• 11juni2011

    Ren gissning: Hur mycket pengar kan man skrapa ihop om man önskar sig pengar? :)

    Vi önskade oss också bidrag till bröllopsresan. Vi fick 34000 av drygt 100 gäster, dock var det en hel del barn med bland gästerna. Galet generöst tycker jag, och vi är sååå tacksamma för  att vi kommer kunna göra en riktigt fin resa.
    En galen sak som känns lite typiskt folk med mycket pengar är att de oftast ger lite, medans de med mindre pengar ger mycket. Så var det för oss iaf. Har några släktingar som har väldigt gott ställt som gav 250 kr/par (som dessutom satt och skröt någon vecka innan vilken flådig present de skulle ge oss...) medans min mans släkt som har mindre gott ställt gav minst 1000 kr/par, håller med  om vad vissa har skrivit att man nästan skämdes för att ta emot så mycket pengar av folk som knappt har råd att ha mat på bordet typ... Men what goes around comes around, jag själv är generös när det gäller kalas och bröllopspresenter och det tänker jag fortsätta med!

  • 11juni2011
    Kattpoet skrev 2011-07-08 09:42:52 följande:
    Vad jag har märkt är att vissa  fattiga idag inte vill ses som fattiga och ger mer  medans vissa rika  ger mindre eftersom de är bra på att snåla och det var så de blev rika och sedan har de inte lagt av med att snåla.

    Jag hade en vän som la undan  60% av sin lön för ifall att hans hus skulle gå sönder och klagade hela tiden på att han inte  gjorde något roligt.  Ja, det var vettigt en gång i tiden att göra som han gjorde men nu  var huset renoverat  och han hade fått löneökning så huset hade en  buffert på över  en halv mille och han gjorde inget ting med sitt liv.
    Presenter  som han gav var billiga men från hjärtat eftersom han inte hade råd..  

    Vi ändrade hans synsätt och fick honom att ha roligt och nu har han fru och 2 barn och glömt de vänner som hjälpte honom dit.
    A det kan vara så olika! Fast när det gäller mina "rika" släktingar så vet jag av erfarenhet att de slösar vilt på inredning, resor osv plus att de gärna ger riktigt dyra presenter till våra andra mer välbärgade släktingar, men ger mindre till de som har mindre pengar. Men men, jag bryr mig inte så mycket, det viktiga är att dom kom och delade våran dag.
    Det som var festligt med dom var att dom som sagt skröt att dom hade köpt en sån fin present veckorna innan. Grejen var att jag tänkte köpa mig en systemkamera men dom sa till mig att låta bli och att de kunde vi få i bröllopspresent istället. Jag sa då till dom att jag tyckte det var alldeles för mycket, medans de kontrade med att de har gott om pengar och att det är småpotatis för dom. Och sedan fick vi 250 kr istället haha... 
Svar på tråden Ren gissning: Hur mycket pengar kan man skrapa ihop om man önskar sig pengar? :)