• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • muggles

    Heloise: åh vad jag känner igen känslan Jag som just härom veckan förundrades över ditt coola lugn över plusjakten... Klart man önskar att det ska ta när det gått 5-6 ggr, det är väl naturligt! 3 gånger kan det få ta - MAX. Kram!

    PB: jag förstår precis vad du menar med middag vs samtal och ögonkontakt. Själv upplever jag just nu att kommunikationen fungerar perfekt och närheten finns där men jag orkar bara inte ha sex.  Det känns som ännu ett krav och en prestation. Det är så lätt att bara sjunka ner framför tv:n och titta på Robinson el Idol efter att barnen lagt sig och känna att man kan slappna av helt. Inga krav, inga prestationer, bara slappa. Ska man ha sex måste man liksom anstränga sig, hitta lusten, släppa alla tankar på måsten etc. Ja om ni fattar...

  • muggles

    Ada (skrev jag Beda?) är fortfarande lös så fort hon äter ngt annat än majsvälling. Jag börjar bli orolig att det är glutenallergi el ngt Hur troligt är det att en enäggstvilling får det men inte andra? Är det ngn här som har erfarenhet av glutenallergi och vet vad man ska titta efter (sökte på nätet men blev inte klokare: diarré kan vara ett tecken, jaha). Om något dygn har hon varit så här lös en vecka. På vårdguiden står att man ska söka vård om de varit lösa 4-5 dygn el mer än två veckor (vilket schizo råd). Men vi har iofs bvc-tid på måndag...

  • Hvidbrud

    Flamman; jag minns insättandet av spiralen som otroligt smärtsamt, trots lokalbedövning. Ok sprutan gjorde bajsont men insättandet minns jag som att jag verkligen fick tvinga mig att inte sparka stackars gynokologen i huvudet. Uttaget ska vi inte snacka om... Jäkla amatörgyn hade jag då. Köpte nya underkläder i dyra butiken för att pyssla om min stackars mutta... . Jag var öm länge och fick ta vagitorer med flagyl, minns jag. Men ring heldre Bm en gång för mycket än för lite, de kan ju se med ul om den sitter som den ska.

    Mugglan: min systerson är glutenintollerant, men de upptäckte det först när hans lilebror växte om honom när storekillen var sju, så jag kan inte hjälpa dig med småbarn. Hoppas bara att det är något annat. Verkar hon dehydrerad skulle jag ta henne till läkaren direkt, får hon i sig vätska (salt och socker) så kan det nog vänta. Lilla pluttan! Kram till dig, för sjuka barn är inte roligt.

    Tack för spa och räkor Ingis! *puss*

    flamman: härligt att tjejerna kommer hem ikväll! *hjärtar*

  • Norrskensflamman

    Tack Mugglan för att du bemödade dig att kolla med väninnan Och Hvidis, ja det kanske kan vara så att det spelar en viss roll hur pass långt borta barnafödandet är?

    Jag försökte ringa BM men de har inte telefontid på fredagar. Skulle kunna ringa VC men jag tror jag avvaktar under helgen och ser hur det utvecklar sig. Är det inte bättre till måndag ringer jag BM. Jag oroar mig för att spiralen inte hamnat rätt, eller kommit ur läge. för  när hon väl fick in den så gjorde hon allt väldigt snabbt för jag både hojtade och vred mig i plågor. Hade också lust att sparka henne rakt i nyllet!!

  • Norrskensflamman

    Mugglan... låter som nåt som Ada är känslig mot. Mjölk, laktos, gluten??? Fy så besvärligt!! Som Hvidis skriver, var noga med att hon inte blir uttorkad. Lilla livet ♥

  • lanovia 08

    Hvidis skickar massa kramar och styrka till dig. Hoppas det känns bättre idag och lilla vandalen är lite mindre bråkig.
    Man är inte en dålig mamma för att tålamodet tryter ibland och det är ok att bli förbannad och låta tårarna rinna.

  • lanovia 08
    ingenjörsbruden skrev 2011-11-11 08:55:03 följande:
    *tar Hvidis o resten av tråden o åker på spa-semester, med massor av kramar, massage, god mat, vin, inga skrikiga barn utan bara alla underbara tjejer från BT som pratar o njuter o bara tar igen sig o får sova ostört*
    oh spa, kramar, vin etc etc.... Gud så härligt! *njuter*
  • lanovia 08
    Lanovia och MSW: Tänk vad nära det är nu!! Spännande, spännande... Snart kan vi dra igång gissningstävlingen
    Japp. MSW har väl BF nästa vecka eller???

    Vi har bestämt att vi skall packa ner lite i förlossningsväskan i helgen. Mindre än 3v kvar till BF och bara för att E väntade 6 dagar över tiden behöver det ju inte betyda att denna gör det. Dags att börja väcka oss lite...
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård