Inlägg från: Juli2013 |Visa alla inlägg
  • Juli2013

    Brud 2013

    Jag hoppar också in! 89 sidor in i tråden :)

    Jag och min sambo har varit tillsammans i snart 6 år och förlovade i 1! Vi gifter oss nästa sommar, den 27/7 och har precis bokat både kyrka och festlokal. Jag trodde jag var ute i sååå god tid men det var jag tydligen inte alls! Både kyrka och festlokal var redan ganska välbokad - fler som är ute i god tid alltså :)


    Annars har vi inte gjort någonting alls ännu, skissat lite på gästlista bara. Jag har tusen och åter tusen idéer och tankar kring detta bröllop som jag i mitt huvud egentligen har planerat i hela mitt liv, hehe. Är lite rädd att jag ska bli en riktig bridezilla och försöker lägga band på mig själv :)

    Jag surfar också brudklänningar som en galen just nu, och har hittat massor av fina! jag är dock lite orolig för att beställa på nätet, så tips på bra websidor mottages tacksamt även av mig.


    Maiia81: blått är annars snyggt! lite kungligt sådär :) men annars går säkert stolarna att klä in, med såna stolsöverdrag? Men allt är ju beroende på hur mycket tid och pengar man vill lägga.

  • Juli2013
    RosieThomas skrev 2012-06-11 19:11:26 följande:
    Nu får ni ta bilderna som dom är, jag pratar i telefon samtidigt med ena tärnan




    Oj bilderna hamnade på snisken...ja ja ni ser lite iallafall, det är likadana broderier och pärlor på bysten som på släpet och på ryggen.
    Jag säger detsamma, jättefin! Var har du köpt den..? kul att höra att du är nöjd och att materialet är bra osv, det är just det jag är så rädd för, med att beställa på nätet, att man inte vet vad det är för kvalite och att den ska kännas billig och plastig.
  • Juli2013

    när vi skulle boka vår kyrka, gjorde det i början av juni för juli 2013, så sa de att det är viktigt att vara ute i god tid för att få det datum man vill ha, det fanns redan flera andra vigslar bokade.. :) Så det kanske varierar lite från kyrka till kyrka! :)

  • Juli2013

    Vi gifter oss på en ort 80 mil från var vi bor, och har hyrt en festlokal (Herrgård typ) i tre dagar. Eftersom vi hyr hela anläggningen så blir vi slutet sällskap och får därför ta dit egen mat och även egen alkohol. Hade vi bara hyrt delar av anläggningen hade vi inte varit slutet sällskap och då inte kunnat göra så, enligt hon som äger lokalen.

    De har resturangkök och så så all mat kan lagas där, vi får ju dessutom ordna frukost och så själva vilket är lite meckigt, men det kan det vara värt med tanke på att vi sparar stora pengar på att inte ta deras mat, som hade blivit mycket dyrare.
    Ett litet spartips kanske, om man har möjlighet att hyra en "hel anläggning" (dvs att ingen utomstående kommer kunna dyka upp). Men alla ställen har ju olika upplägg :)

  • Juli2013
    CoG skrev 2012-08-24 11:28:11 följande:
    Nu har jag och sambon beställt våra ringar.
    Det skulle dröja 2-3 veckor innan vi får dom.
    Och om dom nu är så fina som jag tror, hur kan man kunna hålla sig från att ta på dom redan nu???
    Lämna dem till best man/toastmaster eller någon annan inblandad i bröllopet? Så har ni något att gå och längta efter
  • Juli2013

    Ja längtar också som en tokig men samtidigt vill man ju inte att tiden ska springa iväg heller, bara en gång i livet man får planera bröllop! Glad

    Vi gifter oss 27/7-13 och vi har betalt deposition på festlokalen, deposition till fotografen, deposition till cateringföretaget... så det känns i alla fall bra att vi börjar beta av kostnaderna liite

    Jag har också köpt hem en massa material från panduro och ska härnäst börja pyssla och testa mig fram med inbjudningskort (vill gärna göra dem själv), och nästa steg blir att börja snickra på en hemsida, då vi verkligen känner att vi behöver en.

    Annars har vi inte gjort något, förutom att vi bokat kyrka då. Borde man känna sig stressad?? Skrattande

  • Juli2013
    L och J skrev 2012-09-03 14:01:26 följande:
    Du har ju jättemycket fixat, de e luugnt Glad
    vill också göra egna inbjudningskort, har köpt fin spets att sätta på dom.
    Åh det känns skönt att höra, hehe. Jag har köpt lite spets, lite silverfärgat band samt ett band i guld och vitt med hjärtan, ska prova lite olika Flört
  • Juli2013
    Tessa01 skrev 2012-09-03 14:13:36 följande:
    Det är verkligen kul att planera och det känns som det blir enklare när man har gott om tid. Min bror gifte sig nu i sommras (vi förlovade oss nästan samtidigt) och deras bröllop planerades under ngr månader bara.

    Jag har väntat sen i våras att få börja med inbjudningarna...tycker det är kul att pyssla!! nu kan man ju verkigen säga att hösten är här så nu är det fritt fram att börja Glad Jag har dock tänkt skriva allas namn i inbjudningarna och gästlistan är inte helt säker än...plus att det kan tillkomma en respektiva för många samt att det kan falla bort någon.

    Jag tycker också att det är fritt fram att börja nu!! men jag ska testa lite olika och prova mig fram, så det tar nog en stund innan jag är nöjd Flört

    Ja visst är det är fantastiskt kul att planera, men så är man ju en planeringsmänniska också Flört för en del kanske det känns jobbigt att lägga massor med tid på planering, men för mig är det bara kul! jag har nog planerat det här hela livet egentligen, i huvudet Glad
    Sedan vet jag att jag har en benägenhet att stressa upp mig så jag vet att jag behöver gott om tid och få göra allt ordentligt och på det sätt jag vill ha det.

    Vi gifter oss i juli som sagt men tänker nog skicka ut inbjudningarna redan i januari, jag vet inte om det verkar lite hysteriskt? Men vi skickar inga STD utan kör bara på inbjudningar, och den största delen av gästerna kommer måste resa mellan 60-80 mil för att vara med på bröllopet, samt planera in det i sin semester, så vi känner att vi måste vara ute i tid..?

  • Juli2013

    Vi kan hålla oss Bröllopsplanerna är i full gång men jag har inte sagt ett knyst till någon förutom våra föräldrar och tärna/best man! Men eftersom den stora majoriteten av våra gäster måste resa mellan 60 och 80 mil och till en del av landet där de aldrig har satt sin fot och eftersom bröllopet ligger mitt i semestertider så kände vi att vi vill skicka inbjudningarna redan i januari, men det blir nog slutet av januari/början på februari.


    Bröllopet är inte förrän 27 juli och osa funderar vi på 1 maj. De inbjudna måste ju planera sin semester efter vårt bröllop så det känns som att vi måste vara ute i så god tid?

    Vi vill också ha osa i god tid då det är så mycket man inte kan göra innan man vet hur många gäster det blir och vilka de blir.. sedan vill jag som sagt undvika stress till varje pris

    Vi får hoppas de inte tycker vi är hysteriska bara, och att vi vill ha deras svar i för god tid.. om inbjudan trillar ner i januari


     


     

  • Juli2013

    åh vad snyggt! Det är nästan synd att vi inte får köpa någon bröllopsoutfit till min skatt, han ska ha en uniform som han har via sitt yrke, och det kommer ingenting annat på tal liksom Skulle verkligen gilla den här outfiten!! Räknas det som frack?

  • Juli2013

    Jag tycker att fotograf är bland det viktigare på vårt bröllop, jag vill ha massor av fina, proffsiga bilder av någon som lyckas fånga känslan på bild! vi ska ju ha med oss bilderna i resten av livet :) en amatörfotograf kan säkert vara jätteduktig! men jag vågar inte chansa på någon jag inte känner till och känner inte till någon som jag liksom har på lager.. vi har anlitat en fotograf som heter Linda Pauline (www.lindapauline.se), hon verkar jätteduktig! På bilder hon har tagit tycker jag verkligen hon har fångat kärlek, lycka tårar, glädje :) Hon tar 8500 kr och då finns hon med hela dagen, från morgonen med alla förberedelser, smink, hår osv, vigseln, mingel efteråt, hela middagen plus festen efteråt. Det ingår också porträttfotografering på valfri plats. Vi får alla bilder, högupplösta och bearbetade, mellan 200-500 bilder. Pris inkl reseersättning över hela Sverige. Jag tror att det är en väldigt bra deal! .

  • Juli2013

    Hm, jasså..? Alltså hon är ju fotograf till yrket, finns med i förteckningar över fotografer osv.. Eller vad grundar man det på om hon är proffesionell eller ej? :) Jag har inte själv någon dunderkoll men jag tycker att hon verkar väldigt duktig och tar väldigt fina bilder!

  • Juli2013

    Åh jag ser det nu, då har antagligen priserna gått upp! Vi bokade i somras och då var det fortfarande 2012 års priser, vet att hon skulle höja till 2013. Annars är väl enda skillnaden att man i det "paketet" får typ 1000 redigerade bilder istället för 500. Har ni hittat någon fotograf..?

  • Juli2013

    Ja det är ju sånt här som är så svårt med att ge råd, alla har ju olika smak :) och du måste gå på det du gillar mest, men, jag tycker capen var snyggast!!

Svar på tråden Brud 2013