Inlägg från: förlovadflicka |Visa alla inlägg
  • förlovadflicka

    Hur ser ni på äktenskapet?

    För mig är det jätteviktigt med äktenskap eftersom jag lever efter det som står i bibeln och enligt den får man inte leva tillsammans innan man är gift (inget illa mot er andra :)) Så för oss blir det liksom ännu större och ännu mer underbart för det inbegriper hela bo-ihop-biten också. Äktenskapet är verkligen heligt som någon sa! :D

  • förlovadflicka

     


    Lev idag skrev 2010-11-27 15:40:41 följande:
    Intressant att veta eftersom vi har så många olika värderingar. Alla lever ju efter sina egna värderingar.Men hur tänker ni som "lever efter bibeln", känner ni er partner fullt ut? vet ni hur de funkar i samboende? vet ni hur de funkar i vardagliga situationer?vet ni hur relationen funkar i samboende och vardagliga situationer?Det är lite intressant att veta tycker jag då jag bott ihop med min blivande, nu bor vi isär då han bor på gotland och jag i sthlm, men jag tycker att jag lärde känna honom mer och bätter när vi bodde ihop än om vi inte skulle gjort de förrän nu.Speciellt eftersom han och jag varit tillsammans i 6 år.Det är intressant då vi alla har olika värderingar och lever på olika sätt.Så jag är intresserad. :) (Inget illa menat om ni läser de på de sättet, utan jag vill verkligen veta för att jag är intresserad).

    Bra fråga! Vi träffas väldigt ofta, så klart, och brukar laga mat tillsammans, handla, städa, passa barn och så vidare, även om det kanske skulle kunna komma upp något jag inte visste lär det inte vara några stora saker, han är definitivt mannen i mitt liv, no doubt!

  • förlovadflicka

     


    JustMeAndMyLove skrev 2010-11-27 19:02:16 följande:
    Jag har hört en teori där man gjort försökt att tolka bibeln på orginalspråk (något som ofta är svårt och som ofta slutar i olika tolkningar) där man anser att äktenskapet inte fanns i gamla testamentet men att man vid sex band sig till sin partner. Att det var själva sexet som var det heliga som man bara hade med en man (som kvinna). Sen var ju inte månggifte bland män sällsamt men det handlade nog mer om makt och status än om kärlek tyvärr. Däremot var det inte fritt fram för män att ligga runt. Tvärtom, hade de legat med en kvinna så skulle hon bo hos honom, han var skylldig att ta hand om henne och deras framtida barn. Så utan att vara rik kunde män inte ta på sig hur mycket kvinnor som helst.  Det här var nått jag läste för länge länge sen så jag ska inte påstå att det är så, minns inte ens var jag läste det. Nån tidskrift tror jag. Hur som är jag nyfiken på när själva äktenskapet började. Hade man ceremonier innan kyrkan fanns? Hur såg de ut? Vad handlade de om?      

    Det stämmer, det var traditionen då, men det handlade liksom inte om att "jaha, nu råkade vi ha sex så då får vi vara gifta" utan det var liksom det som "lagband" äktenskapet. :)

Svar på tråden Hur ser ni på äktenskapet?