Inlägg från: Wirre 81 |Visa alla inlägg
  • Wirre 81

    Brud 2013

    repsara skrev 2012-04-18 21:01:29 följande:
    Mumsigt! =)

    Vi ska faktiskt ha det "tråkiga" korv med bröd, fast tunnbrödrulle! Har ett norrländskt tema och just tunnbrödrulle är ganska återkommande här.

    Har idag även fått bekräftat från vår fotograf att hon kan vårt datum - woho!
    Jag hade med tänkt att ha lite norrländsktema. 
    Hur ser eran meny ut? jag behöver lite inspiration :D 
  • Wirre 81

    Jag måste bara fråga er...
    Är det bara jag som kan känna att vi skiter i allt jävla planerande och gifter oss i "smyg" i sommar istället???
    Jag vet inte om det är för att det är så "overkligt" långt borta (550 dar eller nått sånt) eller för att inget är bokat (inte kyrka eller lokal bara datumet är spikat) och jag har ingen eller lycket liten möjlighet att kolla upp sånt hemmifrån då bröllopet står 60 mil bort...
    Sen kan jag bli less på att så mycket pengar ska spenderas på en enda jävla fest - man kommer ju inte använda 80% av sakerna man handlar igen...
    Från att planera ett underbart vinterbröllop så känner jag bara att jag skulle kunna tänka mig att i sommar, bjuda in de som vi vill ska komma, sen ha en tipsrunda som leder till kyrkan och voila vi ska gifta oss...

    Fast å andra sidan vill jag ju ha mitt bröllop som jag drömt om (i olika former) sen jag var liten...

    Jag vill ju inte gifta mig för bröllopets skull, jag vill gifta mig för att jag älskar den mannen som jag vill spendera mitt liv med...

    Så är det någon mer eller bara jag som känner så här???


  • Wirre 81
    ChristineL skrev 2012-04-28 06:31:57 följande:
    jag känner precis likadant ibland! men inte riktigt av samma anledningar som du, utan för att mor min lägger sig i alldeles för mycket om allt! På senaste tiden nu har varit helt tyst, men från det han friade och i flera veckor framåt var det tjat om både ditten och datten som jag inte alls höll med om, mest om VAR jag MÅSTE gifta mig. Enligt henne MÅSTE jag gifta mig i min hemstad då hela min familj bor där, och jag måste tänka på min familj, för alla har inte råd att bo på hotell och resa och det var alla möjliga anledningar. Nu är det så att vi har bestämt att vi vill gifta oss här i närheten av där vi bor. Vi flyttade hit för att starta vårat liv tillsammans, då är det här vi vill gifta oss, sen är det upp till de inbjudna hur viktigt det är för dom att närvara, så känner vi. Men jag hade god lust att lägga ner alltihop och gå till rådhuset asap!
    Jag har "turen" att min mamma inte lägger sig i alls - ingen faktiskt. alla min nära och kära är mycket goa när det gäller sånt. De närmsta vill vara vittnen om vi bestämmer oss för att göra det i smyg bara... ;)
    Däremot har jag andra "probelm" med nära och kära.
    En av min äldsta vänner upp kontakten med mig då jag inte visste om jag vill bjuda honom. Han är nämligen deprimerad och till 99% när alkohol kommer in i bilden (och annars oxå) börjar han gråta och då funderade jag på hur jag vill göra med det. Jag vet att jag skulle bli flyförbannad att han (som vanligt) börjar gråta och någon måste trösta honom - inte på våran dag. Men då sa han tack och hej för att jag hade pratat med andra om det.
    Sen har vi problem med mina föräldrar då dom hyrt min sambos lägenhet och nu ska den säljas så då är dom upprörda på oss (lite kortfattat - ligget en hel del till bakom som jag inte vill dra upp)
    Så jag hoppas att den stridsyxan grävs ner innan bröllopet så dom kommer... 

    För mig är det som sagt ekonomin som gör att jag tycker det känns onödigt med festen, allt som man ska inhandla som aldrig används igen :S försöker kolla på begagnat med det koster ju det med... 
  • Wirre 81
    Doofie skrev 2012-05-03 14:29:12 följande:
    Någon fler som ska skicka ut Save-the-date, eller nöjer ni er med inbjudningskort? Vi har precis beställt våra STD och skickar nog ut dem någon gång här i Maj.
    Jag tänker skicka ut save-the-date kort i början av 2013 (vi gifter oss i december) så folk kan spara semesterdagar och lite pengar. Vi gifter ju oss en onsdag så man behöver nästan ta ledig hela veckan.
    Funderar på om vi ska ställa till med 3-dagars nämligen. Eftersom vi gifter oss i sambons hemstad, 60 mil bort, så åker man nog upp dagen innan och som tidigast på em dagen efter.
    Tanken var väl någon aktivitet samt middag den 10:e (för att alla ska få en chans att träffas innan) sen bröllopet den 11:e och sen något brunchigt den 12:e (för att tacka och så). 
    Själva inbjudningskorten kommer nog skickas ut i slutet av augusti (3 månader innan)
  • Wirre 81
    Frida87 skrev 2012-05-03 18:03:26 följande:
    Vad intressant att ni gifter er på en onsdag. Är det någon speciell anledning?
    Vi förlovade oss den 13/12-11 och tänkte att vi ska gifta oss den 11/12-13
    Och "tyvärr" är det en onsdag så jag hoppas att det kommer fungera i verkligeheten och så - med kyrka och lokal.
    Längtar tills vi åker norröver nästa gång för då ska vi spendera några timmar med att kolla kyrka och lokaler...
  • Wirre 81
    TweetyBruden skrev 2012-05-07 10:04:20 följande:
    Jag har hört att det kostar att gifta sig i en annan kyrka än den man "tillhör". Är det bara jag som tycker att det är förjävligt!? Här har man betalat för att vara med i svenska kyrkan i alla år och så får man inte ens gifta sig vart man vill!! (gratis alltså) Någon som vet hur mycket det kostar?? Vi bor nämligen i ett ganska litet samhälle och jag vill gärna att vigseln och festen är i samma kommun åtminstone och det finns ingen lokal som är stor nog där vi bor.
    Jag haörde samma sak så jag kollade upp vad som gäller i den kommunen vi ska gifta oss i (jag är från Nynäshamn och vi ska gifta oss i sambons hemkommun Sollefteå) så här stog det där:

    Kostar det något?

    Det kostar inget att gifta sig i Svenska kyrkan. Om ni väljer en annan kyrka än den egna församlingens behöver ni dock en blankett som vigselförrättaren ska fylla i för församlingarnas egen bokföring.


    Blanketten kan antingen tas ut i hemförsamlingen eller i den församling där vigselkyrkan är belägen


     
  • Wirre 81
    Doofie skrev 2012-05-07 19:48:39 följande:
    Förresten brudisar!
    Jag ska ju gifta mig i februari och har funderat lite på vad jag egentligen ska ha för ytterkläder. Tycker det skulle vara supersnyggt med en päls, men.. päls är ju päls (ska man ha päls eller inte) och päls är dessutom dyrt. Så hittade en lite snyggare varaiant av fuskpäls men med läderdetaljer som var på rea, halva ord. pris! Är dock inte helt säker på den.. borde jag ha en vit istället (har ju iofs inte hittat någon sådan) eller något helt annat? Min blivande tyckte inte denna var så snygg, men ibland saknar han smak haha ;P vad tycker NI?


    Fin. Inte min stil men jag gillar din tanke. Att kunna ha den efter bröllopet. 
    Själv hade jag tänkt mig en vit cape som den här: http://www.brollopstorget.se/Annonser/88081?ref=%2FAnnonser%2F%3Fshow%3D%26trade%3D%26category%3D%26area%3D%26orderby%3Dcreated%26text%3D%26details%3D%26tab%3D%26annonsera%3D%26page%3D5%26ref%3D men Men nu börjar jag tänka om... Ska man köpa något som man kan ha efter bröllopet med eller ska man sälja vidare till någon annan vinterbrud???
    Fast jag å andra sidan är inte en tjej som har liknade jackor heller.

    Men när det gäller dig och din jacka. Passar den in i ditt tema? För gör den det och du gillar den så kör hårt. Det enda som ser konstigt ut är om du känner dig konstig
     
  • Wirre 81

    Jag och min blivande satt och spånade på budget till bröllopet igår och som det ser ut i dagsläget kommer vi inte ha råd med det bröllopet vi (Iäs jag) vill ha. Så troligtvis kommer jag lämna er i 2013 gruppen och joina 2012 istället.
    Från ett vackert vinterbröllop till ett "simpelt" sommarbröllop. Det känns sisådär måste jag erkänna men jag vet att om vi satsar på ett vinterbröllop och vi måste snåla in på något så vet jag hur ledsen och besviken jag kommer bli så då blir det bättre att ha ett sommarbröllop.
    Vi får se om gubben skrev ut alla papper idag. Hindersprövning och byte av efternamn och så för då smäller det nog redan i augusti för oss... :D 
    Och som sagt. Det är inte bröllopet och festen jag vill ha - det är mannen Hjärta 


  • Wirre 81
    Pagnie skrev 2012-05-22 16:53:27 följande:
    okej det är ju jättesynd men jag måste bara fråga. För när man började läsa så tänkte man att du skulle lämna oss i 2013 och joina 2014. Så varför skjuter ni inte bara på det så att du kan få drömmbröllopet?
    Tanken var att vi skulle gifta oss 2013-12-11 då vi förlovade oss 2011-12-13. Men ekonomin i dagsläget gör att vi inte kommer kunna lägga undan tillräckligt mycket pengar till dec -13 och visst skulle vi kunna skjuta upp det ett år. Fast vi vill ju inte gifta oss för festen jag vill gifta mig för att jag vill dela resten av mitt liv med den här mannen. Det vinterbröllopet jag har planerat hittils har ju jag planerat utefter datumet vi satte då vi förlovade oss. Och vem har sagt att mitt drömbröllop inte kan bli det vi ev ska ha nu i augusti Flört Blir bara till att planera om lite - och snabbt.
    måste ju bestämma oss snart iaf hur det blir då kyrka, präst och ev lokal ska bokas. 
Svar på tråden Brud 2013