• Hvidbrud

    Samma biverkningar Minipiller och p-stav?

    Jag hade p-stav tidigare och var mycket nöjd. Det var först när jag gick upp lite i vikt (tror det var 73kg) som jag började få lite mellanblödngar. Annars nöjd, både med att slippa komma ihåg att ta pillerna och att det var liv i sovrummet... Minipiller(cerazette) har varit ok för mig, men lite "jag lever i en ostklocka"känsla.
    Det är ju viktigt att pointera att vi påverkas så olika av hormoner så det är nästan omöjligt att jämnföra.
    De nya p-pillerna med "naturligt" östrogen Qlaira kanske är värt ett försök?

  • Hvidbrud

    Det beror ju på hur du reagerar på dem... Men hormonet i dem omvandlas till östrogen i kroppen, så det är något som är naturligt för kroppen och jag har hört att de ska vara bra för de som har haft komplikationer med den gamla typen av p-piller. Som bonus är de också mycket skonsammare för vår miljö...

  • Hvidbrud

    Har också prövat hormonspiral och den åkte ut efter några få månader. Jag fick den konstiga biverkningen att istället för mens fick jag näsblod i en vecka en gång i månaden. Nä, ut åkte den och jag fick tillbaka mina normala blödningar.
    Skulle vilja veta vad man kan göra för att stabilisera hormonsvängningar under en normal menstruationscykel. Några tips? (PMS, kraftiga blödningar ect.)

Svar på tråden Samma biverkningar Minipiller och p-stav?