• Soldemor

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Good morning!

    Här regnar det idag, och blåser. Var absolut jättekul att köra bil i fem mil, speciellt när man fick möte med långtradare. Fast det kunde varit värrre, kunde varit snö. Och för varje snöfri dag som går, så blir det färre dagar som det kan bli snö innan våren åter gör sitt intåg, vilket den enligt mitt förmenande kan göra redan i typ februari. Och om 17 dagar så blir det int mörkare!

    Sådana här peppande tankar har jag när jag kör på morgonen till jobbet. För det är mörkt och lite dystert nu.

    Men jag är glad ändå, för igår fick jag erbjudande om att ta lite påskmässor i en annan församling, sådan mässor som man inte vill ha där jag jobbar nu. Så: Tjoho!

    Hur är det här då? Hur går det med hönsisarna, Blommis?

  • Soldemor
    Daa skrev 2013-07-18 16:02:22 följande:
    Nyss försökte hon ge Axel nattvarden, tror jag. Hon sade något som lät som Kristi till dig och räckte honom med stor omsorg en pusselbit.
    ...och där har vi uppenbart en blivande präst. Puselbitar är bra övningsmaterial innan man går på vinet och brödet! SkrattandeOskyldig
  • Soldemor

    Blommis: Hjärta{#emotions_dlg.flower}Hjärta{#emotions_dlg.flower}! Och massor av kramar för att du är just den du är!

    Ta det lugnt och var varsam mot dig själv! Du behöver faktiskt bry dig lite om dig själv nu också!

  • Soldemor

    Ingis: Jo du, den är megafarlig den butiken!

    Tittar bara in som allra hastigast, skall iväg och ha krubbvisning strax. Sedan blir det stor vigseldopövning och hålla tummarna att Sven inte kommit hit riktigt än, iaf inte innan  jag kört hem.

    Fick stora chocken när jag kom hem igår, förresten. Maken håller verkligen på och storstädar! Han dammsuger, dammar bokhyller och borstar rent katternas sängar. Oj...
    Ikväll har jag massa plock att ta tag i och sedan stryka lite juldukar, ta fram någon tomte och vårt virkade (?) pepparkakshus. Sedan är det nästan julat, även om det i min värld fortfarande är höst. Har inte riktigt hunnit med än. Det är ju grått och sju grader =  höst! Och plötsligt är terminens schema på gymmet nästan slut. Öhh, vad hände? Jul?
    Nej, nu tillfälligt tjänsteärende, sedan greppa Ior, en korsspindel och ett får (som naturligtvis heter Ulla!) och iväg till kyrkan!

  • Soldemor

    ...ja, där var det jul! SkrattandeTomte

    Själv har jag en adventsljusstake och en mjukislussebulle. En Lucia och en liten krubba kommer.

  • Soldemor

    Idag fick jag information om kursen jag skall gå, samt en första uppgift och schema, hu! Så verkligt allt börjar bli! Och så kommer små obehagliga känslor av otillräcklighet: Skall jag verkligen klara det här? Jo, jag vet rent logiskt, att har jag läst 165 poäng på universitet, inkl 20 p biblisk grekiska, så skall jag fixa de här 15 p ganska lätt. Men ändå, en liten darrig röst från ett fjärran förflutet som vill göra sig hörd. Creepy!

  • Soldemor
    passionsblomman skrev 2013-12-05 13:44:42 följande:
    www.brollopstorget.se/Forum-7-98/m4347485.htm...

    Helt seriöst-som blompojken och hans kompisar säger-om jag skulle upptäcka att min son blivit sådan här, hade jag nog aldrig förlåtit mig själv.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Brrr ja! Och tyvärr är de inte alltför ovanliga dessa "barn".
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård