Inlägg från: Ebba |Visa alla inlägg
  • Ebba

    Brud 2013

    Hej!

    Jag hoppar med in i denna tråden! Jag och min fästman funderar också på att gifta oss sommaren 2013.
    Det är ännu inte helt bestämt, då vi inte vet om vi kommer att ha råd med det.. Men vi siktar ändå på det :)

    Mina föräldrar vill betala 1/3 av bröllopet, och vi hoppas att min fästmans föräldrar också vill bidra med det. Men han har inte frågat dem än, men jag hoppas att han gör det snart för jag vill börja fixa med det NU! :D

    Jag älskar och planera och har redan börjar fundera över lokal, kyrka, klänning osv.
    Kollade igenom igår och kom fram till att vi nog blir ca 50 gäster. Men det är så svårt att veta vad man ska ha för budget :S

    Hur många ska ni bli på era bröllop och hur planerar ni er budget?
    Hur mycket bör man räkna med? Glad

  • Ebba
    LindaP skrev 2012-01-17 14:42:35 följande:
    Hej! :)

    Får man vara med här?

    Min sambo friade i december och vi planerar att gifta oss i augusti 2013, troligtvis den 10:e :)
    Tycker fortfarande att det känns helt overkligt :D

    Jag planerar för fullt i huvudet hela tiden :) Jag har iaf ringt dit vi vill ha festen och ska dit nästa vecka för att kolla på lokalen och få en offert på allt - mat, alkohol, tårta osv.
    Det känns väldigt tidigt att boka det redan nu, men när jag ringde dit så sa dom att dom redan fått in en hel del bokningar till sommaren 2013 så det gäller att va ute i god tid :)
    Vi har en budget på ca 100.000 kr och räknar med att bjuda ca 60 pers!

    Jag tycker det är jätte svårt att bestämma vilka man ska bjuda..ska man bjuda hela släkten eller bara de som man har bra kontakt med? Jag vet att man ska ju göra precis som man själv vill, det är ju vårat bröllop, men man får ju lite dåligt samvete om man väljer att bjuda vissa men inte andra!
    Grattis vad roligt! Min sambo friade också i december och vi planerar med att gifta oss sommaren 2013. Men får se vad som händer :)

    Angående släkt och så. Jag har ingen stor släkt, så där kommer vi bjuda alla (totalt 10) Medan min sambo har en jättestor släkt. Där kommer vi endast bjuda dem som min sambo känner att han vill bjuda. Förstår att du får dåligt samvete om ni inte bjuder alla, men det är trots allt ER dag. Varför ska man bjuda andra som man knappt har kontakt med resten av tiden? Jag tycker man ska bjuda dem man tycker om och vill ha med. Sen får man ta att vissa kanske tar illa vid sig. Men det är trots allt inte deras dag :)
  • Ebba
    Helchem skrev 2012-01-18 21:31:48 följande:
    Hej Ebba! 
    Vad roligt med fler som ska gifta sig sommaren 2013!

    Ja, budgeten är ju inte det lättaste... Vi blir nog ca 80-100 gäster och eftersom vi önskar göra så lite som möjligt så vi kan njuta på vår dag så får vi nog räkna med en rätt rejäl summa....

    Vill ha en bröllopsfest med sittande bord med 2-rätters, dryck och tårta, så bara festen landar nog på minst 100.000kr

    Om man gör mycket av maten själv kan man nog komma undan med betydligt mindre men även catering kan ju bli billigare om man väljer en lokal som inte hyrs ut med mat, dryck och personal. 

    Men jag är ju också helt nybörjare på det här så det är svårt att veta vad allt går loss på i slutändan....

    Vi kanske kan byta tips under planeringstiden fram till bröllopet....

    Förresten, var ska ni gifta er?
    okej, vi har nog tänkt att ha två-rätters med sittande bord. Min syster är kock så och känner många inom kock-branschen så vi hoppas att hon kan fixa så det blir billigare :)

    Vi blir nog som högst 50 gäster, så vi blir lite färre än vad ni blir :).

    Ja det är jättesvårt att beräkna budget! det är ju så mycket som ska fixas, klänning, ringar, kläder till brudgummen, inbjudningskort, lokal, personal, mat, bordsdukning, dekorationer, fordon från kyrkan, smekmånads-resa osv. så himla svårt!

    Det tykcer jag absolut att vi kan :D.

    Vi ska gifta oss i Helsingborg. Men det är inte säkert än, då min fästman måste prata med sina föräldrar först o se om de vill betala en del av bröllopet. Annars måste vi nog vänta till sommaren 2014 :/
    vart ska ni gifta er? :I
  • Ebba
    Ekna skrev 2012-02-08 10:12:31 följande:
    Var med på bröllops,ässen i Malmö isöndags och jag var där förra året med men Gud så mycket bättre de var iår. Väldigt tråkigt att höra att den i Gbg inte var så bra. Sen var jag på ateljé mb igår och kom hem med min brudklännigen. Så bor ni runt Skåne så rekommenderar jag starkt att åka dit. Super bra service och massor att välja på :)
    Ligger ateljé mb i malmö eller? :)
Svar på tråden Brud 2013