Inlägg från: millemill |Visa alla inlägg
  • millemill

    Ska ni ta kuvertavgift eller inte?

    Måste säga att det känns skönt att höra här på BT att det finns folk som jag,
    som istället för att få massa presenter som man oftast inte behöver, låta kuvertavgiften bli en present inte bara för oss utan även för vår familj och vänner!
    De jag har pratat med har oftast lagt ca 500:- på en present till brudparet, så en kuvertavgift på 250-350:- är ju tom mindre än det!

  • millemill
    Joanna86a skrev 2011-07-29 22:58:04 följande:
    Kuvärtavgift i sig tycker jag inte är något problem. Folk har olika förutsättningar. Men det gäller ju både brudpar och gäster.
    Om man tar en avgift på 250kr/person så låter det kanske inte så farligt. Men om man då har med sig en sambo och ett eller två barn så blir det helt plötsligt väldigt dyrt. Ett sällskap betalar då uppåt 1000kr. Det finns säkert de som även känner sig tvugna att även ge en present då det oftast är många som gör det trots kuvärtavgift.
    Som du säger så brukar man väl ge ca 500kr/sällskap om man inte är nära familj eller vän. Så det är väl där det uppstår ett litet problem.
    Så när jag bjuder till bröllop kommer jag bara bjuda de jag verkligen vill ha där och då vill jag inte att någon ska behöva stanna hemma pga av en avgift, då mister mitt bröllop en del av sin mening. Men det är bara så jag vill ha det. Fungerar det för er så kör på kuvärtavg!
    Och bjuder man bara nära familj och vänner så tror jag inte att någon har något emot en liten summa.
    Så kan det vara att folk känner sig tvugna att köpa present, därför kommer vi att skriva detta i vår inbjudan att vi inte vill ha presenter.
    Sen har vi inte ett jättestort bröllop, utan våra närmsta vänner och våra familjer. har redan diskuterat detta med de flesta och alla verkar tycka att det är en jättebra ide. Då de slipper hålla på att hitta en present som  man inte vet om den kommer till nytta.

    Men det hela beror förstås på vilken inkomst man har och hur mycket man kan spara innan. 
Svar på tråden Ska ni ta kuvertavgift eller inte?