• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • muggles

    Tack för grattis, blommor och tårtor! (Har du gjort den Bruttan? WOW!)

  • ingenjörsbruden
    Soldemor skrev 2011-01-20 14:03:26 följande:
    Kräk på du! Du har all rätt till det och det är (bland annat) därför vi finns här! Du har verkligen kurage och är en underbar kvinna med mycket stort och mycket empatiskt Hjärta! Om bara hälften av alla världens mödrar hade varit som du, hade världen sett annorlunda ut! Ingis får nog komma och hjälpa dig, tillsammans med sin plyschmobil. Sedan kommer resten av oss med handväskorna ilsket vevande - stödpatrull på väg! Och vi är arga! Demon
    *kommer sladdandes med plyschmobilen fullpackade med förbannade brudar som vevar handväskor i högsta hugg*

    KRAAAAAM till er alla
  • ingenjörsbruden
    Fjällbruttan skrev 2011-01-20 20:30:24 följande:
    {#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}

    VAD ÄR DET FÖR EN DAG
    VAD ÄR DET FÖR EN DAG?
    JO DET ÄR MUGGLANS FÖDELSEDAG
    HURRA HURRA HURRA!!!!

    Ställer in akoholfri champagne och en 

                              {#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}                          {#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}                          {#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}
    *dansar runt med pompoms o hurrar o vickar rumpan*

    Nu mot dagis igen!

  • Ninnnis

    Ha det så bra på dagis, Ingis!

    Nu ska jag strax åka och träna indoor walking. Jag gillar att träna på fredagar för då känner man sig lite extra duktig

    Ha en trevlig fredagseftermiddag alla fina trådisar

  • passionsblomman
    muggles skrev 2011-01-21 10:28:53 följande:
    Tack för grattis, blommor och tårtor! (Har du gjort den Bruttan? WOW!)
    Jaaa det har hon och hon är helt ruggigt bra på tårtor! Hard du kollat hennes galleri?
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Ninnnis
    passionsblomman skrev 2011-01-21 15:09:19 följande:
    Jaaa det har hon och hon är helt ruggigt bra på tårtor! Hard du kollat hennes galleri?
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Om de smakar lika fantastiskt som de ser ut så borde du starta business, Bruttan! Du och Fru E kan slå er ihop, hennes underbara bakverk har jag smakat *mums*
  • Ninnnis

    Jag har precis duschat och varit ute en sväng med hunden och unnar mig nu förra helgens chipsrester, ramlösa och tänd brasa. Vovven ligger i knät och maken lagar raggmunkar. Känner mig glad, harmonisk och lyckligt lottad!

    (Väljer just nu att ignorera det faktum att bilen troligtvis behöver byta både bromsskivor, bromsklossar och kanske lite till i samband med den i sig inte helt billiga 10.000-milaservicen...)

    Påminn mig förresten om att jag drack en rödbetsdrink idag när jag börjar noja över att det är rött i toaletten imorgon

  • Aleta

    Bruttan, du är min hjältinna! HjärtaJag hoppas verkligen att det blir bättre för M och I:s kompis!

    Man får bara hoppas att ens ungar klarar sig undan...Min man berättade just att han hade frågat stora tjejen (6 år) om han hade sagt hur mycket han tyckte om henne idag."Nej, pappa, men jag vet det ändå. Det blir faktiskt lite tröttsamt att ni säger det så ofta du och mamma."(Där har vi uppenbarligen inte missat. )

    Muggles, gidday sheila! Jag var ett år i Nambour, strax norr om Brisbane. Och Jättestort GRATTIS!!! i efterskott!
    {#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}

    dfk, hoppas du har det riktigt skönt på hotellet och får slappna av ordentligt!

    Vilken tårta Bruttan! Helt fantastiskt underbar!Tungan ute Vill smaka!

    Hvidis, härligt att allt var bra!
    Nu kallar maken, han ska ge mig massage har han sagt, så då är det bäst att jag genast sliter mig härifrån. 
    Kram allihop! 

  • Heloise

    Mugglan: Grattis i efterskott!Skål

    Bruttan: världen vore en bättre plats om det fanns fler som dig( finns en ny bild på mig och Elise i galleriet, ska försöka lägga in lite fler bilder.
    Jag har varit lite frånvarande ett par dagar, Elise och jag har hängt på sjukhuset och övat nappflaskmatning. Det har gått ganska bra, hon måste vara helt vaken, vilket inte händer så ofta, då får hon i sig ungefär 30ml(av 80ml) lång väg kvar innan hon blir av med sonden. Men nu får vi iaf öva hemma med nappflarran.

    Jag har haft en liten downperiod och därför hållit mig borta, jag vet att det är ok att vara ledsen etc, men jag är faktiskt mest bitter. Jag vet att vi kommer att få en krångligare väg än de flesta andra, men det har liksom slagit mig så hårt nu. Inte ens suga nappflaska kommer sig naturligt för henne, vi måste öva på det mest basala, hon glömmer fortfarande att andas och det är som att köra en bil över ett minfält att mata henne. Man måste vara på helspänn och aldrig ta ögonen ifrån henne, räkna hur många "sug" hon tar etc. Det kommer fortsätta så här, allt är 100ggr svårare för henne än för andra barn. Det gör mig helt förstörd, hon vill ju så gärna men kan inte.

    Så jag blir bitter, och tycker att alla som har friska barn ska sitta ner i båten och hålla  käften. Jag är uppe oftare och längre än de flesta som flaskmatar och ammar, jag sover max 3h per natt, sen ska vi öva med flaskan och man måste vara hur vaken som helst, när jag väl lägger mig ner för att sova så ligger jag där med ångest över framtiden. Utöver det här så är det möten med dietister, logopeder, sjukgymnaster, neurologer och specialister, för att planera för sen, för när allt, blir ännu jobbigare. Elise ska till karolinska snart och börja med tillväxthormon, så då ska jag( vi) förutom att sätta sonder även ge vårt väldigt lilla barn en spruta varje dag.  Nä jag tycker fanimig inte att det är ett dugg jävla roligt just nu.

    Men så vet jag ju att det måste vara jättejobbigt att ha barn som gråter, eller som inte är nöjda eller att maten inte räcker till,  man lever ju i den verklighet som man lever i, allt är relativt. Alla har rätt till att vara ledsna eller trötta eller förtvivlade över saker som de tycker är jobbiga. Jag är ingen snarstucken satmara i vanliga fall, men just nu, när jag håller i en jättetrött underbar flicka som så gärna vill äta maten ur nappflaska men som då glömmer att andas eller sätter i fel strupe och kan dö. Då är jag en bitter satmara som faktiskt ärligt talat har svårt att ta till mig att saker är relativt. Då håller jag mig undan för jag vill verkligen inte vara en sådan person och jag vill inte vara en orsak till att människor inte våga ventilera sina problem med rädsla för att jag ska ta "illa" upp. 

    Så jag håller mig lite undan tills det här har lagt sig. Gläds på avstånd åt växande vackra magar, krympta tappar, fina tvillingar både i och utanför magen. Jag är aldrig nere speciellt l'nge och det mesta kommer sig nog av att jag är så otroligt trött. Det kan vara borta imorgon om jag har tur
    Elise är ju faktiskt duktigare på nappflarran än de flesta andra barn med pws, och jag har aldrig misslyckats med något som jag verkligen bestämt mig för, så Elise kommer att slippa sonden inom 2 månader. Varför är det så viktigt att äta ur flaska?

    Jo när barn äter själva dvs på nappflaska eller på bröstet så tränas deras ansiktsmuskler, deras svalg, halsar. Allt detta gör att de kan prata tidigt, att deras kväljningsreflex håller sig på plats( den kryper upp i hela munnen på barn som sondas länge). Så ju mer Elise äter på nappflaskan desto tidigare kan hon prata och äta vanlig mat.

    Jag önskar er alla en underbar fortsatt helg!
    Hjärta

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård