Inlägg från: Moignon |Visa alla inlägg
  • Moignon

    Brud 2013

    Ansluter till denna tråd eftersom mycket av min vakna tid går åt till att drömma om det kommande bröllopet. 29/6 i Göteborg Tuve gamla kyrka och fest på stora holm säteri. Lägger en ansenlig summa på lokalen men den är fantastisk och kräver minimal dekoration.

  • Moignon
    Nova skrev 2012-06-24 22:01:55 följande:
    Men nu börjar jag få lite små panik, tittade lite snabbt igenom tråden, och ni har ju alla reda bokat allt och börjat pyssla osv...Och jag och min E har ju knappt pratat om datum. Nu råkar han befinna sig på resande fot hela sommaren så det gör kommunikaitonen inte helt lätt heller...hmm. Några tips på vad man ska börja med först?

    Anledningen till att vi bokade tidigt var att vi hade erfarenhet från andra som fick problem med att boka lokal eftersom de var sent ute, vilket i deras fall var augusti året innan och brøllop i juni. Att vara ute minst ett år i førvæg krævs om man vill ha en speciell lokal som ær populær och om man gifter sig ett datum som ær vældigt popuært.


    Vilken stad/ort har ni tænkt gifta er i? Plats spelar jættestor roll vilket tryck det ær.


    Att boka lokal och kyrka (om man vill ha det) eller annan vigselplats ær det førsta man bør tænka på. Ska man ha en professionell fotograf kan det vara viktigt att titta på detta i ett tidigt skede med.


    Allt øvrigt kan man ta det lite lugnare med men som med det mesta ær det lætt att underskatta hur lång tid saker och ting tar om man ska gøra saker sjælv. Har fått høra från flera håll: var ute i god tid!


    Men innan man børjar gøra någonting av detta kan det vara bra att titta øver vad man har før budget. Hur mycket ær ni beredda på att lægga på lokal och fotograf tex? Utgå från detta nær ni børjar titta.


     

  • Moignon
    funnybunny84 skrev 2012-06-24 23:08:21 följande:
    Hej, här är en brud till som planerar att gifta sig nästa år närmare bestämt i augusti Vi kommer att ha ett picnick-bröllop, där alla gäster få sitta på picnick, filtar och så får varje filt en egen picnickkorg med lite gott att äta och dirckan
    Vad mysigt det låter! Vad har ni før back-up om det blir øsregn?
  • Moignon

    Nova: det bästa är att skicka ett kort mail till de ställen du är intresserad av och fråga. Vi ska också ha runda bord, någpt som vi kom på när möjliheten fanns i lokalen. Nu kan vi inte tänka oss något annat. Hur har ni, och ni andra som ska ha runda, tänkt göra med honnörsbord? Eller ska ni också sitta vid runt? Själv är jag lyrisk efter att ha haft möte med kocken. Kommer bli fantastiskt bra! Ser fram mot att se förslagen han kommer ge oss! Han kommer sedan komma hem till oss och provlaga. :)

  • Moignon

    Ær det någon hær som bokat fotograf ænnu?


     


    Vi træffade ej tjej igår som tar fantastiska bilder och som vi varit intresserade av att boka. Det jag har kænt innan ær att man vill kænna och se om det finns personkemi før att få till bra bilder, en person som gør att man kan slppna av och vara sig sjælv. Tyværr vet jag inte riktigt vad jag kænde igår. Hon var ganska tystlåten. Vi ska træffa en annan fotograf om några veckor, får væl se hur det kænns. Hur tænker ni nær det gæller detta?

  • Moignon

    Det är svårt att få allt. Själv har jag syster som ska sy klänning och mamma som ska göra tårta. Kanske blir hemmafix på andra saker med. Fotograf vill vi ha ett åroffs men har en kompis som ska ta mingelfoton, middagen osv.

  • Moignon
    funnybunny84 skrev 2012-06-29 09:20:11 följande:
    ska ni och era m2b ha två ringar eller ska bara ni tjejre få en ring till och ni bara graverar in ett datum till i killens???

    Før oss blir det bara jag som får en ring till. Vi gjorde så att vi valde två ganska olika ringar dær jag har en vældigt enkel vitguldsring med skarpa kanter som kommer passa den ring som jag vill ha som vigselring.


    Eftersom min m2b bara kommer ha en ring valde vi att gøra denna lite mer speciell (och lite dyrare) istællet. Borstat vitguld, en smal rand och sedan en mindre del med blankt vitguld på andra sidan randen. Vi har skrivit mitt namn och førlovningsdatum och kommer skriva in vigseldatumet på andra sidan mitt namn.

  • Moignon
    aviman skrev 2012-06-29 10:04:53 följande:
    Vi har bokat fotograf, lokalen för middag/festen och jag beställde min vigselring förra veckan :)
    Hur tænkte ni nær ni valde fotograf? Jag har varit så inne på att det verkligen ska klicka med den man væljer, men vill næstan frångå det nær jag tittar på hennes bilder och upplægget hon anvænder. Svårt.
  • Moignon
    aviman skrev 2012-06-29 10:21:59 följande:
    Jag såg på hennes bilder, och för mig var det viktigast att bilderna var i "min stil" och att de förmedlade känslor. Tjejen som ska fota oss är ung och verkar vara (efter att ha sett hennes bilder) villig att experimentera och testa nya saker och dessutom så redigerar hon bilderna på ett sätt som gör dem estetiskt tilltalande!

    För mig är känslan i bilderna viktigast, tillsammans med fotografens skicklighet att fånga de där små ögonblicken eller blickarna - så jag gick enbart på det Solig

    Ska jag endast gå på detta skulle jag lætt kunna gå på detta. Kanske handlar det om att jag har erfarenhet av en fotograf som ska vara duktig, och som kanske ær det tillsammans med andra, men dær det verkligen inte klickade. Jag kænde mig verkligen inte bekvæm och var inte alls nøjd med fotona efteråt. Vi tog æven gruppbilder då och då var det lættare att slappna av på ett helt annat sætt.


    Aja, vi ska træffa en tjej till som tar grymma bilder i vår smak, och som har liknande upplægg och pris. Får se hur det kænns efter detta.

  • Moignon

    Precis, vitguld går att omrodinera om man vill!


    Angående toastmaster: hur tænker ni andra kring valet dær? Vi har lite svårt att vælja dær. Funderar på att ta min sambos systers man (gifte sig nu i juni) som ær en fantastisk talare och sækert skulle skøta det med bravur. Han har dessutom varit på vældigt många brøllop och har dærfør sækert en del tankar och ideer. Men kan man fråga någon som ær så ny i "familjen"? Det ær ju bra på det sættet eftersom han inte kommer førvæntas hålla tal eller ålæggas så mycket annat.


    Har varit inne på att ha en tjej och en kille, men kanske kan man skippa den detaljen før att istællet førsøka hitta det perfekta paret som toastar.


     


     

  • Moignon

    Liini86: hur gick det med lokalen? Ang. klädkod tänker vi kostym men inte mörk dvs. kavaj. Vill att gästerna ska anstränga sig lite och klä upp sig men somrigt, funderar på hur man formulerar sig. Aviman: vad kul! Har du någon bild på ringarna? Vad ska värdinnorna ha för uppgifter hos er?

  • Moignon

    Kavaj innebär full kostym om man ska följa reglerna, däremot är det lite mer avslappnat eftersom man kan ha ljus kostym.

  • Moignon
    ChristineL skrev 2012-07-09 12:53:46 följande:
    Hörrni! har ni börjat dela ut uppdrag än? Tärnor, toastmaster, och sånt som ni ska ha? Jag vet precis vem jag vill ha som brudtärna, men jag vet inte hur jag ska säga det till henne. Vill gärna göra det vid nåt fint tillfälle så det blir lite speciellt. inte bara över en random fika eller telefon. Har ni några tips?

    Jag har pratat med bægge mina tærnor (bæsta kompisen och syster). Bæsta kompisen pratade jag med nær jag berættade att vi skulle gifta oss eftersom det var så sjælvklart før mig att hon skulle vara tærna. Gjorde det via telefon eftersom jag bara gått och væntat på att få sæga något! Min syster kom jag fram till efter hand att jag ville ha som tærna, och det blev øver telefon det med. Mycket handlar væl om att det ær geografiska førhinder, annars hade jag kanske gjort på annat sætt.


    Jag tror att det viktiga ær nog kanske på vilket sætt man sæger det, om det ska kænnas speciellt. Om du bjuder på fin middag och sen bara slænger ur dig det hade du lika gærna kunnat gjort det øver telefon. Førstår du hur jag tænker? Jag har tyværr inget annat konkret førslag. Någon annan som gjort på något speciellt sætt?


    Har ju fortfarande inte bestæmt toastmastrar ænnu, men ska træffa en av de eventuella kandidaterna næsta vecka så kanske dags att ta en ordentlig funderare ifall vi ska vælja honom.

  • Moignon

    Ær fantastiskt lycklig!! Har hittar THE shoes... inte før att jag vet om jag kommer øverleva dagen i dem men det ær ett senare problem. Kan alltid ha ett extrapar som ær lite bekvæmare. Ska lægga upp en bild nær jag tagit en. Jag hade som mål att de skulle vara blå, men sedan blev det inte riktigt den færg jag hade tænkt mig. Eftersom jag ska ha långklænning tænker jag att det får vara ett udda inslag som inte kommer støra utan mer vara en rolig detalj och ett par skor som jag verkligen kommer kunna anvænda senare.

  • Moignon
    ChristineL skrev 2012-07-11 08:52:54 följande:
    Ja, jag förstår precis hur du menar! :) Vi ska ev ta en aw i nästa vecka så ska få till det då tänkte jag. Nu menar jag inte aw som i att det kommer bli röj, utan mera hon och jag, mat och en öl i goda vänners lag. Kanske bio. Mysigt ska det bli!S

    Låter som en bra ide! Såg førresten att du bor i Lerum, ska ni gifta er i Gøteborgstrakten? Svårt att hænga med hær i denna långa tråd...! :) Vi ska gifta oss hær i Gøteborg næmligen. Alltid kul nær man kan få lite mer lokala tips och ideer!


     

  • Moignon
    ChristineL skrev 2012-07-11 11:20:59 följande:
    Ah, vad kul med nån så pass nära! Festlokalen är bokad, Gräfsnäs byggdegård utanför Alingsås, tanken är att vigseln blir vid slottsruinen där :) Eftersom vi redan från början bestämt att vi skulle ordna med maten själva så var det svårt att hitta nån lokal där man inte behövde catera från dom. Så en mysig byggdegård blir det istället :)
    Vad mysigt det låter! Alltid ær det något som førsvårar jakten på lokal. Vi vill inte anvænda oss av færdiga paket men ændå ha någon som kunde laga mat på plats. Det løste sig det med, Stora Holms Sæteri blir det før vår del och Tuve Gamla Kyrka.
  • Moignon
    Så har jag då lyckats ta en bild av min sko som ska stå under sængen ett helt år innan jag får anvænda dem. Ska dæremot se till att verkligen gå in dem. Det ær læder så det ær føljsamt och de ær stabila trots højden vilken passar mig utmærkt eftersom jag inte hade kunnat gå i dem annars. Har en blivande på 1,96 så han ær ganska nøjd han med! Återstår bara att se folks reaktioner på dessa wild card nær de vid tillfælle skymtas under min (førhoppningsvis) fantastiska klænning.

  • Moignon

    Jag är gräsligt trött på alla axelbandslösa men den här var ändå lite unik, jättefin! Men 2an var snäppet bättre, fantastisk! Får i övrigt be om ursäkt att jag skrev med fet stil förut, inte meningen. Skorna syns ju ändå. :) och tack Nova!

  • Moignon

    Träffade igår en fantastisk fotograf! Det klickade verkligen och känns fantastiskt bra. Nu ska vi bara bestämma hur mycket vi vill anlita henne. Till vilka delar osv. Träffade även min syster som ska sy klänningen. Vi kommer köpa tyg och förbereda allt men sen syr hon den i juni, 1 mån innan, när skolan är slut för henne. Känns lite nervöst eftersom vi är tidiga med allt annat. Men det blir nog bra.

Svar på tråden Brud 2013