• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • passionsblomman
    Fru E skrev 2011-10-14 13:40:42 följande:
    Blommis-lovar skriva mer ikväll för nu ska jag iväg men FET på tisdag kl 16!
    FET menar jag ju såklart, det ramlade av ett F där! SHIT det är ju NU snart och jätte-jättenära!
    Åh hjälp!

    Jag inväntar spänt kvällens rapport!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Heloise skrev 2011-10-14 13:54:44 följande:
    Vill bara titta in ltie snabbt för att upp+datera er om ställningen i den spännande matchen mellan Elise- Elises nya glasögon, ställningen är just nu 500-0.

    Håll även ögonen på  min nya bok  Mamma på gränsen till nervsammanbrott, beräknas finnas i en bokaffär när dig inom en snar framtid( eller när de släppt ut mig ifrån den vadderade cellen). Pengarna går oavkortat till ett rekreationscenter för mammor på gränsen till sammanbrott, där äter alla barn snällt, de sliter inte av sig 2000kr brillor, sover lugnt och gråter inte hysteriskt!
    Heloise,

    Men också.
    Du såg annonsenerna va? och det där med "att uttrycka sig väl i tal och skrift" i jobbannonsen? Drömmer
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Tycker förövrigt det låter som om du verkligen kunde behöva ligga vid den där poolen jag visade. Det finns dessutom en hel radda stolar där. Vi kan ha ett pool-läger.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Norrskensflamman

    Jag ser hela Vått o torrt-trådens damer med hundar o ungar vid den där poolen
    Heloise, vi kommer. Meddela när ni fått nyckeln så kastar jag mig på flyget/tåget... eller hur man nu tar sig till Småland 

  • Norrskensflamman

    Daa, finaste, finaste Daa... Du är inte sämre än någon annan och du är en underbar mamma till dina parvlar och du har verkligen en tendens att förringa dig själv och det du gör och är. Du är en FANTASTISK människa!! Glöm aldrig det. Och lyssna på Blommis. Och kuratorn. BRA jobbat att du går dit och du ska se att så småningom så löser knuten sig.. . och då löser sig sömnproblem också. Kraaaaaaaaam!

    Själv fortsätter jag några ggr till hos kuratorn, men nu är det snart dags att avsluta, för man får inte gå i evigheter dit   Ja, inte utan ny remiss från läkaren, eller att man slussas vidare till psykiatrin. Men kuratorn tycker inte att jag hör hemma där.
    Antidepp fortsätter jag med ett tag till också. Tror jag har en hel del tungt framför mig kvar faktiskt... så jag fortsätter tills min tillvaro känns mer stabil.

  • Norrskensflamman

    Min musiker är f ö väldigt bra att prata och bolla tankar med... ♥ En mycket klok man...

    OCH en rolig grej: Ikväll är jag bjuden på tjejmiddag med ett gäng tjejer som jag jobbade med förut. Gäng o gäng... 4 st blir vi. Men gud så trevligt det ska bli att träffa dem igen

    Sen ska jag med jobbet på Birka Cruise-båten sön-mån, så jag flyger ner till Sthlm på söndag, mitt på da'n. Ska bli himla kul att få tokas lite med kollegorna. Konferens på måndag på båten... Men det blir nog bra det med...

  • passionsblomman

    Ute är det soligt och fint.
    Men det är också älgjakt.
    Det är en riskfaktor icke att underskatta när man ska skogspromenera.
    Jo, för igår höll hunden på att bli överkörd.
    Jag har honom ju i en spårlina, som alltså löper fritt på marken medan han springer typ lös. Eftersom linan är 15 meter lång, har jag då goda chanser att trampa fast honom så att säga, ifall han kommer på att han skiter i vad jag ropar.
    Men, igår kom där en BIL i skogen helt oväntat, och den tyckte min hund att han skulle ta och lära veta hut. Så, han springer mot bilen istället för bort från den, den korkade jycken. Jag, som var lite sen i vändningarna, hann precis få undan honom.

    Jag kan också konstatera, att döden är en tämligen slaskig historia.
    Om man är älg vill säga. Och får avsluta livet i med innanmätet uttaget och kvarlämnat i ett dike, jämte ens egen avföring-förmodligen utbajsad i rena dödsskräcken.
    Det är också ganska mycket innehåll i en älg. Kan jag upplysningsvis berätta för er som inte sett någon älg-insida än.

    Jag funderar som bäst på, om jag ska välja en annan, mer asfalterad väg att gå idag, då min annars så stillsamma runda, känns aningen actionfylld just för närvarande.
    En ganska kort rnda vill jag nog ha. För jag är förkyld i hela huvet och tänker bara gå för att kunna säga tatt jag ändå gjort det. 


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Norrskensflamman skrev 2011-10-14 14:27:18 följande:
    Ninnis, nu blir jag lite orolig faktiskt... Var ÄR du?
    Inte jag! Ninnis har besäk av bästa väninnna. Jag tycker nog nästan den där väninnan kan åka hem nu-jag vill se snobben i tråden!

    Närå, det är HELT vad du ska ha Ninnis, besök och härligt umgänge.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård