Inlägg från: Rödarosenblad |Visa alla inlägg
  • Rödarosenblad

    Uppsalbrudar 2011 del 2

    Härligt att du startat en ny tråd och att jag hittat hit!

    Håller på och formulerar inbjudan just nu, inte helt lätt faktiskt. Hänger ofta upp mig på små saker...

    Hoppas det går bra för er andra med planeringen.

  • Rödarosenblad

     


    eundk110903 skrev 2010-11-17 16:09:04 följande:
    Nej, inbjudan känns svår att formulera! Jag har inte ens börjat tänka på vad som ska stå men ändå känns det så svårt! Gör ni inbjudan själva? Vår planering är lagd på is för tillfället - vi inväntar lite svar från olika lokaler.

    Vi har en nära vän som gör våra inbjudningar (hon jobbar med sånt) så de blir jätte fina och jag kan komma med förslag och synpunkter under resns gång. Hon kommer även göra vigsel, festprogram och tackkort. Skönt att inte behöva tänka så mycket på det...


     Fårävvör skrev 2010-11-17 17:11:38 följande:


    Har inte funderat på hur man ska formulera sig i inbjudan, bara spånat lite på hur de ska se ut... Vi har börjat fundera på att ha vigseln vid (eller närheten av) Eklundshof där vi ska ha middagen, istälelt för att först ha vigseln i Orangeriet i Linnéträdgården och sen förflytta oss till Eklundshof. Har mailat dom och kollat läget, men vet inte om det går, och vet inte om vi får avboka Orangeriet heller... Helt plötsligt har min m2b börjat komma på vad han har för åsikter kring bröllopet, vilket jag absolut är glad för, men det gör ju också att man kanske får justera en del saker! =) Förut har det mest vart jag som tyckt...

    Kul när mannen har åsikter (om de inte är alltför olika ens egna). Min sambo håller mest med. Jag hoppas att han verkligen tycker som jag, men det tror jag. Hans kläder är han väldigt noga med hur de ska se ut och sitta :) Det är roligt. Hoppas det löser sig med vigselplatsen.

  • Rödarosenblad

     


    Nalinie skrev 2010-11-22 19:45:52 följande:
    Hej här kommer en ny uppsala brud gick idag från att vara västeråsbrud till Uppsalabrud =) Jag bor i Uppsala varför inte gifta mig här =)  Vi gifter oss 4/6 2011 i Gamla uppsala och har middag i Kaplangården =)    Är så lycklig just nu =) 

    Välkommen.
    Vi gifter oss samma dag! Hur går det med er planering? Hur långt har ni kommit?

  • Rödarosenblad

    Vi kommer att vara 26 resp. 27 år när vu gifter oss.

    Känner att bröllopet får stå åt sidan just nu när det är mycket med jul och en stundande 1 års dag...

  • Rödarosenblad

     


    Fårävvör skrev 2010-11-30 08:53:28 följande:
    Nu har vi vart på Eklundshof och tittat igen! Snön vräkte ned i morse ju, men slutade lagom tills vi skulle titta på lokalerna =) Bestämde oss för att det funkar med utomhusvigsel på eklundshof (de har en loge som man kan ha som back-up vid dåligt väder), så nu ska jag försöka avboka Linnéträdgården och så boka vigselförrättare! Kommer bara på fler och fler fördelar med att göra såhär: gästerna behöver inte åka bil mellan vigsel och fest, vi behöver inte ha någon transport mellan vigsel och fest!! gästerna kan checka in på hotellet på eklundshof före vigseln, vi sparar 4500 kr (som det kostar att hyra Orangeriet i Linnéträdgården en halv dag). Nackdelar är väl att det blir utomhus (vilket såklart kan vara jättefint i slutet av maj, men det blir ju lite svårare med musik etc)... Men sambon tycker att det känns helrätt, så det är bra (och det gör jag med, men jag tror att även Orangeriet hade funkat) =)

    Skönt att det är bokat och klart. Jag tror det kommer kännas mer och mer rätt ju närmare ni kommer. Härligt att sambon tycker det blir perfekt!

  • Rödarosenblad

     


    Oonah skrev 2010-12-03 21:22:27 följande:
    Tack Fårävvör! Jo, ett par lokaler (Villa Anna och Sven Dufva) är prellbokade och vi ska möta dem båda i helgen för att prata priser. När jag säger "vi" menar jag min m2b eftersom jag verkligen är jättedålig på att förhandla priser och så. :DKlänning har jag inte börjat kika på mer än på käraste google, men tack för tipset! Det ska bli av så snart som möjligt. Vi håller däremot precis på att beställa våra ringar. (Guldkedjespecialisten, Stockholm)Jag träffade min blivande brudtärna idag, för första gången sedan frieriet, och hon har funderat ut både det ena och det andra och tyckte att vi kunde gå och boka smink och frisörtid på en gång. Vi har gått genom vått och torrt och hon är en KLIPPA! Hon kommer ha mer koll än jag, tror jag. :)Den här frågan kanske redan har ställts, men har ni brudtärnor? Vem? Hur många?

    Jag kommer att ha två tärnor. Min bästa vän och min brors sambo... Det känns så kul att planera med dem eftersom de är så intresserade!

  • Rödarosenblad

    Här står det också lite stilla just nu, får bli ett ryck efter jul. Men igår var jag i alla fall och beställde min ring!

    fru norlen: Vi kommer att catera mat från Ultunaresturangen, vet inte så mycket om dem men än så länge är vi nöjda. 

  • Rödarosenblad

    Hej allihopa. Nu är jag tillbaka efter julfirandet!


    Vi kommer att ha en barnfri fest, jag hoppas att det inte blir några sura miner. Vårt bekymmer är vem som ska ta hand om vår dotter under festen!? Vem frågar man?

    Har varit och hämtat min ring också (jag vet att det är tidigt men jag hade 20% innan nyår) och den var såååå fin. Jag vill ha den på mig NU.

    Gott nytt år på er allesammans, nya tag med bröllopsplanerna blir det nästa år!!!

  • Rödarosenblad

    Halloj allihopa. Här har planerandet stått ganska stilla ett tag, men nu är det dags att ta tag i en del saker. Har i alla fall pratat med den blivande toastmastern och han svarade glatt JA! Så det känns jättebra. Har också börjat inhandla en del saker till dekoration och mormor har börjat sy stolsöverdrag så det händer lite i alla fall. + att inbjudningskorten kommer gå ut inom två veckor. Hoppas det går bra för alla er andra!Cool

  • Rödarosenblad

    Har ni några tips på var man köper tärnklänningar (knälånga, ljusgröna)?

  • Rödarosenblad

    Hej allesammans!
    Hoppas det går bra för alla i planerandet. Här rullar det på just nu!
    Fixat kläder till tärnor, mannen och bestman i helgen. Skönt med så stora poster avklarade.
    Har även köpt skor och lagt upp klänningen.
    Inbjudningarna går iväg imorgon och musik till festen är fixat.
    Känns som om man får lite mer energi nu när det blir ljusare.

  • Rödarosenblad

    Halloj
    Hoppas det går bra för alla i planerandet men att ni hunnit njutit av vädret också:)
    För oss går planerandet bra, väntar på att näbbklänningarna ska komma och ska åka till floristen och detaljplanera... Men i övrigt tror jag att allt är ordnat. Har varit till IKEA och köpt dekorationer och det sista "tillbehören" till klädseln. Nej, jag har en STOR post kvar och det är festprogrammet... Vet inte riktigt var jag ska börja. Hur har ni andra gjort, har ni några förslag?

Svar på tråden Uppsalbrudar 2011 del 2