56:38 följande:
    pimpim83 - dom brukar säga att beställer du från butik kan det ta upp till 5 månader eller snarare det tar så lång tid. beställde min i oktober och får den i mars. Men sen går det ju att hitta sådana som du kan ta med dig hem på en gång också. Har du en någorlunda normal storlek som faktiskt kanske kan finnas så är det nog lättare. jag har liksom en storlek 34 och det finns ALDRIG.
    Oj, då får jag nästan beställa klänning dagen efter förlossningen. Flört
    Jag har stl 36/38 nu så då kanske jag får räkna med stl 38/40 vid bröllopet eftersom gravidkilorna efter första barnet satt som berget. Det kanske är en storlek som är någorlunda lätt att hitta en klänning jag kan ta med direkt?
  • PimPim83
    Doofie skrev 2012-12-21 12:24:42 följande:
    Joo jag har haft helt galet mycket att göra denna höst!! Från att ha suttit flera timmar här hela våren och surfat på bröllop varje dag till nästan inget se senaste månaderna :P
    Jag tänkte faktiskt att jag kanske skulle hitta några fina skor i mellandagarna.

    Är mest orolig för ev sång i kyrkan.. har inte löst det än och det börjar ju minst sagt vara dags om man vill ha det.. Hur ska ni göra med det? Någon som ska sjunga i kyrkan (eller under vigselnakten)?
    Måste man ha det?! :P Känns som att alla har det..
    Min kusin och hans fru hade inga solosånger i kyrkan när de gifte sig . De hade bara psalmer och det var ingen som tyckte att det var konstigt. Det är klart att man inte måste ha sånger (förutom psalmerna då) :)
    Det finns inget estetgymnasium i närheten där du kan fråga om det finns någon duktig sångare/sångerska annars?
  • PimPim83

    Här är en till 2013-brud! Vi gifter oss antingen i slutet av september eller i början av oktober. Datumet är inte helt spikat ännu. Glad

    Känns som jag ligger lååångt efter med planeringen när man jämför med många andra här. Men vi kommer visserligen troligtvis "bara" ha en kort borgerlig vigsel samt bröllopsmiddag, ingen fest.

    Ska på möte med drömlokalen om ca 1,5 vecka. Om det känns bra efter mötet kommer nog datumet att spikas då. Annars får vi tänka om helt. Vi vill ha vigsel och middag i samma lokal.


  • PimPim83
    Koyal skrev 2013-01-07 06:52:43 följande:
    Vi valde också restauranglösningen till vårt bröllop den 5 okt eftersom fixa med egen catering och lokal mm skulle ungefär kosta lika mkt. Hoppas bara att priset inte kommer skena iväg allt för mkt bara. Vi får betala 650 för 3 rätters men då ingår inte dryck. Det får man lägga till för minst 300 kr och sen tårta på detta. Totalt blir det runt 1200 per pers så 750 är riktigt bra
    Om vi bokar lokalen vi vill ha så får vi betala 1200 kr/person, men då ingår lokalhyra, personal, ljudanläggning, dukning med linnedukar och proslin samt ljus, blomsterdekorationer, mousserande välkomstdrink, 3 glas vin, trerätters middag, kaffe/te, tårta. Så det verkar som om vårt slutpris per person blir likt ert. :)
  • PimPim83
    Pagnie skrev 2013-01-09 07:58:16 följande:
    jättebra pris ni har fått. ingår ju massor :D
    Ja det tycker vi också. Glad
    Först tyckte vi att det lät dyrt, men sen när man tittar på vad vi faktiskt får för priset så känns det jättebra. Tror till och med detta blir billigare för oss än om vi hade hyrt lokal, fixat maten med catering, ordnat dekorationer, dukning osv själva. Vi vill inte lyfta att finger på vår bröllopsdag och inte behöva tänka på att städa en lokal dagen efter så detta upplägget passar oss perfekt!
  • PimPim83
    Pagnie skrev 2013-01-09 17:46:46 följande:
    ja men det tror jag också. vi har också tagit en sådan paketlösning och det känns bättre. i vårt ingår ju verkligen allt också. mat, fruktbuffe, öppenbar, välkomstdrink, blommor, dekorationer, fotograf, kameramän, dj, tårta, limousine. ja allt egentligen. Så det känns skitbra.
    Er paketlösning låter toppen! :)
  • PimPim83
    sommaren13 skrev 2013-01-10 16:51:49 följande:
    Nån som börjat fundera på håruppsättningar och slöja eller inte slöja? Jag känner mig lite kluven, vill och både inte vill ha slöja...funderar ev på att kolla efter en slöja som sitter under uppsättningen...känns inte lika stort då...
    Jag kommer inte att ha slöja och inte heller någon håruppsättning. Jag ska ha mitt hår utsläppt eftersom jag känner mig finast då, men hur frisyren ska se ut i övrigt vet jag inte ännu. :)
  • PimPim83
    Sjörå skrev 2013-01-13 20:14:18 följande:
    Jag hade inte vågat chansa på en amatörfotograf. De är säkert duktiga men på mitt bröllop vill jag ha ett proffs. Bilderna är ju något man vill ha kvar hela livet och jag tror man kommer ångra ihjäl sig om man snålar in på den posten. 
    Jag håller verkligen med om detta! Vi prioriterar en duktig professionell fotograf på vårt bröllop eftersom vi vill vara säkra på att bilderna bilr så bra som dom kan bli. Därför är just fotograf en av de största utgifterna i vår budget.
  • PimPim83
    stormhelen skrev 2013-01-17 19:59:14 följande:

    Men jag betalar hälldre mer pengar för ett proffs som amn är säker på att han eller hon tar bra bilder än någon amatör där man inte riktigt vet vad man får.


    Håller med!
  • PimPim83

    Vi kommer troligtvis att vigas kl 15 eller kl 16. Det lutar mest åt det sistnämnda. Vi vigs i samma lokal där vi äter bröllopsmiddagen så vi vill inte ha vigseln för tidigt eftersom gästerna inte behöver förflytta sig till en annan plats. Vi vill inte heller att de ska behöva "hänga runt" i lokalen och vänta på att middagen ska börja. Dessutom vill jag inte behöva stressa hos frisören på morgonen och med fotograferingen som vi kommer att ha innan vigseln.

    Det är svårt det där med att lägga upp ett tidsschema för dagen...


  • PimPim83
    stormhelen skrev 2013-01-19 17:26:18 följande:

    Vi kommer att vigast kl 16, dock så är vigseln inte på samma ställe som festen kommer att vara på. Men det är bara 850 m mellan kyrka och festlokal, så det tar bara ca 10 minuter att gå. Vi ville också liksom er minimera den "döda tiden" mellan vigsel och middag.


    Sedan så vill jag inte häller gå upp för tidigt till frissan då dagen antagligen kommer att vara väldigt lång på många sätt. Kan då vara skönt att få sova ut en stund.


     


    Hur långt innan vigseln ska ni ta era foton med fotografen?


    Vigs vi kl 16 kommer vi troligtvis att börja fotograferingen kl 14 och sedan är fotografen med och fotar vigseln. Vi kommer att fotas i och omkring lokalen så vi behöver inte förflyttas mellan porträttfotograferingen och vigseln. Vi har inte bokat fotograf ännu men vi de jag har kontaktat har paket på 3 timmar som passar oss.
  • PimPim83
    stormhelen skrev 2013-01-19 17:37:27 följande:

    Aha, ja det blir nog jätte bra det. Smidigt när man är på samma plats.


    Vi ska ha vår fotograf i 4 h. Vi hade tänkt att vi ska fotas innan vigseln, under vigseln och efter vigseln. Skulle gissa på att vi börjar 1½ - 2 h innan vigseln med fotografen, sedan så kanske 1 - 1½ h efter vigseln.


    Jag vet inte riktigt om 1½ h innan är för litet eller inte. Känns som att två timmar innan är mer lagom... Men jag velar lite från dag till dag.


    Hehe...


    Men när det börjar närma sig så ska vi ha ett möte med fotografen och då kan man ju reda ut sådana detaljer.


    Fotograferna har säkert bättre koll på tidsaspekten än vad vi har. Haha! Glad
  • PimPim83
    FruHassel skrev 2013-01-26 18:08:23 följande:
    Nu är inbjudningskorten klara och vi skall bara skriva ett infoblad att lägga ner i kuvertet med och sen skall de skickas den 13/2 ... Det känns så underbart att få skicka ut dem!!!
    Måste vara en skön känsla. :)
    Här dröjer det ett tag till. Svårt att inte vara otålig. ;)
Svar på tråden Brud 2013