• Fru E

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Blommis-både jag och maken vill ha hund men vi har inte satt något datum på det. Det blir mer och mer aktuellt ju längre från barndrömmen vi kommer. Det vi först ska planera och ta tag i är hur vi löser var vovven ska vara under dagarna.
    Hunddagis kräver troligen att vi kör bil till tågstationen vilket vi helst inte vill, vi cyklar idag. Hundgård är för oss optimalt då men då måste vi arrangera om i våra projekt och bygga friggebod. Maken ska kolla om han får ha hund med till jobbet någon dag och jag kolla hunddagis i orten där maken jobbar för då skulle han kunna lämna . En dag i veckan kan vi jobba hemifrån med så om vi bara sätter manken till löser vi det hela men än har vi inte planerat skarpt

  • Fru E

    Blommis-fniss ja det är inga små träd
    Tänkte börja med att ställa frågan på odla forumet där det finns ett par som är experter, men har inte fått någon inloggning än. Ska även kolla på Blomsterlandet vad de säger om jag tar med lite blad och visar.
    Är man två så kan man nog få ut mandarinträdet utan problem skulle jag tro och limen med så ska nog prova ändå.
    Jag börjar med att behandla lössen, plantera om i rhodondendronjord (tydligen!), ge mer näring (efter ett par veckor efter omplantering)n och duscha med vatten så får vi se vad som händer med dem.

    Med hunddagis kring vår ort är problemet att de ligger på fel håll från tågstationen så inte läge att cykla men lämnar maken i hans jobbort så cyklar vi med vovven.
    Hundvana är vi båda två eller ja mest jag så jobbet är jag inte orolig för egentligen, är uppvuxen med hund. Ras har vi inte enats om men blir nog en liten storlek, minst under knänivå. Jag vill ha tax och maken bulldog som heter Buster lite lagom skämtsamt

  • Fru E

    Blommis-ja boken lät bra, tycker bara det är så svårt att läsa sig till hur man ska göra innan man vet vad de lider av

  • Fru E

    Den hittade jag med så jag är nog på rätt väg, bara de överlever nu med

  • Fru E

    Tänkte ställa dem mot en skyddad vägg där vi har kiwi och fikon, där är det lä och varmt. Sveper in dem i ett lakan till en början så skyddas dem. Då åker de nog ut i slutet av april/maj skulle jag tro!
    Tack för hjälpen

  • Fru E

    Varit duktig och utfört månadens tråkiga uppgift att betala räkningar medan jag väntar på att maken kommer hem, mästare på att bli sen och missa tåg tyvärr. Men har Så ska det låta att roa mig med och te.

    Senaste nytt om FET:en är att vi inväntar td,  kliniken ville inte ge några rekommendationer utifrån ett blodprov dvs även om det visat det ena eller det andra så får vi fortsätta med alla hormoner och då spelar det ingen roll känns det som. Så historien fortsätter.........känner noll och inget och förutsätter att jag är ogravid tills motsatsen är bevisad, orkar inte fundera hit och dit.

    Lanovia-varför skulle jag ta illa upp av ditt plus!?! Är jag avundsjuk och önskar att det vore vårt självklart men nu
    är livet som det är och det får jag/maken acceptera. GRATTIS!

    Tack tjejer för en härlig fika hoppas verkligen att trippelgnuggen har effekt

  • Fru E

    Ninnis-ha det så trevligt med väninnan i helgen

    Semester ja........varken maken eller jag är uppvuxna med att åka utomlands så det gör vi sällan men det beror nog mer på att vi är dåliga på att planera in det. Förra sommaren slet vi med huset och det kommer vi antagligen att göra denna samt nästa sommar med. Denna sommaren ska trädgården grejas och grunden grävas ur och nästa väntar ev takbyte. För närvarande är vi nöjda med att lägga semestern på huset och motorcyklarna men några mindre utflykter blir det.

    Blommis-nya stoooooooora krukor och jord är inhandlade till lime och kalamondinen så nu ska det planteras om och kollas rötter! Kanske ev vågar spola dem med vattenslangen med när de ändå är utomhus så lite löss försvinner.

  • Fru E

    Grattis på födelsedagen Hvidis

    Här hemma mår maken dagen efteråt och tjurar för att jag kräver att han ska jobba vilket han dyrt och heigt lovade innan i veckan konstigt hur snabbt det glöms bort när ölen slinker ner.
    Jaja jag har iaf härjat i trädgården och planterat om citrusarna,de var mer än lovligt blöta så visst har jag övervattnat dem hoppas de nu klarar sig med ny jord och liiiiite vatten.
    Även kallan, fuchsian och den afrikanska liljan fick ny jord så de kan växa.

    Daa-det är ni som sätter besöksreglerna så klart folk ska komma hem till er!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård