• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • passionsblomman

    Daa, parvelvard,
    Jag förstår att du funderar över tabletterna och sömnen-det är inte så himla lätt det där med vad som är vad och hur man ksa göra. Tycker det låter bra att prata med läkaren efter semestern, så ni får göra en plan tillsammans.

    Hvidis, nej vi byggde inget igår. Vi fick klipptid, Blompojken och jag, och det tog flera timmar så när vi kom hem var det mycket hög tid för middag. Lika bra det, för sambon var helt slut. Tänkte gå ut nu snart och se ifall jag kan lyckas få loss märlorna som just nu fäster det gamla (trasiga och alltför klena) kycklingnätet, så att det sedan kan gå att börja få fast det nya när sambon kommer hem.

    Hur går det-har ni beställt visning på det där gulliga huset?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Hvidbrud

    Googlar märlor.
    Så har jag lärt mig något nytt!

    Idag har jag och maken firat 5-års bröllopsdag. Blev sent på jobbet (astrött och asarg var jag) men barnens faster och kusin nattade barnen, så att vi kunde gå ut. Planen var bio, men vi åkte ut till västra hamnen ( där de spelar in sommarlovsmorgon i år) och han precis fånga solnedgången, en liten livekonsert, delade en underbar pizza i månskenet och gick hem genom parken och stan. Helt lagom och jättemysigt. Vinden, havet, solen, månen, träden, ljusen.

  • Hvidbrud

    Sist men inte minst: ett stort grattis till trådens födelsedagsbarn! Grattis Ninnis! *hjärtahjärtahjärtahjärta*

  • Hvidbrud

    Blev ni fina i håret, blommis? Jag har snart två cm grå utväxt i min kalufs och sitter och överväger att slänga i en mix som jag precis beställt hem, men det är så meckigt och så varmt... Borde vaxa benen och armhålorna, skrämde nog slag på halva stranden idag- har kvinnor verkligen kroppsbehåring?!? Yes we do! Jag har inte trimmat till mig på ett väldigt bra tag...

  • passionsblomman

    Hvidis-Blompojken säger "mamma jag älskar färgen på ditt hår, du är jättesnygg!" så jag kallar det med beröm godkänt. Själv är han naturligtvis fin-det är han ju alltid.Kyss  Men framförallt  var det bra att skala av honom typ 2/3 av den där kalufsen nu i värmeböljan. Han ska ju spela fotbollscup till helgen och så som han svettas (han är en varm kille) så behöver han inte allt det där håret utöver värmen.
    Just nu är han på Öland igen ett par dagar, en kompis ringde tidigt igår omorse och undrade ifall han ville hänga med. Jättebra, för då får han sol och bad på stranden medan vi andra grejar med hönshuset.

    MSW, jag fick lite nytt mod igår. Då kom vi en såpass bit att jag började se att det kan bli klart nån gång. Har känt det jobbigt med bygget, för jag vet att sambon egentligen inte alls tyckte det var enbra idé (han tyckte att promenader väl var en lagom rehabilitering för mig.) Det sårade mig ganska mycket faktiskt, att den sak jag själv kända vore kul uppenbart var aaaaalldeles för hemskt fruktansvärt skitjobbig för honom att bidra till, (vaffan, blanda inte in mig i dina grejer) så det har suttit hårt åt att jag varit tvungen att be om mer hjälp än jag hade trott själv från början och att komma ut och verkligen göra något har varit trögt.
    Och jag är ingen snickare, så allt blir heller inte som jag sett det i mitt huvud. Och framförallt märker vi ju tydligt att vi inte förstår varandra när den ene förklarar för den andre hur den menar. Vilket blir oerhört irriterat ibland.
    Men, nu är udda brädlappar framletade och mycket är målat och lite är också skruvat. Nu ska jag ut och måla som en liten målar-myra, så att när sambon kommer hem ska allt vara torrt och klart att börja fästa nät på.

    Våra förkylningar börjar iallafall ge sig-hoppas din och barnens gör det snabbt också MSW, det är INTE roligt att vara krasslig i dn här värmen!!!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Just det. GRATTIS i efterskott Ninnis! Vill gärna höra hur du har det. Hoppas sömncyklen har förändrats till det bättre därhemma!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Igår kändes det bra i magen. Jag fick dels ge min tack-för-hjälpen-present till familjen som hade Blompojken boende hos sig under min operationsvecka, och de blev verkligen jätteglada. Det är så kul när man träffar mittt i prick med en sak sådär.
    Och dels fick jag ändan ur vagnen och band och överlämnade den blombukett jag velat ge i flera veckor. En av Blompojkens bästisar miste sin farfar för lite sedan och jag har tänkt så mycket på farmodern som bor bara ett kvarter bort. Nu fick jag krama henne och det var så himla tydligt att hon ville att jag skulle komma in och sätta mig och prata lite. Så jag satt i hennes kök och lyssnade på hennes berättelse om allt från minnen då de träffades när hon var bara 17 år, till vilka blommor hon valt till kistan och hur det var att hålla honom i handen  och se maskinerna visa att kurvorna som är pulsen bara blir ett rakt streck.
    Det är så mycket mer meningsfullt att finnas själv om man kan göra någon annan glad känner jag. Och igår blev flera stycken glada redan innan klockan var 12 på dagen.

    Nu ska jag göra min äggmacka och sedan är det hög tid att sätta fart med målandet.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård