Inlägg från: Fjällbruttan |Visa alla inlägg
  • Fjällbruttan

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Hej tjejer!

    Har en litet livstecken från Flamman, hon är i Uppsala med familjen och firar nyår, hon hälsar så gott.

    Sweetstreet, tycker inte alls ditt inlägg var klämkäckt utan klokt med många goda råd.
    Tack för att du delar med dig, även vi andra lär oss ju något, det är alltid bra.

    Hvidis, tuggpinne?? Till dig alltså att tugga på när tålamodet brister

    Alltså, Aletas råd verkar helvettigt, ta det, jag har tragglat mig genom ett antal trots och i olika åldrar och klarar det fortfarande apkasst. Ungar som skriker på affären bär jag helt sonika ut i bilen och far hem med, punkt!

    Har nog iochförsig bara hänt en gång eftersom jag undvikit att handla med barnen när de varit som värst...
    eller gett dem mycket klara regler innan vi gåt in i affären, det har funkat
    Annars är det nog att välja sina strider, vad är värt att bråka om? Det andra kan man släppa lite på, och så inte ge barnet konsekvenser man inte själv kan uppfylla...

    Allt detta är skitlätt att skriva.... 1000 ggr svårare att följa!

  • Fjällbruttan

    Daa, sköt att höra att ni alla mår bra och att du inte får några sviter efter din förgiftning!
    Är också nyfiken på bajset
    Mest för att jag aldrig hört talas om det, vad händer??
    Blir det svart eller kanske gult? Funkar inte levern får man ju gulsot, då blir ju kroppen gul....

    Herregud vad jag kommer att fundera i natt när jag inte kan sova
    Gult eller svart.... gult eller svart???

    Hmmm... har man ett kasst liv när man funderar på bajs?

    Tror jag ska försöka klura på vad Axel och Fälga kan få tänkas heta i stället!!

    Axel och ..... Fälganna??

    Kram

  • Fjällbruttan

    Leksi, lycka till imorgon och försök att njuta lite, du kan ju passa på att äta lunch utan avbrott för blöjbyte

    Aleta, hoppas skyliften får stå på backen resten av vintern och att isbeläggning är ett minne blott!

    Villemoa, hoppas att ni alla är friska och krya nu! Tänk att lillhjärtat växer så, gullunge!

    Här hemma är vi kompletta igen, stora tjejerna har varit hos sin pappa ett dygn men är numera hemma, så imorgon ska vi vaccinera stora I med andra sprutan Gardasil, sen ska hon rida och M åka slalom, och jag hoppas att lilla Vild och jag kan vara ute en stund om Grodan är feberfri så hon kan sova ute!

    Kram till er alla!

  • Fjällbruttan

    Skulle titta in och läsa ikapp.. då vaknade febriga Grodan, och Lilla Vild har feber och Mellan M..

    I´ll be back, tänker på er alla!!

    Kram

  • Fjällbruttan

    Flamman!

    Vilken fruktansvärt vidrigt start på det nya året som du har haft!
    Blomman står som vanligt för de kloka orden, jag som är lite hetsigare vill nog ändå ta en liiiten tur förbi med traktorn och köra över lite fram och tillbaka och hoppas att det bankas in lite vett....

    Om har upplever en betydligt galnare kvinna så kanske han inser vilken fantastisk tur han har som har dig som fru...

    Det enda jag kan ge råd om är barnen, jag har ju själv barn som har gått igenom en skilsmässa, och kommit ut ganska hela, men inte utan att ha haft ont i själ och hjärta! Därmed inte sagt att dina kommer att gå igenom en skiilsmässa, men situationen är jobbig för dem.

    Det som era barn gör, att välja att INTE prata med er är en fullt normal reaktion, för de vill skydda er båda från mer smärta och därför pratar de med andra.
    Jag tror att du skulle vinna otroligt mycket på att våga ta upp situtionen med skola och dagis, och tala om vad som pågår, så att personalen kan stötta barnen på ett bra sätt.
    Givetvis behöver du inte gå in i deltaljer, men att det är mycket turbulent hemma med mycket bråk, till stor del beroende på makens sjukdom.

    Jag tror också det vore en god idé att låta barnen få kontakt med skolkurator eller  psykolog, det hade mina, vilket var jätteskönt för då visste jag att det onda kom ut nånstans!
    Eller be dem helt enkelt prata med en annan vuxen, men välja en, så inte det blir "sladder" på byn, och visa att det verkligen är ok.

    Kramar om dig oändligt och hoppas att när mörkaste januari är slut så är det ljus du ser, hur än ljuset kommer att komma till dig.

  • Fjällbruttan
    Heloise skrev 2011-01-06 15:28:53 följande:
    Hej!
    Vill först och främst tacka för alla fina inlägg, ifrån både nya som gamla vänner. Det har varit mkt tänktvärt och fina ord. Vi vet nu att Elise har den "vanligaste" formen av PWS, dvs pws via deletion på 11-13q. Vihar varit på sjukhuset och bråkat, ganska dåligt resultat, vi får väl lov att flytta för att få bättre läkare. Vi börjar väl landa lite grann i det här, och har börjat resa oss upp. Det suger fortfarande och våra hjärtan är fortfarande helt splittrade men skam den som ger sig. Jag har börjat läsa allt jag kommer över och kan konstatera att forskningen verkar gå i olika riktningar( yay= not). Hon är ju fortfarande vår ljuvliga lilla unge, och hon utvecklas hela tiden. Fast jag kan ärligt säga att jag hoppas att jag ska vakna ifrån den här mardrömmen...

    Vad jag vill veta är om man får bidrag för att bygga om köket? jag menar om man måste låsa alla skåp och kylskåp etc så borde man ju få bidrag för det? Man får ju bidrag för handikappramper etc. Ett högblankt mörkrött kök , med svarta låsbara vitvaraor och en underbar stor ugn samt svartvitt kakel skulle jag vilja ha, Elise med. Hon måste ju ha nått fint att titta på när hon står där och rycker i skåpen

    Puss på er
    Du är en fantastisk kvinna, och jag förstår att du vill vakna ur mardrömmen, men som Blomman skrev tidigare, Elise har valt sina föräldrar med omsorg!

    Vad innebär den vanligaste formen, vet ni det? Dela med dig om du vill...

    Funderar också mycket hur det går för Panzers syster... jag hoppas att det går bra!

    Upplägget för köket tycker jag låter bra, klart det måste vara fint till Elise!
    Ta kontakt med kommun, de är de som står för handikappsanpassning...

    Pussa och krama lilla godingen från oss!

    Kram
  • Fjällbruttan

    Fru Sy, hoppas att allt går bra med lille Orvar!

    Jag var i samma vecka då det började trassla med Lilla Vild... att läkarne ger cortison för lungutvecklingen är precis som de andra skriver, utifallattom... och den är bara att hoppas på att det är just det!
    Sen torde du får sprutor med blodförtunnande om du blir liggande ett tag, man oroar sig för blodproppar då, eftersom man rör sig så lite.

    Att en läkare säger att du ska ligga och nästa att du ska upp och gå några timmar senare kan vara för att de vill kolla att tappen inte påverkas att du rör dig innan de skickar hem dig, så var det för mig i alla fall

    Se nu till när du får komma hem att VERKLIGEN är i stillhet, skaffa laptop, Nintendo DS och ligg och spela Mario, cd-böcker att lyssna på och alla jäkla kanaler på TV för en sak är säker.... du kommer att ha tråkigare än du någonsin har haft!
    MEN DET ÄR DET VÄRT

    Och jag vill inte skrämma dig, men om du inte tar det lugnt kan det bli som med syrran , hon fick ligga med fötterna 30 cm högre än huvudet... försök att borsta tändera då
    Hon fick inte ens gå upp och duscha, utan duschade liggandes.... mindre skoj..
    Och tillslut hade hon så tråkigt att hon tyckte att cykellopp på TV var det mest spännande hon sett... då har man tråkigt

    Kul att höra att din kollega fick en fin liten tjej!

    Kramar

  • Fjällbruttan

    Nu ska jag ta hand om mina sjuka barn... 3 med feber är.... GRINIGT!
    Och Grodan har tryckt fram tand nr 6 idag, det konstaterade jag raskt, för dregglat har minskat något, så stora I stoppade in pekfingret för att känna efter... mycket dumt
    Hon har ett hårt bett med vassa fina tänder

    Maken är ute och skottar, det har bara fallit snö så det går över knäna idag... tur vi har traktor!
    Lite tråkigare är att jag inte kan åka slalom imorgon....
    Fast vi skulle åkt och badat med barnen, men det sket sig det med.... som tur var inte i fläkten!!
    Tack för den liknelsen Blomman

    Kram till er alla och jag tänker på er allihop även om jag inte hinner skriva om/till alla!

    Åhhh,,, Parvlarna, hela familjen här hälsar att det är jättefina namn!!
    Och tack för nyansen av färgen på bajset

  • Fjällbruttan
    passionsblomman skrev 2011-01-06 21:06:12 följande:
    Alltså, vad ÄR det för fel med att vilja vara färdig och redo, klar och bara att vakna, frukostera och sedan dra när man ska någonstans?

    Jag lever med Mr Mañana Himself brukar jag säga. Jag har redan tidigare idag signalerat att jag vill att alla är klara med väskorna fram till neccesär inför imorgon. För tre dagar sedan sa jag att alla måste tänka ut vd de ska ha på ig och ta  fram det som ev behövs tvättas.
    Nu har jag en man i pyjamas som surt undrar "varför då för?" på fullt allvar, när jag och sonen packat allt vårt inklusive letat reda på badkläder, och ber honom ta rätt på sina-eftersom de har jaccuzi och pool på hotellet så vi skulle mini-SPAa hela trion imorgon.

    När jag ber honom leta rätt på sina badgrejor fattar han alltså inte alls varför det ska var nödvändigt ikväl när han lika gärna kan göra det imorgon -trots att han inte har den blekaste aning om var hans badbrallor finns någonstans, eller ifall de behöver vättas heller ör den delen.
    Kan någon klok kvinna föklara det fenomenet för mig och hur man kan få det till en bra packningsstrategi? För själv begriper jag det inte. och vi ryker ihop var och varannan gång vi ska iväg eftersom han genomgående planernar på exakt samma sätt.

    Han vägrar i sten att hålla med om att det är skönta att veta att allt är genomgånget färdigtänkt och klart kvällen inann så man bara behöver göra det sista och sedan dubbelchecka och dra. Men så kommer han ju från familjen "man får alltid ge sig iväg tre gånger men vi brukar hinna i tid" också.
    Dessutom hävdar han bestämt att det är mitt fel att vi jät är sena, för han är ju alltid klar först.
    Jo, för att han tar de väskor han ser, slänger in dem öppna i bagaget utan att fatat att de inte är färdiga och att jag inte har checkat av dem än-bara man själv sitter i bilen så är man klar.
    Om sedan soporna är tömda, telefonladdaren med, kaffet urdraget, katterna utslängda, den där påsen med det man skulle byta medplockad osv, det är heeeelt onödiga saker att flänga runt och kolla och det går dessutom tydligen så supersnabbt alltihop att man också gärna kan lämna packning och tvättning tills imorgon.

    *suckar djupt*

    Ursäkta, detta har jag beklagat mig över förr känner jag.Skäms
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Än en gång, fan vad lika män vi har!!

    Varför packa skötväskan och kolla att man har med blöjor???
    Va? Vad gör du inne älskling? Kolla sladden till perkulator?? Javistt ja,jag kokade visst kaffe i morse
    Jaså, jag hade glömt den? Jamen vet du, när jag bodde ensam brukade mamma gå upp och kolla sen jag stuckit på jobbet för veckan...



    Vissa karlar....

    Fast min brukar i alla fall tanka bilen åt mig ibland
  • Fjällbruttan
    {#emotions_dlg.flower}SkålHjärta Grattis på födelsedagen önskas den vackraste Blomman!!HjärtaSkål{#emotions_dlg.flower}Hoppas att din helg med familjen blir underbar!!

    HjärtaKram kram kramHjärta
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård