• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • lanovia 08
    muggles skrev 2011-11-28 11:51:00 följande:
    Lanovia: låter som att du nog är lite öppen och att slemproppen gått! Då händer det nog något de närmsta dagarna iaf, hoppas vi!
    Känns ju inte så nu... helt stendött, nästan så jag tror att jag drömde i natt.
  • Daa

    Hej, Lanovia! Så spännande. Jag hade tänkt gissa på 27, men har inte hunnit in och skriva det här. Inte för att det var en bra gissning.


    Imorgon blir en bra dag för syskonankomst, tror jag.

  • Daa

    Fru Bygg: skönt att det känns bättre nu. Hoppas att det får fortsätta så.


     


    Muggles: jobbigt för småtjejerna med frustrationen (ganska jobbigt för mamma också...). Hoppas att M snart blir frisk igen så ni får komma ut lite.


    När parvlarna var förkylda och förkylda och förkylda på ett sådant sätt att jag inte ville att de skulle träffa andra småttingar kände jag mig mer och mer isolerad för varje mammafika och öppen förskola jag missade. Så skönt det var när vi äntligen fick träffa lite folk.

  • Daa

    MSW: skönt att vara hemma! Jag är också nyfiken på namnen.


     


    Syrinx: blev så nyfiken att jag var tvungen att tjuvlyssna på stycket. Jaa, vackert! Jaa, imponerad av att du kan spela det!


     


    Heloise: bra att det ordnade sig med ÄL-jakten. Schysst uppladdning!


     


    Ankan: kul att se dig! Vad säger du? Är B 19 månader? Oj, då fort det går... Grattis till husköpet.


     


    Flamman: vilken härligt adventshelg.

  • Fru Bygg

    Visst är det jobbigt att inte få komma ut och få lite stimulans, både för barn och vuxna.
    Tror att en del av anledningen till att det känts lite extra jobbigt är att jag inte varit iväg på så mkt saker ännu. Mammagruppen (har anmält mig till det även med andra barnet, mest för att träffa folk) har inte börjat ännu. Babysimmet kommer först till våren. Den öppna förskolan tänkte jag att jag skulle testa ngn dag. Måste bara kolla när det är...
    Jag är så utråkad av att bara vara hemma!

  • Hvidbrud

    Vi var på babycafe i kyrkan idag. Det var trevligt och så, men- när v skulle sjunga en sång, fick jag flashar från kyrkans barntimme när jag var liten och jag fick ont i magen! Jag visste vad jag ville när jag var liten (precis som e) och jag tyckte inte om kbt. Men jag var ju tvungen till att bli passad när mamma skulle jobba. Så jag ska försöka märka efter vad som rymmer sig i de känslorna som upp idag. Lära mig av mig själv för att kunne möta min dotter bättre.

  • Hvidbrud

    En av mina gamla goda högstadiekompisar fick en liten kille inatt! Såg bild och han var så fin att ögonen tårades sig. Nu får du allt komma ut lille minivinken, vi är så nyfikna på dig! Lockilock kom bebisen!

  • Daa

    I fredags började jag göra lite advent i huset.


    Hela tiden var jag förvånad över att det hade gått så lätt. Jag kom ihåg att det förra året varit så fysiskt jobbigt att ta fram adventssakerna. Så kom jag ihåg varför (kvinnan men den stora magen i det lilla trånga förrådet under snedtaket ) och det satte igång många känslor kring hur det var förra året. För varje nytt ljus som tändes kom vi en vecka närmare att få träffa parvlarna. Advent hade aldrig varit så stort och laddat som det var förra året. *hjärtar*


    Och snart fyller parvlarna ett år (elva månader igår, förresten).

  • Fru Bygg
    Hvidbrud skrev 2011-11-28 13:35:32 följande:
    Fru bygg: kom hit! Eller så möts vi halvvägs? En dag nästa vecka?
    JA!!!!
    Om vi tar en dag när maken jobbar hemifrån så kan jag ju ha bilen och komma ner till dig lättare. Vi får hitta en dag i nästa vecka! Ninnnis, du kan väl också komma!! *lockar!*
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård