• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Heloise

    Lanovia och BS: min mens har aldrig varit oregelbunden, snarare ovanligt regelbunden, typ var 31dag kl 20:30 ;) men det är klart, kan det jävlas så varför inte;). fast jag blödde bara en gång, eller en omgång. Blödde rakt igenom trosor+ tights. Köpte nytt, satte på en binda och har inte blött en droppe till. Knepigt, kan inte döda hoppet om att det var en nidis. Vi får se om en vecka. Bs, har tänkt på dig så i natt, hoppas verkligen att ni får stöd, hjälp och information. Återigen, så orättvist!

  • passionsblomman

    Heloise, nä, det där låter konstigt.Obestämd För du har ju som sagt tvärtom mycket regelbunden cykle, och dessutom brukar man inte få sin blödning dagen efter ÄL-utslag ens med oregelbunden cykel. Nu är inte jag en av dem som jämt ska komma med ett halmstrå, men faktum är ju att tex Bruttan haft rejäla blödningar (beskrivna som typ niagarafallet) med alla sina 4 barn. Så helt klart kan det där ju vara något annat. Särskilt eftersom du inte blöder mera nu.

    Men, kroppen kan man vilja lära veta hut ibland, milt uttryckt. Hang in there gumman.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Norrskensflamman skrev 2011-11-30 08:35:00 följande:
    Varför säger han sånt åt barnen???
    För att det är hans sista sätt att beröra dig på. Nu när du är oåtkomlig i allt annat. Det är därför det är bra att han drar, för de skulle få leva med den där typen av stinkande sörja öst över sig i hela sin vardag. Hoppas han verkligen åker, så han inte plötsligt ändrar sig.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ganska slarvigt har jag fösökt kika över vad som händer och sker i era liv. Usch vad många sjuklingar med koppor och feber och inget kul alls! Stackars alla barnen.

    Och Lanovia som är i Väntans Tiders Skarpa Läge. Håll ut! Är det idag det är BF förresten?

    Ankan såg jag minsann där! Vad roligt att du dyker upp! Kram och välkommen åter!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Idag är jag hemma på fm, för vi ska ha vad de kallar Internationellt julbord idag med skolan. Det är ihop med en massa andra, så det blir ett par hundra pers. Jag har inga förväntningar alls, utan hoppas jag får fatt i någon att sitta ihop med typ.
    Annars består dagarna nu närmast i stort sett av att hjälpa sonen få ordning på alla leveranser av salami och Newbody. Det är lite sorterande och ringande och så, innan själva överlämnandet.

    Ska masa mig iväg ut på en promenad också, så jag får lite dagsljus. Solen kikar faktiskt genom molnen här idag.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • lanovia 08

    Blommis stämmer att det är BF idag. Får se hur många dagar över det blir denna gång. Igår bäddade vi korgen och plockade fram bebiskläderna.

  • passionsblomman
    lanovia 08 skrev 2011-11-30 10:30:10 följande:
    Blommis stämmer att det är BF idag. Får se hur många dagar över det blir denna gång. Igår bäddade vi korgen och plockade fram bebiskläderna.
    Åh gud vad mysigt! NalleBabyJag hoppas du kan fånga små ögonblick mitt i din otåliga väntan, där du får ta in med hela hjärtat hur stort det är, att få bädda, ta fram kläder och förbereda dig för ännu en enorm kärleksrelation. Sug lite på den karamellen-det är bland det bästa godis du kommer att få.
    Jag VET hur less man är på slutet, det  vet jag, all respekt för det! men ÅH vad jag önskar att jag fått fler chanser att vara less på tillvaron av en sådan orsak. Jag brukar inte känna mig så avundsjuk på andra i bebissammanhanget, men nu du, nu fick jag verkligen en flashback. Packa väska, bädda, kika på de små kläderna....oooooh! Snart får ni träffas!

    Jag önskar dig sinnnesfrid, god sömn och lugn i hela själen nu det sista.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • lanovia 08

    Blommis jag vet. Grät just några tårar här över hur orättvist livet är.

  • passionsblomman

    Gumman! Gör inte det! Gråt glada soliga tårar över Det Stora istället. Jag menar, livet är ju som det är, och sällan har man någon rosenskimrane, äppelkindad Laura Ashley-ljuv verklighet av total lycka, men de där små ögonblicken, som man sedan kan spara på, dem önskar jag att du får ha nu, innan det drar igång. Du är mitt i småbarnsåren och det kommer verkligen att ta ut sin beskärda del av trötthet och slit,och prövningr, så jag unnar dig att få sådana där moments och stunder då hjärtat fylls till bredden och svämmar över. Det är sådant man kan samla och ha i sin skattkammare, så man orkar en massa dagar av grått töcken och slitsamt uthärdande. Var rädd om dig och dina stunder de här sista dagarna.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård