• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • ingenjörsbruden

    Känner mig helt slut, syrrans flytt gick bra, attans va vi slet trots manfall, en magsjuk o en hade fått pungbråck (?!).  Som tur var så kunde vår kusin + hennes fästman samt dottern med pojkvän komma och hjälpa till! 95% är på plats minst!

    Nu sitter jag här med en ballabus som målar på post-it.lappar o väntar på att få se på laban!

    Så jag önskar er alla en underbar allhelgona!
    Tänder ljus varje dag för de som inte finns med oss här dagligen.

    Målarpinne=bläckpenna!

    Nu, filmtajm!

  • Ninnnis

    Hvidis, söta lilla E! Och visst gjorde jag ett hjärta igår, så det var nog därför texten försvann. Märklig funktion...
    testar radbrytning...
    fast det tar för många knapptryck för att jag ska orka göra det... Heloise, så underbart att höra om E och vännerna! Fast vadå tillkortakommanden?? Ikväll ska vi förresten laga din moussaka Muggles, vilken unge! Hoppas ni får en trevlig kväll ändå. Du, en dum fråga, ska det vara tomatsås på chevrepizzan?

  • Ninnnis

    Idag har vi varit hos makens mormor tillsammans med svärmor. Mini passade på att rulla runt ett helt varv för första gången (rygg-mage-rygg)

  • Daa

    Fru E: många kramar för den här dagen. Så drygt att måsta vänta hela helgen på provsvaret. *håller tummar och hoppas av hela hjärtat*


     


    Ingis: snopet med minus när kroppen signalerar något helt annat. Målarpinne? Klockrent, ju.


     


    Heloise: blir så rörd när jag läser om all kärlek som öses över Elise. *får fortfarande inte infoga smilies för min dator, men jag skriver väl istället: hjärta!*


     


    Syrinx: så jobbigt med arbetssituationen. Bra jobbat med telefonsamtalen. Hoppas att någonting bra väntar dig.


     


    Ninnis: duktiga Mini!


     


    Start september: hoppas att veckan inte blir så körig som du befarar. Förstår att det blir en hel del när maken reser så mycket.

  • Daa

    Muggles: hoppas att middagen gick bra igår. Trist attityd hos pojken. Undrar varför han beter sig så?


    *skrattar åt Moas Skojar du, ellerr?*


     


    Flamman: hurra för dina goda och när vänner! Och musikern, förstås.


     


    *kramar om Blommis hårt och länge, i brist på råd och ord som uppmuntrar*

  • Daa

    Heloise, förresten: så glad jag blev när jag läste om E:s rullande. Det är verkligen fantastiskt hur barn hittar vägar att ta sig dit de vill! Klart att hon förstod att hon vinkade till mamsen.


     


    Och lika glad som jag blev av att läsa det, lika berörd blev jag när jag läste det du skrev om E:s mormor. Ja, det är så lätt, och kanske också förståeligt, att glömma andras sorg mitt i sin egen. *ett stort hjärta till finaste Heloise* Vi är så glada att ni är hos oss, både du och E. *rullar full fart framåt tillsammans med E (och visst var det fler som rullade? Truls, busan och Ingis? )*

  • Fru sy
    Ninnnis skrev 2011-11-05 19:45:30 följande:
    Idag har vi varit hos makens mormor tillsammans med svärmor. Mini passade på att rulla runt ett helt varv för första gången (rygg-mage-rygg)
    Duktige Mini som rullade ett helt varv. Roligt att det hände när ni var hos makens mormor... det känns ju som man kommer ihåg precis när det hände då. Orvar rullade runt första gången när hans morbror med tjej var hos oss, det kommer man liksom ihåg även om man inte kommer ihåg preci när det hände
  • Fru sy

    Ingis: Trist med minus. *Fortsätter hålla tummarna och hoppas på att du räknade fel på ngn dag*

  • Fru sy

    Vi har haft en jättemysig helg! Så härligt med tid ihop hela familjen, det var precis vad jag behövde! Igår var mannen ute några timmar, sedan städade vi av huset. Skönt att börja veckan med ett rent och fint hus, då behöver jag inte känna att jag ska städa här i veckan. Idag har vi varit och kollat på badrumsinredning, suttit och bläddrat i massor inredningstidningar samtidigt som vi fikat och druckit vin. Mysigt helt enkelt! Och så roligt att sitta och skissa på hur vi tänker oss ovanvånigen.

    Förresten så vill Orvar knappt amma längre, vi har fått gå upp och fixa välling de två senaste nätterna då han inte ens velat ta bröstet på natten. Mjölken sinar ju nu när han inte vill amma så är nog bara en tidsfråga innan det är helt slut. Men eftersom han bara biter i mina tuttar nu kanske det är lika bra. Får vara glad att han gillar mat och att jag lyckades amma till han är nästan 7 månader. Nu får ju kroppen lite mer tid på sig att inse att det är bra med en cykel...

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård