Inlägg från: ingenjörsbruden |Visa alla inlägg
  • ingenjörsbruden

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Heeeej!

    Allt gick bra hos pappa...träffade faktiskt min storebror....första gången på 4 år...han har missat bröllop, Busan o husbygge....gick strålande o jag fick med mig lite minnesgrejor hem...
    Pappas lgh på servicehemmet var fint o smart planlöst. Hoppas han kommer att trivas.

    Dock så smågrälas det med maken här....hans planering suger....big time...hade ju varit smart att springa o joxa med saker medans jag o Busan var i väg så att han kunde spenderat så mkt tid som möjligt med henne när vi sen kom hem o kanske kunde lagat kvällsmaten...men nä....efter flera timmars joxande med sin iphone (jobbtelefon) så stack han ut o sprang lagom när all mat skulle göras o loppan bara sovit 10 min på hela dagen.....lite jobbigt....suck!
    Så när han gick iväg för tredje gången medans vi åt ostbricka....så gav jag upp....gick o borstade tänderna o gick o la mig inne i Busans rum.... pucko!

    Ursäkta avkräkningen!

    Idag har vi varit på dagis för inskolning....var där 1,5 h....o loppan struntade stort i mig o knatade glatt runt o lekte med leksaker o busade. Hoppas det håller i sig!

    Nu ska jag gå o äta lite lunch....

    Flamman: Massa kramar till dig!

    Mugglan: Skönt ni är hemma! Vi har hållit tummar o tår o tänkt massor på er hela tiden! *kram*

    Fru sy: känns som att du har fått alla bra tips...ska fundera lite ändå!

    Hvidis: Hur mår du, finis? Sjukskriven? Hur växer magen? Hur är det med lilla E? *kram*

    Sen är det slut på hjärnceller.....
    Men jag skickar en massa KRAMAR o till er alla!

  • ingenjörsbruden
    Fjällbruttan skrev 2011-01-17 13:47:53 följande:
    Vad skönt att allt gått bra, blir glad i hjärtat för din skull!

    Men alltså... vad säger en storebror efter 4 år och massor han missat.. säger en sån nåt?
    eller låtsas han som om det regnar? Och vad säger pappa?

    Skriv om du vill, annars strunta i det, blir bara så konfunderad...

    Skickar ner en almenacka, en whiteboard och pennor till din make... han kanske kommer på hur man använder dem.. min gjorde det inte!
    Förstår precis hur less du blev, fattade han det eller trodde han du sov hos Busan för att det var skoj?

    Ibland är de så korkade att de tamejfan flyter på torra land!

    Härligt med en liten tjej som diggar dagis so far... I och M älskade det, skitenkla inskolningar, men Lilla Vild HATADE dagis, gissa om jag fick en chock!
    Fast nuförtiden är det bland det bästa som finns Phuuu 
    Ja du... jag sa inte mkt själv heller....känns inte som att det ligger på mig...det är han som sa upp bekantskapen.....vi pratade mest om grejorna....o lite minnen som man knöt till vissa av sakerna...... storebrorsan försökte fjäska lite för Busan...men hon är en smart tjej o går inte på vad för ngt som helst!
    Hon var dock ytterst välhjälplig med att kolla på alla grejor i alla lådor o sånt....tur att där låg några bollar o några himska juldekorationer som hon kunde pyssla med!
    Storbrorsan såg sleten ut....tro fasen det när man är gift med en riktig tvättäkta RÄPA med STOOOOORA bokstäver.....
    Tror att han mest försökte få oss till att inte vilja ha de två sakerna som det ev fanns lite värde i...en förskräcklig tavla...målad av ngn konstnär i grannbyn o så en träskulptur....abstrakt eller nåt... visst fine...
    skinna föräldrarna på pengar så mkt det bara går.....o fortsätt sen med syskonen!
    Behöver jag skriva att jag tycker det faktiskt är rätt skönt att slippa honom....har haft rätt ont i magen inför vissa firanden.....

    Hrmm... vi har faktiskt inte pratat om det än....men jag har sagt det innan att jag inte sover bra inne hos loppan....väcks när hon bara drömmer osv....så vi får se.....jag sitter här istället för att sitta vid tvn m honom.....

    Har dock idag kommit på att loppan ev har ont i tänderna.....ska prova ge henne alvedon i natt...

    *gör vågen för Bruttans nya liv* Jag ska osså ge mig på detta race! Kommer ni ihåg min löpning i höstas?! Ska försöka få fart på den snart.....lite is kvar bara....
  • ingenjörsbruden
    passionsblomman skrev 2011-01-17 19:03:51 följande:

    Ninnis, jamen precis, "jag är värd bättre än förgiftat inre" liksom. På alla sätt.


    Jag har ju tänkt så förut med, när jag gjort mina åtgärdsförsök.
    Nu är jag dessutom mitt i en sorgefas och en depressionsdiagnos. Jag måste se till att det blir en väg som bär mot ljuset, istället för att hitta på något mer jag ska banka på mig själv öför och sedan misslyckas med och då sjuknka ett snäpp till neråt. För jag vill inte att det ska bli så djupt och långvrit som det blev förra gången jag hade en depression. Det stal lång tid av mitt liv.
    Och jag vet reda att kuratorn tycker jag tänker på ett bra sätt och nog tusan BORDE det gå att få läkare och sjukgymnast med sig?

    För jag skulle gärna åtminstone få pröva att behandla mig själv utifrån "sunda byggstenar" innan jag ska stoppa i mig medeciner. Jag är så trött på preparat i olika askar som ska in i min kropp på alla tänkbara -och otänkbara- håll. Jag vill "rensas" och känna mig ren och fri från allt skit och se hur jag mår då. Och då är det förmodligen ruskigt smart att driva ut överflödigt fett och socker, slaggprodukter och elände ur systemet samtidigt. Tror du inte?

    Visar det sig inte fungera tillräckligt, så får de väl skriva ut vad det nu är de har att ta till, men inte förrän dess. *envis*


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Som vanligt låter det du skriver väldigt klokt........men den där processen kan ta lite för lång tid......o något som läker kroppen väldigt bra är sömn sägs det.....
    Kan se stor skillnad på min syster....som har fått sin anti-depp medicin ökad en aning o numera sover nästan hela natten.... så stor skillnad trodde jag inte det skulle göra....men det gör det.....dock så tar det någon vecka innan medicinerna har kommit igång...men det kanske skulle kunna vara ett tillfälligt lyfta-blommis-ur-mörkret-hjälp?
  • ingenjörsbruden

    Ninnis är glammig, så du har helt rätt Heloise! Iallafall i min värld!

    Känns som att vi har mjuk-omstartat må-bra-tråden som Mikis höll i innan!

    Jag diggar GI....funkar klockrent på min kropp o även till PCO´n....dock så blir det attans dyrt....så vi har tänkt äta bra o varierad mat....o så ska jag bara ta halva mina portioner! Så hoppas jag på att det tillsammans med träning ska göra lite märkbara resultat på formen! O sött förpassas till helgerna.
    Citronvatten är tex vääääldigt gott!

    VV ät osså bra...men jag har aldrig kommit in i det nya pointssystemet....lånade svärmors receptsamling som var fr gamla systemet o det funkade väl rätt ok...men inte lika mkt resultat som GI.

    Nä....nu har jag tömt skallen på hjärnceller igen...

    Jo...
    Skickar mina varmaste o hårdaste kramar till Flamman! *KRAAAAAAAAAAAAAM*

    *tar hela högen med trådisar o kramar håååååååårt o länge*

    Då får jag väl gå ut o se om maken fattat något....alls....

  • ingenjörsbruden
    Aleta skrev 2011-01-18 10:01:01 följande:
    Fy vad jobbigt dfk! Jag känner igen det där precis. Man mår först jättebra för att man äntligen har sagt ifrån, men sedan mår man urdåligt! Försök tänka att du faktiskt bara reagerade på hur han behandlade dig, det var han som gick över gränsen. Låter man en sådan hållas så slutar de aldrig. Hoppas du får bra stöd från facket. Du har mitt stöd i alla fall. Jag är säker på att Ingis kommer att bita honom i benet och Bruttan hämtar traktorn. Tänk på vilken armé du har bakom dig!
    *kommer morrandes o skällandes i värsta farten....nu ska här gnagas på puckon till chefer ....jag får en väldans varierad kost med dumma ärkeas....puckon till chefer.....o idiotiska lärare.....sund kost för en arg Ingis*

    Hoppas du får bra hjälp från facket, dfk! *kramar*
  • ingenjörsbruden

    Heloise: Underbar dikt skulle jag skriva igår! O va härligt med försäkringen till skvätten! Klart hon ska ha det!!! *kramar om*

    Blommis o Klockis: När öppnar ni "Blomklockan"?! Jag joinar kön direkt!
    O varför inte köra på med den idén, Blomman? Tycker den låter väldigt sund! O det går säkert kanon osså!
    Se bara på han....Paulun som är GI-guru....han har nog inte ont om pengar nu direkt...

  • ingenjörsbruden
    Klockarbol skrev 2011-01-18 00:23:57 följande:
    *Ställer mig på kö i väntan på att äppelträdsstället för Blomkur öppnar*

    Även jag har läst och tycker att dina planer är sunda Hjärta
    Easy does it brukar man ju säga och det kommer jag påminna om utifallatom det skulle behövas när depressionsmonstret viskar i ditt öra att det du gör inte är bra nog! 

    Har djupaste respekt för din önskan att inte mecka mer med din kropp med mediciner. Det förstår jag verkligen och även jag är övertygad om hormoners påverkan på vikt och allt möjligt.
    Men blir det sådär uppgivet tungt att andas under för lång tid, om det liksom "fastnar", så har åtminstone jag haft stor hjälp av antidepp (cipramil i mitt fall). Det gav mig precis tillräckligt mycket extra push så att jag orkade både gå upp på mogonen och ta på mig något annat än pyamas och morgonrock. Resten av dagen fick jag fixa själv. 

    Heloise - den dikten är så otroligt vacker! Och sann! Och jag är så glad för att du mötte en bra försäkringsmännika så att Skvätten fick försäkring! För självklart ska finaste Skvättar få det och Skvättars föräldrar ska få vila tryggt i vissheten att det finns en försäkring tycker jag.

    Bruttan - "Ibland är de så korkade att de tamejfan flyter på torra land"
    Formidabelt uttryckt!!!
    Senast i dag möttes jag av ett "Men, du har ju inte frågat" appropås pryttelleverans till jobbet som jag saknade!
    Meeeeeen, varför ska jag behöva fråga om pryttel X har kommit eller ej när det står MITT förbaskade namn på kartongen? Och hur i hela fridens dar ska jag veta att jag ens behöver fråga efter någonting som borde ha ställts in i mitt rum?? 

    Övervägde att trycka upp snygga toppar som det står "Jag läser inte dina tankar" på. Men återvände istället en till en tanke jag haft av och till under många år...
    Jag vill gå i kloster! 
    Och finns det inget kloster där man får sova till minst 9 om man vill och där det på punchveranda serveras hälsosam kost med grädde i såsen och goda grönsaker så får jag väl starta ett själv!

    Det är inte utan att mina klostertankar tangerar Blommans Blommetoden!!!

    Tål helt klart att tänka vidare på!

    Flamman - tänker på dig. Och för min del behövs inga förklaringar. Känner mig tacksam och trygg i att dina Ivåttochtorrt-trådisar inte släpper taget om dig.

    Fru Sy - Åh så härligt med nytt garn och virkning!!!! Handarbete är balsam för själen!

    Nattinatt alla Hjärta
    Du, Klockis....det finns ett antal kloster där man kan få bo över..som gäst....i ett par dagar....vet inte vad det kostar....men vi har ett kloster inte så lång här ifrån där jag vet att man kan vistas....hur o när o kostnad har jag dålig koll på....kanske hade varit skönt någon dag...men inte för länge...för då kommer jag o hämtar dig!
  • ingenjörsbruden
    lanovia 08 skrev 2011-01-18 12:11:01 följande:
    Kastar in en kram till alla! Eller snarare massa kramar till alla!
    *skickar iväg en bamekram på katapulten till er osså*
  • ingenjörsbruden

    Andra dagen ¨på inskolningen gick osså galant. Busan tittar o tittar o tittar o tittar...o sen busar hon järnet!
    I morgon ska vi vara där lite längre....ska bli kul o se.

    Jag har eg aldrig varit så glad o intresserad av barn....inte riktigt förstått mig på dem o ja...tyckt de varit mest skrikiga o stökiga....men sen jag fick Busan...så har jag förändrats totalt....tycker det är jätteroligt att prata med barnen o se hur de utvecklas o reagerar.....en helt ny värld!
    Hade jag tyckt så här när jag var yngre så hade jag kanske sökt till förskolelärare eller så...tycker det är roligt att gå till dagis med Busan...de andra ungarna sätter sig i knäet på mig osså....det är bra betyg va?

    Loppan sussar sött...när hon vaknar ska vi köra till min syster o så ska hon vara där en stund medans jag går på byggmöte....full rulle mao!

    Sitter nu o knåpar på Busans trygghetsbok....en bok som dagis laminerar som innehåller foton på Busans trygghetspersoner, mamma o pappa, farmor o farfar osv....tur man är paparazzi så man har mängder med foton...inte så roligt att sålla bara....

    Massa kramar o till er alla

  • ingenjörsbruden

    Daa: Va skönt med bortväxt blåsljud! Så  härlig! O va skönt att amningen verkar funka!

    Fru sy: Skönt att tappen håller sig i schack o du fick förlängd sjukskrivning! Hoppas det funkar med havandeskapspenningen osså from v 34. *börjar hålla tummen redan nu*

    Blommis: Låter så positivt med ditt egna team! Det kommer att bli jättebra känner jag!

    Mugglan: Så underbart att A o B mår bra! Blir så glad! Kram

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård