• Salat

    Presenter eller gåvor till gästerna...

    Hur många av er skall ha gåvor till era gäster? Tycker själv det är ett stort trams, vem i hela friden vill sitta o äta en citronmuffins på ett bröllop? Eller mågodis innan god mat og dricka... snacka om att vinet smakar konstigt sen...! Visst ser det trevlig ut men kan inte riktigt förstå varför! Är jag helt ute o cyklar??

  • Svar på tråden Presenter eller gåvor till gästerna...
  • Sebastiána
    ClaraH skrev 2011-01-25 20:45:18 följande:
    Inga favours här heller. man bjuder ju på en hel fest, det bör väl räcka, dessutom blir det ju en ganska hög kostnad totalt även om det är väldigt anspråkslösa gåvor per person.
    Precis. En gåva för 15:- styck blir plötsligt 1200:- om man har 80 gäster. Det kan man ju lägga på något annat - ett bättre live-band t.ex.
  • J och J

    vi ska ge en liten pingvin i lera till våra gäster. Min blivande brukar göra dessa och gör dem även nu så det blir billigt.
    sen kommer jag sy enkla bagageetiketter i billig typ galon som också blir våra placeringskort då vi har resetema 


    jagochminfina.blogg.se fråga mig om anvnamn och lösen
  • Sandrina

    Vi ska ha små gåvor till våra gäster! En liten vit ask med grönt band runt som är en del av vårt tema och passar dekorationen. Kommer även fungera som bordsplacering då vi ska sätta små lappar med namn på askarna. I asken ska vi lägga M&M där vi tryckt våra namn och vårt datum. Tycker det är ett litet roligt minne till gästen! :)

  • kåbe

    Inga favors här inte. Förstår heller inte riktigt poängen - godis kan man väl lägga i "allmänna" skålar och små minnessaker skulle iaf jag kasta eller lägga i en låda på vinden.

    En kompis hade satt ut små strutar med runda mintpastiller när hon gifte sig. Tyvärr var strutarna lite vingliga så mitt under mitt tal lyckades en person (min sambo av alla människor...) välta ut sin strut och det tog säkert 30 sekunder innnan ljudet från alla studsande godisar hade ebbat ut. Så vi lägger godis i stabila skålar långt borta från alla gäster Flört

  • Mace

    Favors känns väldigt osvenskt tycker jag. Inte för att det är fel att importera trender, men jag tycker det verkar lite tårta på tårta att både bjuda på fest och sedan ge bort presenter för att folk kom på festen.

    Samtidigt kan det vara en väldigt fin sak om man hittar något som är typiskt för brudparet, t.ex. något man gjort själv. Men att bara köpa krimskrams eller att ge bort köpegodis känns rätt onödigt i mitt tycke. Trollkorsidén tycker jag är jättefin, det blir ju verkligen ett minne av just det bröllopet, men en pappersask med godis... nej. Då är det bättre med skålar...

    Det var mina två cents..

  • Kattpoet

    Favours är inte en svensk tradtion, ordet är engelsk och kommer från USA,  där tradtionen att ge gåvor i tid och otid kommer ifrån.  Jag vet folk som inte går till fester  för att de inte har råd med  gåvan man ska ge värdparet och jag vet folk som inte håller fester för att de inte har råd med gåvorna man ska ge folk.

    Jag tycker det fånigt,  varför skulle jag  vilja  ha en  något med  brudparets namn på?  Jag tror jag har gott minne nog att komma ihåg att jag var på ett bröllop endå. 

  • MaddeåMats

    Jag har vikt små favour-askar där vi kommer ha M&M:s i (vårt tema är just M&M) samt ett litet choklad hjärta, då jag fick det när min blivande friade.

    Tycker favour-askarna tillför något riktigt fint i dukningen med, men av tråden att dömma så är ju uppenbarligen smaken som baken Och det är ju bra för det är på det viset man får ett personligt bröllop!

    Vår budget går inte om stöpet för att vi har favour-askar och jag har svårt att tro att någon annans gör det heller......

  • Kattpoet

    MaddeåMats,   oki om man har en budget på 10000 kr,  hur ska man få in en favour ask för 15 kr till 30 gäster?  
     

  • MaddeåMats

    Jag vek själv och då kostade de 4 kr stycket   Flört

Svar på tråden Presenter eller gåvor till gästerna...