Inlägg från: PoS |Visa alla inlägg
  • PoS

    Brud 2013

    Hej hej! Har läst "i smyg" men nu hoppar jag också in här...bättre sent än aldrig eller tanken är att vi ska gifta oss i juni 2013 o ni är de enda som vet! Jag friade häromdagen o har kollat in här sen dess men nu känns det mer verkligt när jag skriver här haha..

  • PoS

    Idag är det (förhoppningsvis) ett år kvar tills jag är gift! Jag blev lite stressad av att alla var ute i så god tid så jag skyndade att höra av mig till vår kyrka men de bad mig återkomma i september eftersom de inte har gjort planeringen än för nästa år. Blir till att vackert vänta o se om vi hinner först att boka 15/6! Hur går det för er andra med färgteman o allt? Jag är inne i inspirations-fasen där jag kollar ALLT o bara köper alla temabröllop rakt av, vill ha alla stilar! Men det går ju inte. får sansa mig lite.

  • PoS

    Vad roligt, vi kommer också ha blått som färg då det är bådas favorit men det kommer även vara någon annan färg. Vi får se vad det blir. Vi har inte ens bestämt vilket typ av bröllop vi ska ha. Kanske ska börja där

  • PoS

    Läste en checklista häromdagen för vad man bör göra inför bröllopet - OMG säger jag bara. det är ju verkligen tusen och en detaljer. Vi har satt oss ner och försökt göra en budget för att se vad vi har råd med. Det ser dessvärre dystert ut måste jag säga. Det får nog bli ett bröllop i mindre skala. Det gör oss ingenting men lite trist känns det nog ändå just nu såhär i början. när man väl bestämt o börjat planera känns det nog okej igen.

  • PoS

    Vi är också föräldralediga året ut haha! Och har varit ett par i tio år nästa år - det är därför vi vill gifta oss då. Vi har räknat på två varianter. Ett förmiddagsbröllop med mottagning i kyrkstugan o sen fest hemma på kvällen för de som vill dela vår dag. Det alternativet är dock lite beroende på vår boendesituation. Det andra är eftermiddagsbröllop med fest i bygdegård o göra så mkt som möjligt själva i matväg etc. Det är mest beroende på hur mkt vi hinner spara ihop. Vi har ett par större utgifter att ta detta år så de sparpengar vi har just nu måste gå till det i första hand. Så för tillfället lutar det åt alternativ ett o det känns bra så länge vi bor "rätt" Det viktigaste är att vi får varandra "på pappret" (eftersom vi har barn etc) så bara att få dela det med våra närmaste känns fint, oavsett vilket alternativ det än blir. När inbjudningarna ska skickas i vår måste vi ha bestämt oss helt enkelt så jag tycker det är svårt att börja planera nu eftersom vi inte ens är på det klara med de stora riktlinjerna... men det blir nog bra. vissa saker kan man ju ordna redan nu Har bokat besök hos anders fors för ringar tex. jag tänker precis tvärtom mot dig cog haha, jag lägger hellre pengar på ringen jag ska använda hela livet än en utgift för en dag man är ju så olika! Hur ser era bröllop ut? storlek, budget, etc? Jag frossar i alla andras planer nu när jag inte riktigt kan starta själv!

  • PoS

    Fast iofs, bilderna har man ju också hela livet. hm, kanske värt att tänka till där också.

  • PoS

    Jag är inte heller så glittrig av mig men vill inte "bara" ha en slät guldring. Det är mer så jag menar, kommer ju inte lägga några fantasisummor på ringarna. Det finns det inget utrymme för. Men jag gillar tanken på att ha en ring som är gjord bara för mig o väljer därför en guldsmed. Är inne på en trestensring med en blå safir (älskar blått) men jag vet inte. vi får se när vi är där!

  • PoS

    Men hjälp vad alla kommit långt! Så himla kul att läsa tycker jag om allas planer. Vi ska till guldsmeden på tisdag o skissa på ringarna. vi har ännu inga ringar på våra fingrar så det känns som ett stort steg kan inte köpa klänning o sånt än då min vikt är lite instabil för tillfället men jag dreglar över allt fint som finns o drömmer mig bort. Vad roligt det ska bli att få se lite bilder sen på era pyssel o projekt!

  • PoS

    Nu kan jag ju inte svara på om det är bra än men vi ska till Anders Fors i Mälarhöjden på tisdag. De känns väldigt proffsiga o jag har bara hört/läst gott om de. Jag surfar just nu runt o söker ring-ideer. Kan inte bestämma mig för om jag vill ha en blå sten eller inte. Kommer jag ångra mig om 15år? Antagligen inte då jag alltid älskat den typen av ringar, men det här är ju vigselring för sjutton! Och ska jag ha guld fast jag egentligen mer är en silvertjej? *gaah* Smart att handla på IKEA-rean!

  • PoS

    När man skriver på mobilen blir allt ihopkört, ber om ursäkt för det! Går inte heller att citera. Vad roligt att ni har så många hjälpsamma människor i er närhet. Vi har inte ens berättat för någon än, haha, vi är skitsega ju!! Måste bara bli klara med projekt:boende först så ska jag grotta ner mig ordentligt i pyssel o dylikt....

  • PoS
    Moignon skrev 2012-06-28 23:14:19 följande:
    PoS: varför inte vitguld?

    Jo, jag är inne på en vitguldsvariant med blå sten och 2 små diamanter som vigselring. Eller palladium men det är väl rätt så mkt dyrare av vad jag fattar det som.
    Men först ska vi fixa förlovningsringar och då är jag lite inne på att ha en i rött guld men det kanske ser konstigt ut att blanda? Jag försöker söka på google och hittar en del fina med blå sten så jag är nog rätt sugen på att köra på det. Känns ju bra Pagnie, att du har en och älskar den =)


    Min sambo vill helst ha så lite smycken som möjligt så han vill bara ha en men vi får väl se när vi är där...


    Det enda jag är lite orolig för är det här med att vitguld kan gulna. Någon som har erfarenhet på området?

  • PoS

    Nu har vi varit på besöket hos guldsmeden o jag är lite klokare i alla fall Anders Fors o hans dotter Jenny (som vi träffade) visar alltid ringar i vitguld orodinerade o en rodinerad så får man välja. Ärligt talat så fattar jag inte varför jag skulle rodinera min. Det betyder ju bara merjobb plus att man sliter ner ringen. Men det handlar om hur de legerar guldet o hur mkt palladium det är i. Så det beror nog mest på leverantör helt enkelt. Det visste ni säkert redan men jag delar med mig ändå haha. Tänker att din mamma, sjörå, säkert har haft en orodinerad från början! Hur som helst så ritade Jenny upp förslag medan vi satt o väntade där o det var lite kul. så nu ska jag beställa en slät förlovningsring till en början o sen kommer jag antagligen göra en trestensring med en blå safir o två diamanter som vigselring eller en med kanalinfattade prinsesser ELLER en enstensring. Haha, ni hör ju, beslutsångest!. jag ska titta på mina förslag under hösten o se vilket som känns mest jag o sen kör vi lagom till bröllopet stundar.

  • PoS

    Ang toastmaster/madame så har ju inte vi berättat för någon än. Men vi kommer inte ha en traditionell bröllopsfest med sittande bord etc (antagligen) utan har två möjliga scenarion; ett trädgårdsbröllop eller ett te-bröllop. Hur gör man med alla traditionella uppgifter då? Vad har ni andra för typ av bröllop?

  • PoS
    aviman skrev 2012-07-05 15:22:55 följande:
    Jag kanske är lite knäpp (men det skulle inte vara något ovanligt Skrattande) men jag beställde mina vigselringar för en vecka sen, och de skulle komma i slutet av Juli. Men redan idag knackade brevbäraren på dörren och lämnade ett paket till mig! Dom är tokfina, och jag är så nöjd och så lycklig. Nu ska de få vila i sin söta ask tills det är dags att bära dem... Om ett år... Haha! Solig

    PoS: Vi har valt två killar, en från min sida och en från hans, som toastmasters och så har vi valt två kvinnor, en från min och en från hans sida, som värdinnor :)

    Och vi har bestämt klädkod Kavaj! :) :)

    Fina ringar ! Jag gillar de skarpt! Gick också in och kollade på sidan och mycket fint där som sagt. =)


    Det lutar ju åt ett så kallat tebröllop för oss och då tänker vi nog be våra kära mödrar att vara värdinnor. Men vi har inte bestämt något än. Det blir nog bra hur vi än gör.


    Jag blir så imponerad av er som har bokat/fixat så mycket. Men det är klart, ska man ha en ordentlig fest så bör man väl vara ute i god tid. Det verkar vara så sjukt mycket man ska hålla reda på!

Svar på tråden Brud 2013