• Daa

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Helipanzer: så stor hon har blivit, underbaraste Elise. Det är verkligen så fantastiskt att ni får vara hemma tillsammans nu.
    Hvidis: usch för kräksjuka. Hoppas du mår bättre idag.

    Fru Sy: härligt med en uppmuntrande make. Det gör så mycket. Min är också bra på de där små sakerna (även om han ibland måste skratta färdigt först, som den där gången när jag nös sju gånger på raken och min navel ploppade ut och in för varje gång. )

    Villemoa: hur mår du?

    Aleta: så trist om du inte kan hänga här för designens skull. Lycka till med alla förberedelser inför julen.

    *vinkar till Fru E och skickar massa kramar.*

    Idag har parvlarna kvalificerat sig som huliganer. De har sparkat och tryckt på lungor, revben, blåsa och diverse andra inre organ- samtidigt. Inte helt trevligt, men ändå på något sätt så mysigt att jag satt med ett fånigt leende samtidigt som jag småflämtade lite för att det kändes som om jag skulle kräkas. När de lugnat ner sig lite fick Axel hicka och sedan var det dags för mer härjningar. Efter det började Fälga hicka. Jag tog mig en tupplur och när jag vaknade var det första jag kände av småparvel. Nu är de än mer aktiva igen. Vad sysslar de med idag? De måste ha sovit alldeles extra jättegott inatt. Busungar. ♥

  • Daa
    passionsblomman skrev 2010-12-11 17:45:23 följande:
    Nu tycker jag att det finns goda skäl till en stunds högtidligt allvar och ite finmanér här i tråden.

    *Harkel*

    Med anledning av den märkvärdiga tilldragelsen och glädjande nyheten att Dr Robert Edwards välförtjänt och i sista momangen tilldelats årets Nobelpris i medicin för sina livsbringande upptäckter, forskningsresultat och behandlingsmetoder, vilka lett till att par idag kan genomgå den behandling som populärt kallas IVF och därmed välsignas med de barn de så hett efterlängtat, vill jag ikväll ställa mig upp tillsammans med er alla, utbringa en skål för pristagaren och ytterligare en för de barn och föräldrar vi har glädjen att ha bland oss just tack vare Dr Robert Edwards.
    Jag vill också passa på att för denne man och nämnda barn och föräldrar utbringa ett fyrfaldigt och högljutt leve, rakt ifrån hjärtat och rätt ut i cyberrymden, de leve; hipp hipp

    HURRA HURRA HURRA HURRA!

    Skål kära vännerSkål

    *tittar till höger tittar till vänster tittar runtomkring så jag nästan skelar*
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Skål! Skål
  • Daa

    Villemoa: skönt att det är bättre! Hur var det, Moas luciafirande imorgon?

    Heloise: trevligt med lite boomshackalacka. Kul att det gjorde dig gott.
    Och kul för Elise att ha fått en skojig babysitter. *tummen upp för bra värden* (inser att jag inte visste varför ert hus är smurfhuset, men nu vet jag ju så då kan jag släppa det. )
    Jag har lite koll på vem som rör sig i magen, för vi "vet" ju hur de ligger. I alla fall hur de låg vid senaste UL:et. Den som ligger till höger med huvudet neråt är den vi kallar Axel och Fälga blir då den som ligger till vänster med huvudet uppåt. När det sparkar mot mitten vet jag däremot inte vem det är. Innan RUL hade jag ingen aning, så då var det väl lite bläckfisk över det hela, även om det då kändes mest på höger sida (ena moderkakan är till vänster i framkant).

    Oj. Imorgon är det förresten dags för tillväxt-UL igen. Då ska det göras CTG-kurva och planeras förlossning (det måste betyda att det börjar närma sig... Eller? ). Om Axel inte har hittat på något bus och lyckats vända på sig blir det att invänta värkarbete och vaginal förlossning.

    Ingis: "Wow-känsla" till dig också.

    Flamman: skönt att slippa vattkoppor. Men typiskt med energisugande släkting.

    lanovia: jobbig natt. Trist också att folk alltid ska ta sig rätten att tycka en massa om de beslut en familj tar. *kramar*

    Muggles: Förstår att det känns läskigt med mindre sprattel. Som du säger är det ju tidigt än, men det är svårt att låta bli att fundera. Fast det är ju så att de kan tumla runt hur som helst ännu och då kan de ju sparka både här och där utan att det känns. Jag minns när vi var på RUL kring vecka 19 att jag knappt trodde mina ögon: det var en sådan väldig aktivitet i min mage och jag kände precis ingenting. Har ni RUL på gång snart?
    34+3 för min del.

  • Daa

    Muggles: som sagt, jobbigt när det börjar kännas mindre. Och inte blir det bättre med ett MA i bagaget. Tror också på att prata med BM om det. Vad gäller magens tillväxt, så tycker jag att min har vuxit i omgångar genom hela graviditeten. Den kan stå stilla nog länge för att man ska bli orolig och plötsligt en dag så har det bara sagt poff och den har blivit märkbart större.
    Kommer ni att göra UL varannan vecka eller var fjärde efter RUL?

    lanovia: stackars lilla Skruttan som har feber. Hoppas hon blir bättre snart.

    Ninnis: hej på dig! Kul att ni har haft det bra. *vinkar*

    Flamman: kul med konserten imorgon. Hoppas du får ordning på logistiken.

    Fru E: kram på dig. Hoppas att du är okej.

    Blommis: tänker på dig och skickar kramar.

    TUL och CTG gick bra idag. Läkaren: "Snygga bebisar", "Det blev MVG på CTG:n". Nu väger de ungefär 2500 och 2350, alltså fortfarande inom det normala för en singelbebis. Axel har huvudet nedåt, tydligen ganska långt ner i bäckenet, så det är bra. Fälga har sitt lilla huvud väldigt nära min magsäck, så läkaren tycker inte att det är det minsta konstigt att jag ofta mår illa nu för tiden. Det är ganska trångt för oss alla tre och magen är tung att bära, även om det är en väldigt nätt tvillingmage.
    Halva december har gått (nåja, nästan) och jag har inte fött ännu. Det var ju ett delmål för min del. Hör ni i söder hur en suck av lättnad kommer rullande från norr? *glad, men som vanligt trött*
    Det bästa med att göra CTG var att vi fick vara i en förlossningssal, så nu har vi fått se en sådan live och inte bara på bild.

  • Daa

    Tillbaka från ett besök hos BM. Jag hörde fel igår. Parvlarna väger inte 2,5 och 2,3, utan 2,05 och 2,03. Känner mig lite besviken. Det är ganska löjligt att vara besviken, för faktum kvarstår: allt ser bra och normalt ut, snygga bebisar med bra CTG-resultat. Då borde jag vara nöjd (och det kommer jag förmodligen alldeles strax att vara).

    Nu ska jag försöka läsa ikapp.

  • Daa

    Åh, så fina kläder, Fru Sy! Det är så roligt att du får sy åt din alldeles egna lilla Orvar!

    Muggles: skönt med något som påminner om buffar där inne i alla fall.

    Blomman: bra jobbat igår, med allt du hann klart. Jag är i vecka 34+5.

    Flamman: ha så kul på konserten. Det låter riktigt bra.

    lanovia: vilken trevlig kväll med vännerna! Hoppas att E kryar på sig och att ni får vila upp er ordentligt.

    Hvidis: hur har det gått idag?

    Ninnis: skönt att julklappandet är klart.

    Fru Bygg: härligt med skön semester.

    Heloise: men vad tusan! Hur kan de missa något sådant?   Det kan väl inte vara möjligt att du ska måsta leva med en betalningsanmärkning för att de har tabbat sig där borta? *skickar över en grep och fackla*

  • Daa
    Villemoa skrev 2010-12-15 16:15:50 följande:
    *vinkar till alla* Vi börjar pigga på oss härborta i 08-land, det har varit några hektiska veckor minst sagt! Idag har vi varit på BVC och Ellie växer så det knakar! På 12 dagar har hon ökat 410 gram i vikt så henne går det ingen nöd på Gårdagens Lussefirande var så sött, min lilla tomteflicka gick in tillsammans med en liten tomtenisse
    *hjärtar Villemoas söta flickor*
  • Daa

    Hvidis: så kul med den lille killen! Härligt att det ser bra ut.

    lanovia: segt med febern för lilla E.

    Bruttan: en hel mängd med kramar till dig.

    Heloise: Meeeeen så irriterande att ni ska behöva bråka om det där.
    Jag tycker också att du verkar mer normal än överkänslig när det gäller Elise. Det är ingen lek när så många ska vara inblandade. *kramar*

    Blommis: ja, småbäsarna har bra storlek och de hinner förmodligen komma upp i runt 2,5 kg om de får stanna några veckor till där inne. Jag känner mig också lugn när du säger att du känner dig lugn.  Massa kramar till dig.

    Ninnis: kör försiktigt. (varken äpplen eller skivor, men vad är det då? )

    Jag har varit på informationsträff hos FK angående föräldrapenning. Det var givande och bra, men inte var det så roligt att köra i busvädret. När man ligger i 70-80 km/h längs E4, det är mörkt, relativt mycket trafik, det blåser ordentligt och snöar rätt bra också: varför, varför VARFÖR kör man så nära framförvarande bil att någon lätt skulle kunna fästa en bogserlina mellan bilarna? *irriterad*

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård