Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    September, vad oerhört skönt att höra att du har ett så bra nätverk okring dig! Det är ju helt ovärderligt!
    Men, din mage har mina allra största sympatier. Jag kämpar ju med en krånglig en själv. Och det går lite i faser, men ofta knasar det. Järntabletterna var ju döden! Jag hade som tur var så bra värden att jag bara behövde dem precis på slutet och då sket jag i dem och åt lite mer broccoli istället.

    Jag har fått utskrivet påsar som heter Omnilax. Dem blandar man med vatten och de ökar vätskan i tarmen. De är inte beroendeframkallande.
    Vidare har jag laxerdroppar som heter Cliraxoral. Dem fick jag redan på sjukhuset, för att morfin är starkt förstoppande. Eftersom järntabletter också är det, tycker jag du ska kolla om du inte kan få det. Jag tycker Luctulos gör mig mycket bubbligare än de här dropparna. Påsarna kan man ha alltid, medan dropparna mer ska användas vid behov, så man inte skapar ett behov jämt och för alltid så att säga.

    Jag tycker också det hjälper att börja dagen med ett glas proviva fruktdryck (de innehåller ju järn också, så det är väl bra?), kaffe efter det och så brukar dagen åtminstone få innehålla ett toabesök. För det mesta just nu. Att åka iväg som vi gjorde i helgen däremot-jag fick inte gå ordentligt på ett par dagar och genast mår man kass.

    På kvällen tar jag gärna en sked ljusa psylliumskal i en mugg varm mjölk med lite honung i-det blir lite som välling och hjälper också till.
    Ja, och så att ta en liten promenad såklart-det värsta är att det då brukar bli så in i norden bråttom-från noll till hundra på stört så att säga.

    Om allt är fullständig katastrof alltför länge, tar jag en tablett Duolax. Jag har haft lägen då jag fått ta dem tre kvällar i rad innan det börjar vara någon lättnad. TROTS alla de andra hjälpinsatserna!

    Jag gjorde ju också den här kuren förut:
    http://www.klokast.se/RG/ och har burken med det pulver man ska använda för att fortsätta bygga upp och behålla en bra och fungerande bakteriflora. Jag slarvar dock med den lite, för jag tycker pulvret är lite svårt att lösa upp bra. Pulvret i kuren var lättare-och den var bra, jag tänker göra den igen, men man ska vänta 16 månader mellan gångerna.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hvidis! Äntligen!!! *kramar om i pur glädje och lättnad*

    Vad skönt att det "bara" vara teknikkrångel, och inte något som hänt!
    Tänkte på dig när jag spankulerade runt i Stockholm. Du läser ju sådant jag nosat en del på i min egen utbildning och sådant kortkures och annat ofta handlar om när man väl jbbar i butik. Jag tycker också det är superintressant och bara alla skyltfönster i en stad även när det är stägt...tar tid att gå förbi tycker min sambo

    Och jag har grunnat väldigt mycket, precis som du på knónflikten mellan å ena sidan sälja sälja sälja-vad som helst bara det är rätt presenterat, och hållbarhet och allt det här med "ett annat sätt att leva" som jag själv kallar allt det i mitt hjärta som rymmer sådant som exempelvis hönsen. Jag tror det går att kombinera. Jag menar, om jag en dag ska ha min gårdsbutik, eller bara åka på marknader och sälja ägg och honung, gör det ju inget om jag kan presentera det så jag får åka hem med tomt lager. Och kanske särskilt de produkter som vi alla borde köpa mer av, behöver extra mycket kunnigt folk bakom sig, så det går att få dem att märkas i vimlet?

    Du, jag försökte maila dig häromveckan, för vi håller på med Newody nu igen, men det gick inte? Jag fick något konstigt meddelande. har du bytt mail? Har du kvar min? Kan du isåfall maila mig så får jag uppdatera min adressbok.

    Vill man titta i aktuell katalog, så är det nummer 11 på www.newbody.se
    Jag hoppas mailet kommit fram till er andra som jag hade på listan, Daa tillexempel?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Flamman, Torven ser inte alls ut som jag är van att hamstrar gör. Han ser ut som en liten seriefigur! Värsta öronen ju! Hihi!


    Vad mycket kul du har med dina körer! Jag borde också vara med i något sådant där, tänker jag ibland. Fast då måste det vara något jag verkligen TYCKER är kul, inte ännu en sak man har skyldigheter gentemot, som i att ställa upp, boka in och hjälpa till.


    Tycker det låter mycket klokt att ta dig tid att sitta i kyrkbänken medan de tänder ljus för din mamma. Hur mår förresten din pappa nu?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    *väntar på inlägg från Soldemor*

    Har mailat med Solde lite det senaste och tjatar att hoppa in och uppdatera tråden. Hon har ju för tusan stora goda nyheter!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hvidis, jag har försökt igen att maila på den adress jag har till dig. Du kan väl inboxa mig så jag kan se över om det är något tokigt med den adress jag har?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Andbeyond-snarare de roligaste värsta fett coola vuxna!
    När min son hörde vad din man jobbar med (om han nu ftf jobbar där såklart) höll han på att smälla av-och det ingår i hans drömmar och framtidsplaner att han också typ skulle kunna jobba med det-och bo i New York då, som är den viktigaste delen av drömmen. om han sedan är fotbollsproffs, kollega med din man, eller "bara ingenjör", spelar mindre roll.

    Själv struntar jag i vilket-bara han tjänar såpass att han har råd att skaffa en lägenhet stor nog att hans mamma kan hälsa på lite ibland, där i New York.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Flamman, men my god! Han har ju typ HÄNDER, den där hamstern!


    Nu ska jag gå till affären och köpa hem lite godis-det kan ju hända att det knackar på dörren idag. Fast egentligen kanske jag borde iföra mig läskiga munderingen och skrämmas rejält istället?

    Hittade ett alldeles nyvärpt, varmt litet ägg idag igen förresten-tror kanske hönan att det är påsk?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Daa skrev 2013-11-01 12:16:39 följande:
    Ja, visst är det så att jag oftast dömer mig själv hårdare än vad jag skulle döma andra. Nu, på andra sidan PMS och mens och när jag har lyckats rätta till det som blev fel, har jag en mer realistisk inställning till min egen förmåga. Däremot har jag kommit fram till att jag mycket riktigt inte är helt och hållet rustad för det som ligger framför, när Den Store går i pension (förmodligen nästa år). Det ska bli en enorm lättnad att slippa energitjuvandet, men samtidigt förväntas det från många håll att jag ska "ta över" och det är tunga förväntningar. Nu måste jag hitta vägar att få till den kompetens jag behöver ha, där det inte räcker med learning by doing. Det lättaste vore väl att gå bredvid Den Store och ställa tusen och en frågor, men hela mitt väsen vämjs vid tanken på att behöva krusa och krypa för honom. För så har det varit hittills. Det kanske finns andra vägar. kanske.  
    Kompentensutveckling medelst utbildning med efterföljande rejält lönelyft tycker jag låter som en bra mening i sammanhanget. Och jag tror du skulle bli en strålande, härlig och för alla andra befriande nystart med egna skills som den där storfot inte har.

    Överlag kan man väl också konstatera att de flesta av oss nog ska undvika självvärdering just vid PMS. Frekvensen kvinnor som går rakt ut i sjön skulle öka så hemskt då. 
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Klockis-hur går det för dig? Har ryggskottet börjat ge med sig någon liten aning eller är det lika hemskt än? FY, ryggskott hör till de företeelser i livet som verkligen suger!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    andbeyond skrev 2013-11-02 13:28:41 följande:
    Blommis: Jo han jobbar fortfarande som speldesigner, hälsa din son att matematik och engelska är skitviktigt att kunna. Han gillar att sprida och öka på intresset för matte hos spelintresserade ungdomar Skrattande
    Hans företag har faktiskt ett kontor i NY så kanske det kan passa blompojken i framtiden? hehe.
    När jag visar Blompojken det här, kommer han att smälla aaaav! -matte och engelska är förövrigt två av de ämnen han är bäst i.
    andbeyond skrev 2013-11-02 13:28:41 följande:
    Det är viktigt att vara snäll mot sig själv. Det är svårt. Men jag brukar ibland när jag blir stressad och liksom känner mig liten tänka att "hur kommer det sig att jag är så himla hård mot just mig, nu ska jag vara lika snäll mot mig som om jag vore en av mina vänner". Då brukar det faktiskt känns lite bättre Flört 
     
    Exakt! Så brukar jag också försöka balansera upp mina omdömen.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård