• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • lanovia 08

    Önsksr ninnis vovve ett smällfritt nyar. Vi har ingen rädd hund längre, men det är hemskt att se de rädda.hoppades ni slipper sitta i klädkammaren.

  • lanovia 08

    Fru sy du vet att jag har full förståelse när det galler jobbig svärmor. Men viktigast nu är Orvar.

  • lanovia 08

    Förlåt mina mycket korta inlägg men sitter med mobilen, vilket jag tycker är skitjobbigt. Vi ar i stugan, jattevackert här. Kallt, snö, is på havet och helt stilla i samhället utan massa turister. Om några timmar skall vi åka halvvägs hem för att fira nyår. Inatt fortsätter vu hem . Gott nytt år alla underbara.

  • Fjällbruttan
    passionsblomman skrev 2010-12-30 20:45:39 följande:
    Nä, "bättre år" och "bättre lycka nästa gång" hör kanske till de naiva önskningar man matar sig själv med, som att blåsa luft i sådana där små armpuffar när man just ramlat i havet och det är vinter och storm, eller så.

    Men iallafall: Jag gratulerar Elise till att ha valt alldeles förträffligt när hon gjorde upp med universum om de bästa föräldrarna. Syndromet har hon verkligen haft otur med,(otur-vilket fjuttigt litet ord i sammanhanget) och hennes ankomst blev ju mer än lovligt dramatisk, men vilken familj hon är en del av, det bör hon ha en alldeles egen lycklig stjärna för. En som lyser väldigt klart bland svarta hål och annat jävleskap. Allt det ni kommer att vägra och allt det ni kommer att kräva, jobba för och mer än något-allt det ni älskar, det är något jag unnar alla barn i hela världen. Alldeles oavsett syndrom eller andra begränsningar.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Du är så fantastiskt skicklig att skriva och att uttrycka dig, jag säger som Ninnis, du har sagt allt som behöver sägas! Och är det något som aldrig behöver betvivlas är det väl att Elise har valt rätt föräldrar!
  • Fjällbruttan
    Fru sy skrev 2010-12-31 08:37:42 följande:
    Bruttan, tack för dina förstående ord om min svärmor! Känns skönt att veta attjag har ngn som kan komma och köra över henne med traktorn Ibland tänker jag att det kanske är mig det är fel på, att jag stör mig på allt hon säger... men jag tycker faktiskt man kan vara lite "känslig" mot sin svärdotter när hon agerar kuvös!

    Igår fick jag veta att min jobbarkompis har övertagit "mitt" rum på bb, vattnet gick för henne i förgår så nu ligger hon i strikt sängläge och under massor av koll. Hon har gått nästan 30 hela veckor...
    Hrrmmm.,,, jag har berättat för några väninnor igår när jag var på mellandagsfika om din situation, så jag kommer inte ensam, jag har en hel armé med mig! Och jag plockar upp Heloise på vägen så hon kan få ladda ur dig lite! Din svårmor kommer att vara rätt spak...

    Förvänta dig förövrigt inte att hon ska bli mer känslig, hon verkar vara en ganska så empatilös egoist, och man kan ju aldrig ändra en annan människa, bara sig själv... så det är nog lättare att du försöker ändra dina förhoppningar om en normal svärmor och ställer in dig på att:

    Vad hon tycker och tänker och vad en höna skiter, det kan du lägga i samma påse!

    Nu följer ju hon så att säga med bagaget, men du behöver faktiskt inte ens gilla läget, du kan bara konstatera att hon är med i bagaget som en skalbagge, tyvärr biter inget insektsgift, men du behöver inte heller bry dig i skalbaggen för då slösar du din egen energi..

    Jepp, himla lätt att skriva, svårare att följa, jag VET, jag har ju min svårfar...Och det är apjobbigt, men försök att börja träna på att hon inte får din energi i alla fall!

    Kram
  • Fjällbruttan

    Nu är i alla fall en hyfsad nyårskväll på gång

    Stora tjejerna är hemma, jag har lyckats dammsuga och svabba av golven och hummern är förberedd och Pommacen på kylning

    Vi kommer att äta på mitt jobb ikväll, trerätters, med bara barnen, sen åker vi hem och myser och ser film, det brukar bli en bra teckna film och till tolvslaget åker vi upp till makens jobb och firar tolvslaget i lifthuset med hans chef och arbetskamrater och familjer.
    Det brukar vara ett magnifikt fyverkeri och sen bjuder chefen på skumpa

    Sen är det hem och vräka i sig gratinerad hummer och sen sussa!

  • Fjällbruttan
    HjärtaÖnskar er alla ett riktigt bra 2011, ett år som ska innehålla det ni önskar, uppfylla era drömmar,
    att ni får ha hälsan och att lyckan bosätter sig hos oss alla!
    Det är vad jag önskar!HjärtaMå vägen komma er till mötes
    Må ni alltid ha medvind
    Må solen värma ert ansikte
    Må regnet falla mjukt över era ängar
    Tills vi möts igen , tills vi möts igen
    Må Gud hålla er i sin hand

    Gott nytt år!!Skål
  • Daa
    Tänkte kika in för att önska ett gott nytt år till oss alla i tråden och får då läsa om Elise. Alla tankar och kramar till er, finaste Elise, Heloise och Panzer, hur futtiga mina kramar och tankar än är.

    Jag blir rörd av de inlägg ni har skrivit och jag vill bara instämma i Blommis inlägg.
  • Daa

    Fru Sy: jobbigt att det blev på det viset för dig och Orvar. Ta hand om er nu. *kramar om*

    *och kastar någonting hårt på din oempatiska svärmor*

  • Daa
    Fjällbruttan skrev 2010-12-31 16:37:42 följande:
    HjärtaÖnskar er alla ett riktigt bra 2011, ett år som ska innehålla det ni önskar, uppfylla era drömmar,
    att ni får ha hälsan och att lyckan bosätter sig hos oss alla!
    Det är vad jag önskar!Hjärta

    Må vägen komma er till mötes
    Må ni alltid ha medvind
    Må solen värma ert ansikte
    Må regnet falla mjukt över era ängar
    Tills vi möts igen , tills vi möts igen
    Må Gud hålla er i sin hand

    Gott nytt år!!Skål
    Detsamma önskar jag!
    Skål
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård