• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Hvidbrud

    Vet inte hur jag ska beskriva dopet. Det bar jättefint, (även om prästen mest mumlade). J var glad och nöjd halva tiden, sen blev han lite uttråkad och ville ha tag på prästens papper och hoppas i famnen och inte alls bara låta sig hållas och gungas. Gullig bar han i alla fall. Stora e och kläm åriga kusinen sprang och fnissade och jagade varandra runt dopfunten som sig hör till och tårar kneps och ljusen tändes. Efter åt blev det middag, vi serverade traditionell mat från min mans land, efterföljt av ett dignande kak-och tårt-bord. Musik spelades och pappa drog upp mig till dans, sen började alla(inte alla, men många)att dansa, både "dansa-med-axlarna" dans och vanligt. Några gick hem och andra samlaget runt ett bord och det sjöngs och dansades till andra sidan midnatt. Det var en glädjens fest och det blev firat!

  • Hvidbrud

    Intressant matprat. Har inte så bra input, men det låter som en bra ide med lager på lager, den ska jag hålla fasta på när det är dags för vanlig vardag igen och jag får lust att äta mer veg kost. ( var veg en tid i mitt liv, men jag saknade blodig biff, knaperstekt bacon och kallrökt skinka för mycket, så det höll inte. Mår klart bäst när jag inte äter så mycket kött, men mina veckolånga mastodontblödningar gjorde mig anemisk och bifflusten för stark.

    Igår fick J smakportion gröt för första ggn. Det var inte populärt... Han är inte klar, men idag ska han få sitta och kladda med den medan vi äter kvällsmat. Har löst om ett nytt tänk om babymat. Nu kommer jag så klart inte ihåg vad den blev kallad, men jag återkommer... Måste ju läsa på lite mer, men det lät, i mina öron, mycket förnuftigt. 

  • MSW

    Kram Pb! Klart att saker gör sig mer påminda i mellan åt, håller med hvidbrud!

    Hvidbrud: låter som ett fint och roligt dop!

  • Heloise

    Låter som ett härlig dop hvidis, vad blev det för fler namn än J( om det blev några)? Du kan ju inboxa dem

    PB: Usch, kom hit så får jag krama på dig! Klart att det dyker upp, konstigt vore väl annars, men vet du vad. Hvidis har helt rätt. blompojken kommer att få "nära" syskon och det räcker faktiskt väldigt bra det med, säger jag som är ensambarn, iaf räknar jag mig som ensambarn eftersom min syrror är dels halvsystrar och aldrig har bott hos oss och dels 10-12 och 14 år ändre än mig. Dessutom är de inte speiellt förtjusta i mig Det är klart att jag ibland saknar syskon fast för det mesta så tänker jag inte ens över det. Jag kommer ihåg att jag i tonåren var innerligt glad åt att jag inte hade några syskon att bråka med eller dela mina upptagna föräldrars uppmärksamhet med.

  • Ninnnis

    Åh Blommis! Jag hade velat stå där under stjärnhimlen med armen om dig och torkat dina tårar. Jag önskar så innerligt att du inte hade behövt känna så Hvidis skrev så fint och jag håller med om att Blompojken inte kommer att vara ensam. Blod är inte alltid tjockare än vatten, och jag har i min närhet exempel på både blodsband som både har klippts av och runnit ut i sanden och icke blodsband som är tjockare än något annat. Stor krsm och jag hoppas att Blompojkens lag spöade skiten ur Blekingarna

  • Ninnnis
    ingenjörsbruden skrev 2011-10-21 14:07:24 följande:
    Ninnis: Jag såg en grå stickad kofta som direkt fick  mig att tänka på dig!!!! Den hade mörkgråa utvändiga virkade fickor som var formade som hjärtan!!! Lindri fanns den på!

    Tack, det ska jag definitivt spana in! Vad tråkigt att du och maken har det tjafsigt, men bra att ni tar hjälp för att reda ut det. Kram på dig!
  • Ninnnis

    Ipaden vill inte citera, men det låter som att dopet blev lyckat, Hvidis. Intressant med samlaget runt bordet, är det en tradition från makens sida?

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård