• muggles

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Heloise skrev 2011-01-27 17:14:49 följande:
    hej hopp i stugan!

    Varma kramar till flamman, det är allt jag har att ge.
    hvidis: svårmödrar kan vara påfrestande...
    Ninnis: längtar efter fler magbilder!

    Mugglan: vi fick tillfällig föräldrapenning när vi hade Elise på neo, skulle tro att det är samma som ni får om neovistelse blir aktuellet. Båda får, man ansöker och så får man intyg ifrån neo där det står att barnen vårdas på neo och att båda föräldrarna behövs i vården, nemas problemas. Samma "dag"penning som förädraledighetens dagpenning.

    Daa: Oj vad de växer, gullparvlarna.

    Idag ringde Margareta specialistsjuksköterska på DEMO kliniken KS till mig Den 18 feb ska vi dit, och planen är att Elise ska börja med  tillväxthormon när hon är 3mån korr ålder dvs 22 mars. De hade inte hört talas om ett så pass förtidigt  fött barn med pws, mao det är som vi alltid vetat vår unge är då unik Hon är den enda som de hört talas om som legat i en varfylld livmoder och överlevt, den enda ungen i sverige som fötts 12v förtidigt med pws( som man vet om), nä men det är ju skönt att man kan göra och föda barn i samma stil som man lever sitt liv, one of a kind liksom...

    Det var iaf jättekul att prata med henne och jag ser verkligen framemot att få träffat överläkaren, margareta, dietisten, sjukgymnasten och neurologen på ks!  Vi ska sova över och göra en andningsregsistrering.  Underbart att det tar fart och ännu mer att de tar sig tiden att ringa upp och småprata och ställa frågor inga medicinska direkt utan mer, hur man klarar vardagen, hur Elise mår, vad vi får hjälp med etc. Idag känner jag mig lätt om hjärtat!

    Och dessutom har dockan ätit 40ml på 10min ur flarran, sendan 30ml målet efter, enorma framsteg för en unge som förut fick i sig 5 ml och då sjönk till 35% i saturation
    Ja med VAB (vård av barn) menade jag eg tillfällig föräldrapenning men eg är ju den ersättningen lägre än man får när man är föräldraledig. Men jaja, det ordnar sig! Först ska vi komma dit (till neo alltså)...

    Nu måste jag fråga, det här har jag missat: "varfylld livmoder"? Hur kom det sig???

    Vilka framsteg för lilla hjärtat!!! En bra dag alltså
  • muggles

    Fru Sy: vad jobbigt du har det med tappen! Förstår att du är orolig, hade jag också varit (jag dras ju med viss oro själv och den är svår att stänga av ibland). Är du i v26-27 nu? Synd på föräldrakursen men jag tyckte inte man lärde sig så mkt på den... du har nog mer nytta av att kunna fråga här!

    Villemoa: jag fick tips i granntråden om www.babyjungle.nl där man kan beställa en helt ny UJ med liggdelar och åkpåsar för runt 8000 pix! Så det lutar åt det nu, avbokade vår titt av den beg iaf.

  • muggles
    Heloise skrev 2011-01-28 12:13:41 följande:
    Mugglan: Är tillfällig föräldrapenning lägre? Jag har ingen koll, jag vet bara att jag fått samma dagsersättning som för föräldraledigheten, men å andra sidan jag har ju inte begärt föräldrapenning förens den här månaden eftersom vi blev utskrivna ifrån neo den 4e jan. Vi gjorde så att Panzer jobbade och jag var där, man kan inte hålla i en unge samtidigt, men ni har ju två små knytten och så Moa, då förstår jag att båda ill vara med. Klart att Panzer ville vara med oss på sjukhuset men vi hade inte råd, och jag var för dålig för att gå tillbaka till mitt jobb i början.

    Anledningen till att Elise kom förtidigt var för att ajg hade en jättestor infektion i livmodern, som jag inte direkt märkte av, lite gran, men alla som jag kontaktade sa åt mig att det inte var ngn fara. Vattnet gick för att det vart sådant tryck på livmodern, när de snittade mig så låg Elise enbart i var, inge fostervatten kvar. Det var ingen på akkis som varit med om det tidigare, och det var väl på håret att jag fick behålla livmoder och livhanken.

    Jag kommer nog att bli väldigt kontrollerad vid nästa graviditet.

    Nu ska vi ta en tur i solskenet, Elise klarade av ytterligare ett  mål med 40ml och den här ggr grät hon när jag slutade ge henne flaskan, men jag vågade inte ge henne 20ml till för hon gluffade i sig 40ml på 10min.

    Villemoa: Vi ska göra andningsstudie på Karlolinska och sen till Astrid Lindgrens för själva mötena.
    Åh herregud, ibland tror man att man har hört de värsta historier som finns. Men så är det ju aldrig Shit, stackarn som legat i var!!! Vet man vad infektionen berodde på?

    Normalt om man inte har lägsta sgi så är föräldradagar mer betalt (80% av lönen upp till ett maxbelopp på 34 000 kr tror jag) medan tillfällig sjukpenning ger lägre ersättning.

    Så nu har hon verkligen lärt sig andas när hon äter då? Det är ju super!
  • muggles
    Norrskensflamman skrev 2011-02-01 12:44:06 följande:
    Jaha, då var han hemma då... Kall och avståndstagande mot mig, kärleksfull mot barnen. Jag hade lagat god middag, köpt vin osv. Men han bara ratade allt och gick och la sig att sova.
    Att han inte svarade när barnen ringde berodde på att han "sov". Hmm...
    Hittade imorse sms som HAN skrivit till HENNE: "saknar dig älskling" osv.   Jag tror jag dör av sorg...
    Det där gjorde så himla ont så jag har gråtit hela dagen. På jobbet.
    Han verkar allvarligt ha kärat ner sig.
    Jag vet inte vad jag ska göra.
    Jag vet inte om han var tillsammans med henne i helgen eller ej.
    Terapeuterna säger att han vet inte själv vad han vill eller vad han gör när han är i det här stadiet. Att jag måste försöka att inte ta åt mig personligt. Att det är lönlöst att diskutera med honom nu.
    Men VAD ska jag GÖRA????
    De tycker jag ska vara lugn och stabil, då är chansen större att han landar. Men orkar jag??
    Nu blev det ett ego-neggo-inlägg igen. förlåt
    Inte ta åt sig personligt?! Hur ska det gå till???? Vara lugn och stabil?! Hur i h-te då när läget är som det är? Känns som det är att kräva liiiite mkt där... Stor kram på dig Flamman!!!!

    (håller på att läsa ikapp...)
  • muggles

    Ninnnis: grattis till fint RUL och till lillkillen! Då verkar din och min teori stämma, att man ska gå efter NUPP-ul och skita i konstiga siffror...

  • muggles
    Ninnnis skrev 2011-02-03 12:09:09 följande:
    Jag tycker också det är tråkigt om alla inte kan skriva vad de känner för här inne.  Jag minns också att för väl de dubbla känslorna när andra blev gravida och inte jag. Samtidigt kan jag känna nu att jag inte vill skriva för mycket om min gravidlycka med risk för att strö salt i såren på de som fortfarande längtar.
    Själv har jag ju i en rätt lång tid stått vid sidan av och sett hur andra blivit gravida lätt medan jag inte blivit det (nu är jag ju det men kommer ihåg hur det kändes). Och det jag tycker var svårast att uthärda var inte de som var lyckliga över sin graviditet, utan de som bara klagar över krämpor och inte är tacksamma över den gåvan de fått. Så om ngn - särskilt ngn som kämpat länge - äntligen blev gravid ville jag gärna höra om det men ngn som däremot lätt blivit gravid och sedan bara hade klagomål att komma med - det var svårare att tolerera (för mig).

    Ninnnis: namnförslag: Minihopp? (Från Bamse... )
  • muggles
    Norrskensflamman skrev 2011-02-04 08:10:35 följande:
    Jaha, efter många kast hit o dit så blir det en slalomresa hela familjen i helgen. Igår morse ville han inte. Sen när han såg hur besvikna ungarna blev försökte han tvinga med sig dem utan mig, men den äldsta vägrade om inte mamma kommer med. Då HOTADE han henne att han minsann kanske åker iväg för gott nästa helg så hon aldrig mer få se honom, så "fundera om pappa inte är värd mer än så" osv. osv. Jävla pucko!!! Hon var ju helt förtvivlad. Tillslut så fick jag på nåder komma med och då ville den äldsta också komma.
    Idag ska jag ringa och boka tid för en visning av en lägenhet åt honom. För nu ska han UT!!!
    Gäller bara att försöka hålla sams i helgen och ha lite kul, för ungarnas skull. Jag får bita ihop.
    Näe fy fasen vad han är ego!!!
  • muggles
    Norrskensflamman skrev 2011-02-04 14:58:04 följande:
    Jag kanske är lite konstig...  
    Nej du är inte konstig - du bara älskar honom fortfarande?
  • muggles
    Ninnnis skrev 2011-02-05 17:28:51 följande:
    Tack! Nu vet jag iofs inte om man egentligen hade kunnat se tecken på Downs syndrom på RUL, men missbildningar och liknande hade de ju sett. Men vi har helt lagt KUB-siffrorna åt sidan och fokuserar bara på att allt ser bra ut.
    Jag frågade faktiskt henne som gjorde vårt RUL, om de hade Downs, skulle hon kunna se det då? Hon sa att hon hade kunnat se sk markörer för det men att allt såg helt normalt ut på våra två små.
  • muggles

    Daa: ja det stämmer att jag frågade. Tack för svaret, alltid intressant att läsa om dina små! Alla har ångest för när deras man börjar jobba, även när man bara har en... (om det är ngn tröst).

    Fru Sy: min mage är nog större än dig, haha. V 24 här...

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård