• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • passionsblomman

    Satanigatandärsatten vi har MINST ett OS-silver i handboll FATTAR NI BRUDAR!!!

    Jag tror jag smäller av!

    Smällt av har det för övrigt gjort i min lilla bil också. Jag böjde mig ner för att kolla om det kanske var hål i avgasröret-då fanns där inget rör. Döm om min förvåning. Undra på att bilen låter...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Ninnnis

    Heeeeeeej! Tittar in efter härlig en vecka på Mallis följt av en vecka med besök av först bästisen med familj och nu mina föräldrar som bland annat barnvaktar medan vi går på konsert med Winnerbäck i torsdags och Kent ikväll. Dessutom låg bredbandet nere under flera dagar efter mallis. Igår åt vi färska småländska kräftor och då tänkte jag på dig Blommis

    Ska läsa ikapp sen (har bara läst den här sidan), men GRATTIS Leksi! Så roligt!

    Och heja Hvidis och Blommis som har varit så duktiga med vikt och motion! Blommis, min 8-kilometersrunda tar precis över timmen om jag går ensam och riktigt snabbt och upp till 1,5 timme med vagn och hundar, så jag tror din uppskattning är korrekt.

    Igår var vi på NUPP-ultraljud. Eftersom blodprovet blev så konstigt sist valde vi att bara göra ultraljudet den här gången. Allt såg jättebra ut och Pyret sprattlade och var så fin ♥ Siffrorna var fina och jag är i 13+4 nu  

  • passionsblomman

    Helooooo Snobben! (min son gillar din avatar Ninnis, liksom jag)

    Ja men eller HUR visst måste den stämma, min uppskattning av avståndet alltså! ALDRIG att det tar mig en timme och tio minuter att i rask takt gå 4 km.

    Apropå gå, så är det byns egna dag idag, så vi ska traska ner i samhället och kika på vad det är för olika saker på g. Det är -än så länge-soligt och fint, så det passar bra att spankulera lite och försöka vara lite social i byn.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Soldemor

    Hej Alla  och grattis Leksi! Spännande med en liten i magen!

    Lägesrapport:
    Befinner mig i slutet av tredje semesterveckan, skönt men lite jobbigt, för läget är ganska spänt här hemma. Ena timmen är maken hur rar som helst, och plötsligt slår han om till att vara riktigt otrevlig och arg. Är det manlig övergångsålder eller kanske pensionsnoja? Det här är ju hans sista semester, pensionen står och väntar i december, typ som liemannen. Han vill ju inte på några villkor sluta arbeta. Ev kan han få timanställninbg, men et är ganska osäkert med det. Det kan säkert påverka hans humör, men varför jag skall tassa på tå och hela tiden vakta på vad jag säger oich gör, känns otroligt jobbigt. Det är n'ästan så jag börjat titta på egen lägenhet igen. Trist, väldigt trist.

    Annars har semestern varit skön, även om planerna blev lite omändrade för Soldans skull. Hon har fortfarande tratt, för hon skall pilla på ärret hela tiden om hon kan. Förhoppningsvis slipper hon tratten efter helgen. Men nu får hon inte få urinsten igen, då kan de inte operera...

    I morgon skall vi på utställning i Helsingborg, lilla paddan kan bli Grand International Premier! Kunde hon blivit förra helgen i Danmark, men då var det så många fel på henne se! Jo, jag vet, det är en bedömningssport!

    Efterlysning: Läste i ett modereportage i Expressen om en skjorta med små tvättjörnar som Vero Moca skall ha och har jagat runt efter en sådan, inkl på nätet, finns inte!

    Om någon ser en sådan på stan någonstans, berätta för mig, så kanske det går att ordna en sådan, vill ha!

    Hur går det med fikaplaner?

    Nu skall vi packa bilen inför morgondagen och sedan dra en fuktig mirakelduk mothårs på lilla damen!

    Om ni mot förmodan behöbver låna en seismograf inför nästa jordbävning, har jag en randig ni kan få låna mot konsultarvode. Modellen heter Amaretto/Skeletto och han har två gånger förvarnat om skalv.

    Sensommarkramar!

  • lanovia 08

    Nämen Leksi så otroligt roligt!!!!! GRATTIS!!!! Tjohooo! ´Men hur gammal är lilleman nu? Letar förtvivlat i minnet... typ 1,5??? eller seglar jag helt ur kurs nu?

  • lanovia 08

    Hur känns det förresten? Förutom lyckan över bebis så tänker jag på att ni tycker väl bebistiden var rätt kämpig? Hur känner ni inför en ny sådan? Bättre rustade o redo? Man bär ju på rätt mycket tankar under väntan på syskon...

  • lanovia 08

    Soldemor, fy vad jobbigt det låter hemma. Vad säger han själv om sitt humör?

  • lanovia 08

    Här har sommaren rullat på för fullt. Sedan sist jag skrev har maken haft 2 v semester som tar slut imorgon. Vi har varit i stugan, Norge o här hemma.


    Sommaren har varit kanon o jag älskar tiden jag har med mina små knyten men vad jag har svårt att hitta energi att skriva här. Särskilt att ha en 2,5 åring tycker jag gör att jag inte riktigt får energi över efter att väldigt spännande dagar som svänger från tårar till skratt, supergullig till monster på millisekundrar.


    Innan semestern hann jag även med ett ryggont från hell. Var ute o sprang med maken ena kvällen, dan efter började känna av smärta i ryggen o på kvällen var det riktigt illa. Som tur var hade barnens faster semster o kunde komma o hjälpa mig 2 dar. Jag hade verkligen inte klarat barnen själv. Maken hade såklart stannat hemma om det behövts men med semestertider på jobbet...


     


     

  • lanovia 08

    Hvidis så himlans jobbigt med familjens släkt som inte lyssnar på dig, är det någon som känner J så är det väl du o maken!!! Säger du något så är det så!!! Gick resten av vistelsen bra?

  • lanovia 08

    Något som jag tycker är jobbigt just nu är E o att hon så gott som slutat med blöja dagtid. I början av sommaren kom helt plötsligt alla hennes jämnåriga utan blöja (ialla fall kändes det så) oavsett om de var redo eller inte. Jag överdriver säkert men det kändes verkligen som att det gick någon hysteri i att alla ungar skulle bli blöjfria denna sommar. Själva har vi aldrig varit något för att hetsa E vad gäller utveckling, hon går när hon går, hon slutar med välling när hon slutar, sover i växasäng när den tiden komma... o allt detta har hon själv styrt över till. Detsamma bestämde vi oss för att skulle gälla med blöja o vi räknade med att det skulle ta ett tag till även om hon tyckte det var kul att sätta sig på potta ibland så gjorde hon ju inget.


    Men så en morgon fick jag ett gallskrik emot mig "NEJ INTE BLÖJA. NEJ MAMMA NEJ!" Därefter fick hon i flera dar o flera gånger om dan valet, blöja eller trosa? Till 99% valde hon trosa o vi tyckte att då är det ju läge att passa på?


    Tilläggas ska att hon ligga effektivt vägrade toa! I två veckors tid kissades VARENDA gång i byxorna. Tills det helt plötsligt lossnade o alla gånger gick i toan. Sedan har hon haft bakslag o framsteg.


    Makens familj har varit underbara o sagt att så här är det o hejat på.


    Men min mor o far tycker vi gör HELT fel verkar det som. Fast när jag pratade med mamma om det så kröp det ändå fram att ja jo vi hade nog löst det på samma vis... Men däremellan kommer det pikar. Erbjudande om att mamma kan ju försöka lirka på blöjan då kanske det gå bra. Ja eller varför måste hon ha blöja undrar vi? När vi var några dagar hon dem var det skitjobbigt för de var så oroliga över möbler o golv som det kissades på (allt fullt avtvättningsbart).


    O de ifrågasätter så hur det ska gå på dagis till veckan?? INte kan de hålla på o passa på E så att on inte kissar på sig? Ok, jag inser att jag måste prata med dagis om det, men är inte deta en del i deras jobb att de får ta barnen även i den period när de lär sig vara utan blöja? Jag fattar också att det inte funkar om de kissar på sig jämt o hela tiden. Men helt "rumsrena" blir de ju inte på en dag.


    Alltså vad det sliter o är jobbigt med dessa pikar o gliringar från dessa som jag värdesätter så annars vad de tycker o tänker.


    Men när det det gäller E vill min mor så gärna o i så många fall tro att hon vet bäst. Vi har haft jobbigt med dem när det gäller läggning på kvällen o ta bort dagssömn också. De vill liksom inte acceptera vårat sätt.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård