Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Heloise, från när vill ni ha dagisplats? Hur långt innan får man ställa sig i kö? Med Iris så skulle vi flytta så vi kunde inte ställa oss i kö förrän vi visste var vi skulle komma att bo, det visade sig bli mot slutet av 2007 när hon var ett halvår, och vi ville ha plats från augusti året efter. Då hade ju alla andra ställt sina barn i kö långt innan så klart så vi höll inte på att få plats men sedan hade vi sådan tur att det blev plats ledigt på först ett ställe och sedan ett annat för att folk flyttade så vi kunde välja det vi hade som förstaval till sist i alla fall. Astrid ställde vi i kö så fort hon fick sitt personnummer. Fast jag vet att på en del ställen får man inte ställa dem i kö förrän x antal månader innan man vill ha plats, eller föst när de blivit si och så gamla och så vidare.

  • BrudSommar2006

    Heloise, lager på lager, en bas som alla kan äta, och så tillbehör, så ska jag börja tänka. Jag försöker annars göra pasta med räksås, saffransris med räkor, musslor och ärtor, lax med grönsaker, någon vit fisk i ugnen eller i någon röra med creme fraiche och så korv och köttbullar och lite variationer på det, så klarar vi oss precis en vecka men man blir ju lite trött på att alltid äta ungefär detta.

    Vegetarisk lasagne tänkte jag, perfekt, alla kan äta, men icke, inget av barnen åt det, inte ens lilla allätaren. Lasagne på tonfisk gick inte heller. Auberginegratäng ratas av stora, fast själv tycker att det är jättegott.

    Hämtmat är nästa grej. Inte för att vi hämtar hem mat särskilt ofta men någon enstaka gång kan det ju vara smidigt. Närmast oss har vi en pizzeria och en thailändsk restaurang. Tyvärr verkar inget av barnen tycka om pizza, de petar bara lite i fyllningen och av thaimaten pillar de ut typ räkorna och äter men det blir man ju inte mätt på, det är inte så många sådana i varje maträtt. Sushi har vi nära oss också men det gillar de inte heller. Nu har vi upptäckt att de äter kinamat men det är en bit att åka till ett sådant ställe så det är knappt värt besväret. Fast bra att veta i alla fall. Har försökt spana in färdigmaten i diskarna på typ Ica Maxi men har inte hittat någon inspiration där heller. Jaja, lika bra att vi får stryka färdigmaten från vår potentiella lista, då behöver man inte frestas av det i alla fall.

  • BrudSommar2006

    Muggles, det där med såsen hände oss också! Helt plötsligt gick det inte med sås av något slag, vi blev jätteförvånade. Jättejobbigt var det när allt helt plötsligt skulle serveras torrt. Fast sedan försvann det lika plötsligt igen, i ungefär två år gick det inte och sedan några månader tillbaka så går det alldeles utmärkt igen. Märkligt!

    PB, jag ska försöka förklara matsituationen hemma så får vi se om jag lyckas. Jag har gått ner i arbetstid så det är jag som hämtar barnen och lagar mat varje dag. Maken lämnar för han har kunder i USA som inte börjar komma in på jobbet förrän det är dags för oss här att gå hem så han har jättesvårt att komma ifrån tidigt på eftermidddagarna. När vi kommer hem vid fem ska jag börja laga mat och då står jag där med ett gnälligt barn (Iris) och ett illvrålandes barn som jag nästan måste bära på för att hon ska hålla sig lugn (Astrid). De blir inte lugna förrän de fått ordentlig mat och även om jag försöker muta Iris med en smörgås (funkar hyfsat) och Astrid med en flaska välling (hjälper knappast) så är det bråttom med maten och viktigt att de får något de kan äta. Sedan äter barnen och jag tillsammans, maken äter när han kommer hem vid sju. Så måndag till fredag skulle jag aldrig få för mig att laga något jag vet barnen inte tycker om och så säga ja men det var ju tråkigt, strunta i att äta då, och så sitta och äta själv medan de tittar på för det ser jag inte vitsen med. Det andra alternativet antar jag är att jag lagar någonting åt dem först och någonting åt mig och maken senare men så kul tycker jag inte att det är att stå i köket att jag tänker fixa fram två olika rätter på en kväll. På helgerna är det inte samma kris, ingen är lika trött och lika hungrig och man kan experimentera med olika maträtter på ett annat sätt. Då kan vi servera saker vi kanske inte är säker på att barnen gillar och prova flera gånger. Däremot kan jag servera någon viss grönsak till och lägga upp lite åt Iris fast jag vet att hon inte äter och så hoppas att hon får för sig att börja smaka, eller ha i en sak i en gryta som jag vet att de inte gillar och så får de peta bort just den saken osv. Igår kväll lagade jag bulgur fast jag gissade att de inte skulle äta det, men då ställde jag fram en skål med kidneybönor och en skål med strimlad skinka och så åt de bönor, skinka och sås och jag åt bulgur och sås, men de fick ändå bulgur på tallriken ifall att de skulle få för sig att prova igen. Typ så gör vi. Truga är vi väldigt försiktiga med för det är viktigt att Iris själv känner när hon ätit tillräckligt och det är egentligen inget gnäll vid middagsbordet för jag anpassar maten rätt hyfsat efter barnen ändå, jag skulle själv inte vilja bli tvingad att äta något jag inte tycker smakar gott. Typ så gör vi hemma.

    Jäklar vad långt det blev!

  • BrudSommar2006

    Ingenjörsbruden, bra att du går och pratar med någon, ibland har jag funderat på att göra detsamma men det har inte blivit av och just nu är det rätt bra därhemma. Han kan inte tänka sig att följa med?

  • BrudSommar2006

    Heloise, jag tror ändå att ni är på rätt väg med maten, det blir nog bra det här! Sedan är det väl inte konstigt att ni är stressade ibland och att stämningen blir därefter, det är samma här.

    Jo, man borde väl bärma mat till barnen och sedan laga till oss men det är inte riktigt blivit av att jag fått ihop det så än.

  • BrudSommar2006

    Hej, oj, mitt i en sexdiskussion dyker jag in här!

    Jag har ju faktiskt en fråga av en helt annan karaktär, nämligen när det egentligen är Halloween? Enligt amerikansk tradition är det den 31:a oktober, alltså på måndag, har jag googlat mig fram till, men jag tycker mig ha hört att man kan räkna med en massa godistiggare nu under helgen? Min fråga gäller, tror ni de dyker upp först på lördag eller gäller det att köpa med sig hem från jobbet redan idag??

  • BrudSommar2006

    Ingen mens på 11 år låter ju helt jäkla underbart! Sterilisering verkar läskigt... även om det säkert är det smarta att göra.

  • BrudSommar2006

    Hm, ja man får väl köpa hem lite godis på väg hem från jobbet idag då för säkerhets skull. Jag tycker att det är jättejobbigt, helst skulle man åka hemifrån.

    Jag vill inte heller stoppa in någon spiral, absolut inte, och nu när jag var hos BM senast så kunde hon inte skriva ut p-piller eftersom jag är för gammal nu när jag fyllt 40, jag fick med mig ett recept på minipilller/cerazette, men jag har inte hört någon som haft någon tur med de där, alla har haft så mycket mellanblödningar så de har slutat med dem. Så jag har inte börjat ta dem än, motivationen att börja är jäkligt låg faktiskt. Fast då återstår ju själva huvudproblemet liksom. Överlag var besöket hos BM helt värdelöst och jag var arg när jag gick därifrån, tror både hon och jag insåg att vi aldrig skulle ses igen när jag gick därifrån. Jag önskar jag hade bokat riktig gyntid istället. Ska göra det men har inte kommit mig för, tror jag får lite bättre information där. Det jag gillar med p-piller är att kunna skjuta på mensen om man ska göra något speciellt någon helg och när jag nu tydligen ändå inte får äta p-piller så försvann ju vitsen med det också. Det är bara ett jäkla elände, det här med preventivmedel, jag förstår att ni modiga steriliserar er.

  • BrudSommar2006

    Jaha, ett till minus för cerazette, hittills inga plus. Jag skulle gått till riktiga gyn, BM kunde ju ingenting. Inga bra råd man fick där inte.

    Hm, undrar var våra häxhattar vi skaffade förra året är. Kunde komma till pass när man öppnar dörren för ungarna.

    Flamman, vad roligt med fest! Och kul att det går framåt på kärleksfronten, det är dig väl förunnat!

  • BrudSommar2006

    Hej alla, precis tillbaka från långhelg/spavistelse i Bath. Både fantastiskt mysigt men inte riktigt som jag tänkt mig på en och samma gång är väl utvärderingen av den resan.

    Såg att julklappar nämndes, jag är faktiskt lite stressad över det redan, av den anledningen att jag tycker att barnen har så mycket leksaker att inte en enda pryl till är välkommen hem till oss! Och det kommer inte att ändras nästa månad. Men de ser ju fram emot julen så mycket, i alla fall Iris, de kan ju inte vara utan klappar.

    Apropå brudöverlämning som jag läste om några sidor bak här så hade jag faktiskt ingen aning om att det var en så stor grej för folk innan jag började hänga här på BT. Jag menar att så många faktiskt vill ha det.

    Till sist, Piggelin, jag tror min och din uppfattning om det där med förlossningar är rätt lika!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård