• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Syrinx
    Hvidbrud skrev 2012-03-21 13:17:59 följande:
    Å så vill jag bara säga att jag saknar Villemoa så mycket här inne. Vill ge dig en kram och säga att jag verkligen gillar din stil! Kram!
    Håller med! 
  • Soldemor
    Syrinx skrev 2012-03-21 13:14:02 följande:
    Åh, är det din hemförsamling? Vad kul! Men vilken dålig tajming! Jag hade gärna gjort om konserten, men det är liksom inte bara jag som ska vara med... Du kan väl, sådär kyrkofolk emellan, ta ett snack med de ansvariga och se till att de gör om konserten?

    Jo, de lyssnar ju alldeles säkert till mig...


    Det är lite lustigt att det är min hemförsamling, eftersom jag bor tvärs över gatan till den andra, den med ett torn som rätt högt...


    Tack för katten, förresten!

  • Soldemor
    Hvidbrud skrev 2012-03-21 13:17:59 följande:
    Å så vill jag bara säga att jag saknar Villemoa så mycket här inne. Vill ge dig en kram och säga att jag verkligen gillar din stil! Kram!

    ja, var håller den tanten hus?


     


    Och Fru E? Hur går det med allt?

  • Soldemor

    Då fortsätter jag att bocka av från dagens Att-göra-lista och åker till mina små konfirmander. Exakt (vad gäller datumet) en månad kvar t konfirmation.

  • lanovia 08

    Syrinx vad kul att du fått en spelning. Hade gärna lyssnat om jagvarit närmare.

  • lanovia 08

    Här är en till som saknar Villemoa. Och Btruttan. Och allmänt gamla gänget i denna tråd.

  • lanovia 08

    Daa hurra för att du börjar må bättre!! Det är stort!! Hur går det med sömnen, sover du utan tabletter? Kloktcav dig att inte stressa med träningen. eller std. Allt har sin tid. Att landa som tvillingmamma o ta sig ur en depression gör man inte på ett naffs.

  • lanovia 08

    Det är något jag själv kan stressa iväg md, träningen. Jag tycker iblandcatt både jag o maken ska hinna med o träna 2 ggr i veckan. Men herregud med 2 småttingAr o däribland en spädis får vi vara glada om vi lyckas 1 gång var. Allt har sin tid o mez tiden kommer det ju lugna sig.

  • lanovia 08

    Något som är lite jobbigt är att när vi lägger E på kvällen börjar As aktiva period. Vi har börjat få honom att somna lite tidigare, typ nio tio någon gång. Men lägger vi honom nio är han vaken igen inom en timme. Det är mysigt att ha lite tid för honom på kvälken utan E. Men det blir väldigt lite tid att pusta ut på eler krama maken.

  • lanovia 08

    Ingis förrådsröjningen gick kanon. Det blev kanon o så skönt att få lite ordning i oredan. det var så skönt att v har bestäm att vi ska ta en dag i helgen igen för o fixa lite.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård