Inlägg från: Fjällbruttan |Visa alla inlägg
  • Fjällbruttan

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Har ni tråkigt???
    Läs då detta, annars hoppar ni över!!!  Det är en order!

    Jag la upp ett album på facebook... jag var så glad över snön vi fick!
    Sen har jag förundrats över folks reaktioner!

    Och jag är mycket stolt mamma till stora I!!

    Lite förklarande inledning till dramat:

    Klas, Anna och Ulrika är Fd klasskompisar på gymnasiet.... fast jag umgicks inte med dem då speciellt, not my cup of tea..
    Nu har vi hört till samma grupp på FB inför en klassträff i våras...

    Klas var en nördig besserwisser som ALLTID skulle ha sista ordet...
    Anna en överklassbitch som bla. fick en ny audi i studentpresent...
    Ulrika gillade ingenting då heller..
    Sandra gick också i klassen och är skittrevlig och aktiv sosse, vilket Anna inte tål... jag bryr mig inte om folks politiska åsikter så länge de inte är rasistiska..

    Here we go:





     


    Det snöar i XXX 7/1-2011


    28 nya foton


     


     


    Anna Barkman Är det inte normalt???Det snöar i Stockholm också........


     


    Fjällbruttan:Jovisst är det normalt, men kanske inte det är SÅ OFTA det snöar 65 cm på ett dygn, och eftersom vi är så glada över det så vill vi dela med oss av glädjen!


     


    Anna Barkman Sorry !håller inte med dig-själv gillar jag "gröna vintrar"!!!!!!


     


    Ulrica Lindberg Håller med dig Anna .... i södra Sverige SKA det inte vara en himla massa dm snö som ligger kvar i flera veckor, det kan ligga kvar i några dagar .. normalt är sedan att det regnar bort !


     


    Fjällbruttan:


    Hmm.. anna och Ulrica, jag undrar om det är "normalt?
    För när jag var liten och bodde i Stockholm så kunde man åka slalom och bob på vintern, längdspår fanns på golfbanan och vit jul var det ofta...
    Sen att man gillar gröna vintrar det är ju.en annan sak
    Och eftersom jag bor på en skidort är det svårt att inte glädja sig åt snön, det är ju den vi lever av Visa mer


     


     


    Ulrica Lindberg Alla är vi olika bruttan .... när jag växte upp hade jag samma förmåner som dina barn - kanske därför som jag som vuxen tycker mindre om snö och kalla vintrar och är mer än lycklig för "gröna vintrar". Det är mer normalt för att vara åtminstone västra Sverige att vi inte har snö som ligger kvar i flera månader, det är bara sedan förra året som vår vinter här nere har förändrats till ett mer radikalt vinterlandskap. Kul för barnen men mindre roligt för vissa vuxna personer.


     


    Klas Höglund ‎65cm på ett dygn hmmm har vi fått en ny Enok Sarri mån tro :o) Om du nu vet vem det är. Men Men vad kul att ni har fått en fin vinter


     


    Fjällbruttan:


    Ok Klas, då tar jag det igen...
    Vi är avläsare åt SMHI, alltså har jag exakt koll på mm och cm!
    Men det kanske inte du minns??
    Fick ju dra den storyn för dig förra året med....
    Och Enok Sarri förutspådde vädret, han talade inte om vad som kommit ner..


     


    Klas Höglund Sett lite vad du skrivit tidigare och det håller jag med om . Enl klart.se och smhis hemsida så har det kommit 30 cm i kittelfjäll det senaste dygnet.Presic som du skrivit tidigare . Men som du skrev i den här tråden att det skulle kommit 65 cm på ett dygn var lite väääl överdrivet. Totalt är det 105 cm hos dig enl vädersiterna .Ha en bra och skön fredagkväll


     


     


    FjällbruttanJa Klas, det stämmer exakt efter som Maken inte har lagt in dagens rapport ännu eftersom han har jobbat, så om du kollar imorgon så ser du att jag har rätt... fantastiskt att du engerar dig så och kollar på alla sidor...
    verkar som du har ...lite att göra....


     


    Klas Höglund När det gäller vädersidorna så kollar jag faktiskt varje dag.l. Tyvärr måste jag säga att din arbetsgivare SMHI har fel oddsen på sin sida rejält.Klart.se är bäst på att förespå väder . Nogon om det ha en bra kväll.....


     


     


    Stora I (min dotter)


    Jag måste säga att jag blir besviken här.. Ni vuxna människor (Ulrica och Anna) ni SKA väl kunna hålla era åsikter inom er? För om min mamma och min familj ÄR GLADA över att det kommer snö och med snö kommer turister alltså det vi lever av ...och tjänar pengar uppe i fjällen på ska väl ni kunna vara tysta om det ni anser... Och Klas jag som är 13 år gammal tycker absolut inte att det är konstigt att det kommit 65cm snö på 24h! Och för att informera dig så jobbar mamma och Maken åt smhi och rapporterar in. Men det är inte alltid som dom prioriterar det före allt annat när t.ex Maken varit på jobbet idag och mina småsystrar e sjuka kanske man väljer att göra annat framför att rapportera in när man inte hinner eller har tid... Och Klart.se kanske fungerar för dig men här uppe håller vi oss till smhi samt yr.no! Och så länge du inte har sett detta själv, rapporterar in själv eller håller koll på vädret här uppe i Kittelfjäll utom via datorn tycker jag att du ska vara helt tyst!

    Vänligen låt min mamma vara ifred och låt henne vara glad för hon har då inte klankat på er om någonting så klanka INTE på henne!

    MVH I


     


    Anna Barkman Där fick vi på "moppo" Ulrica!!!Men en sak du bör lära dig innan du går in i vuxenlivet Iza,är att alla har rätt till sin egen åsikt(gäller även politiskt Sandra D)!!!!!!!!!!!!!!!!


     


     


    Stora I Ja men för den skull behöver du inte dela den med oss andra som är lyckliga utav snön anser jag! Och min mamma lär mig hur vuxen livet är och du behöver definitivt inte ta hennes plats! Min mamma är en kvinna som man skall se upp till och lära sig av! Hoppas även ni är sådana mot era egna barn! Så de lär sig att man inte behöver dela alla sina åsikter med andra människor!


    för 3 timmar sedan


      


    L H  Ojoj vilken debatt om vår enorma snömängd!! Faktum kvarstår att snön har fallit i mängder och det är så vackert ute


    för 2 timmar sedan


     


    Fjällbruttan


     


    Ursäkta, men är det inte dags att lägga av nu??

    Jag la ut ett album med snöbilder för att snön gladde mig, och många andra med mig, och nu har det totalt urartat och tillslut blir människor som inte ens har skrivit i denna länk påhoppade!
    Vad i hela friden har Sandras politiska åsikter med snön i Kittelfjäll att göra??
    Har du problem med det Anna, kan du väl ta med Sandra?
    Såvitt jag vet är inte snö politiskt färgad... och jag gillar Sandra, och uppskattar inte att hon blir påhoppad i min länk!

    Jag vill än en gång påpeka att jag är GLAD över snön, och tänker fortsätta vara det, stör det någon, skit i att titta på bilderna, så enkelt är det, och retar ni er på att jag är glad, ja.. då är det faktiskt erat bekymmer!

    Att Ulrika inte vill ha snö, det har jag förstått och accepterat och hon har gjort ett klokt val som då flyttat söderut för att slippa den, MEN, vi lever fortfarande i Norden, och snö är normalt här, även om klimatet har gjort det annorlunda de senaste åren. Jag hoppas att våren kommer redan i mars till dig Ulrika och att solen kommer att skina över er!

    Att du inte heller gillar snö Anna, det är helt ok, hoppas du får en tidig vår och lite snö, att dina flygningar inte störs av snökaos och att du får ha det bra, det önskar jag dig!

    I, jag beundrar dig för din argumentation, dina åsikter och för att du alltid visar att din familj står dig närmast, jag tycker att du klart och tydligt har redogjort för vad du tycker! Jag älskar dig för det och du är fantastisk som kan argumentera så otroligt bra! Du har även klart och tydligt skrivit att vi vuxna ska kunna hålla våra åsikter inom oss... MEN det betyder INTE, Anna, att du inte får tycka vad du vill!

    Är det någon som inte klarar av detta kan ni välja att göra som Klas och blocka mig, det är inga som helst problem.

    Jag önskar nu att alla lägger ner detta tjafs och gläder sig åt vad de själva vill, och kanske också kan tänka sig att glädja sig åt andras glädje!
    För det berikar livet!


     


    S D Men hallå....har man inget positivt att skiva kan man ju sluta ut att skriva det eller hur!! Energitjuvar betackar man sig för!


     


    S D


    Förresten tycker jag det var väldigt vackra bilder ♥


     


    Fjällbruttan: Tack Sandra! Men det var några timmar i traktorn för att få fram vägen, men ungarna hade kul i snön


     


    S  D Ibland suckar jag över snön, men mesta dels är det vackert och oerhört roligt att grilla, åka skidor coch bara andas den friska luften....livet ska njutas


     


     Nu är romanen slut


     


     


     


     

  • Fjällbruttan

    Daa.. mysigt att ni är utskrivna och hoppas att allt fortsätter flyta bra och att ditt tryck sköter sig!

    Blåsljudet får allt ta och växa bort på Fälga bums!

    Kramar om er och hoppas ni hittar rutiner som passar er bra!

    Kram

  • Fjällbruttan

    Flamman, kramar om dig oändligt och hoppas att du hittar några ljuspunkter i din helg,
    att du kan mysa med barnen, att du ser en vacker stjärna på himmlen eller att du hör en fin sång på radio!

    Tänker så på dig!

    Kram

  • Fjällbruttan
    Aleta skrev 2011-01-08 17:18:17 följande:
    Tack Bruttan! Du har verkligen fått mig att tycka att mitt facebookvägrande är välmotiverat!! HJÄÄÄÄÄLP!!!

    Daa, låter härligt med tvillingarna. Det är inte så ovanligt med sådana där hjärtljud som växer ihop, eller hur?
    Visst är det sjukt!!

    Det som är så komiskt i det hela är att det är ENDAST dessa tre, Anna, Klas och Ulrica, som tjafsar. har aldrig varit med om nåt annat på FB....
    Klas är extrem , han hade tom kommenterat I´s sista inlägg med:
    Jaha du Unga dam, då vet vi vad du tycker, ha nu en bra dag...

    och sen blockat mig

    Allt för att få sista ordet, så småsint som jag blev plockade jag bort det inlägget

    Tänker faktiskt låta resten vara kvar, för det visar bara enl. min åsikt hur fantastiskt korkade vissa människor är

    Ska bli kul att se om de skriver nån ursäkt,,, fast det tror jag inte
  • Fjällbruttan

    Tassar in lite snabbt från sjuklägret som håller på att snöa in.....


    Så efter visit hos distriktssköterskan med två barn varav Grodan nu har en akuttid imorgon eftersom hon varti snorig sen oktober och nu har haft feber i enoch en halv vecka (LESS är bara förnnamnet) så satt jag i traktorn ett par timmar.


    Maken jobbade och jag ville ha bort allt så vi bara kunde mysa ikväll, idag är det ett år sen svärmor somnade in..


    Mugglan, du är och bebbarna är i mina tankar, hoppas att du och maken får bra besked och att det gåt bra!


    Heloise, kramar om, klart du får bara bitter en stund! Det kallar jag normalt!! Kul att du har hittat ämnet för din uppsats


    Flamman, håller om och tänker på dig med.... att sluta med medicinerna låter som ett hot för att han ska få som han vill... eller ha nåt att skylla på om han säger dumma saker... och ville han sluta skulle han väl ha gjort det redan nu.. men vad vet jag?


    Jo, ett vet jag, att jag tycker om dig Flamman, att du är vacker, snäll, god och världens finaste mamma! Hjärta

    Blomman, kul att höra att du hade en bra helg

    Fru Sy, hoppas att du har det lugnt och skönt i ditt soffläge

    Leksi, hoppas lilleman är bättre och att ni har det bra!

    Villemoa, må förkylningarna lämna er boning, bums!! Krama småtöserna!

    Hvidbrud, hoppas du får bli sjukskriven, du har ju ett så tungt jobb!!

    Aleta, stora kramar till dig och hoppas att de ljusa minnena av farbror kommer att överglänsa sorgen inom en inte alltför avlägsen framtid.

    Kramar om er alla!!

  • Fjällbruttan

    Daa, hoppas att allt är bra med Axel och Fälga

    Inga nya bilder som du kan lägga in här? Om du hinner förstås

    Kram

    Ingis, tack för repan du drog med plyschomobilen... det verkade som det hjälpte lite

    Familjen mös ikväll framför familjen Macahan och maken

    Solde, maken undrar vad kattskruttarna tycker om sitt nya hem?

  • Fjällbruttan

    Godmorgon Ninnis

    Av en underlig slump sitter jag här så tidigt på morgonen medans resten utav huset sover utom då jag och Mellan M som just har traskat ner till skolbussen!

    Maken snosade i 45 min i morse, då ledsnade jag och klev upp...
    Lilla M fick åka ensam idag, för stora I har ont i halsen och feber och gissa vem som mer fått det??

    Jo jag
    Jag får också vara en del av virusfamiljen! Tjohoooo!  Eller inte...

    Fast det är ju en bra anledning att få sova bort dagen sen när jag ringt skolan och sjukanmält I

    Tur att maken har ledig dag så han kan vara hemmapappa, ska bli så roligt att höra vad han tycker om att lägga pärlplattor och måla med vattenfärg

    Jag blir lätt sadist när jag får kliva upp tidigt........

  • Fjällbruttan

    Hur är det med din fina mage Ninnis?

    Och hur mår du nu?
    Och vilken vecka är du i?

    Känner att jag har noll koll på allt!

  • Fjällbruttan
    Heloise skrev 2011-01-10 18:10:23 följande:
    Kommer ni ihåg ballongbruden? Nu är hon igång igen haha
    Länk??

    Ballongbruden får mig att se en naken brud som rasslar runt i ballongdansen....

    Eller en katasrofklänning med så mycket fluff att bruden ser ut som en ballong...

    Fast jag antar att det är nån som har nåt annat problem
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård