• Piggelin1

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Ninnnis skrev 2011-10-04 13:50:58 följande:
    Jag tänkte på det igår, att vi pratade och pratade i ett dygn och ändå kändes det inte som att vi varken hann komma in på alla ämnen vi ville eller prata klart om de vi kom in på. Vi hade nog kunnat prata i en vecka  
    Hoppar in lite snabbt från granntråden - känner igen beskrivningen av första besöket hos PB så väl Vi pratade & pratade & pratade & ändå hann vi bara avhandla en bråkdel (& våra män fick knappt en syl i vädret). Tur att barnen & jag var där en längre sväng i mars - då hann vi desto mer! Skrattande

    Tjing! 
  • Piggelin1

    Hej alla,
    jag finns här lite i ridåerna & bakgrunden - läser lite då & då vad ni har för er
    För er som inte har känner igen mitt nick, så kommer jag också från Tivolitråden.
    Ska väl egentligen presentera mig lite närmare, men just nu var det bara tips till Klockarbol jag vill hoppa in om

    Prinsgatans Blommor är kanon, tycker jag. De gjorde min brudbukett i vintras & faktist var det efter tips från PB som jag valde den butiken!
     http://www.prinsgatan.se/

    Aveny Blommor är en annan favoritaffär http://www.avenyblommor.se/

    Slutligen tycker jag om denna butiken också http://tornrosa.se/

  • Piggelin1

    Men åh, vad ni är goa! Hjärta Jag måste nog kliva fram lite från ridåerna i alla fall


    Villemoa, vilken koll du har! Jag läste häromdagen att din bebis (pojke/flicka? Ledsen att jag inte vet) snart fyller ett & tänkte att det var nästan precis samtidigt som vår lilleman. Så du har helt rätt, vår lilleman fyller ett om drygt två veckor & har världens enklaste personnummer 10-11-12


    Förutom lilleman så har vi Amanda som fyller fyra bara fyra dgr efter lilleman. Trodde aldrig att våra barn skulle få så få dagar mellan sina födelsedagar, var helt säker på att lilleman skulle komma ett par dgr före utsatt tid, som sin storasyster (=slutet oktober isf)


    Känns som om ni har lagom tempo i skrivandet här, det går att hänga med hyfsat i svängarna liksom! (så det är nog bäst att jag inte skriver för mkt själv, så att det sväller mer )


    Norrskensflamman - vad mysigt det var att läsa om din musiker & hur bra det känns/rullar på. En sån man förtjänar ALLA! …och efter allt elände som du varit med om (jag har tyvärr ingen superkoll, men snappat upp lite här & där av din historia), så var det verkligen din tur nu!


    Klockarbol - ja, du… Riktig jädra skitstövel & skitsituation du har på halsen. Hoppas verkligen du hittar ngn bank som funkar.


    Fru E - Humle & Dumle, gulliga namn! Tänker på dig!


    Hmmm, ngt mer jag ska berätta? Bor i rikets andra stad, gift sen slutet av februari, fyllde skräcködla (40) förra året. Är nu inne på fjärde jobbveckan efter min föräldraledighet & maken (jag har fö fortfarande inte riktigt vant mig vid att skriva maken istället för mannen ) är hemma minst till mars. Amanda har haft en riktigt tuff period första veckorna när jag börjat jobba igen, stooor förändring i vardagen för henne, men nu verkar de ha landat i det nya, alla tre där hemma. Lilleman har tagit det med ro - han är nog glad för all uppmärksamhet han får, oavsett om det är från mamma eller pappa…


    Hade en underbar avslutning på min föräldraledighet - sista månaden var vi hemma båda två tillsammans med barnen. Otroligt lyxigt & härligt!


    Otroligt lyxigt & härligt är det också nu att slippa hämta-lämna-karusellen just nu, när maken är pappaledig. Inte sådär ruggigt inrutat med tider & så markservice hemma. Efter förra mammaledigheten visste man ju inte riktigt vad hämta-lämna-tillvaron innebar, eftersom vi inte varit inne i den snurren ännu då, men nu… Gött, gött!


    Hmmm, ngt mer? Lite kuriosa, som säkert flera iofs kanske redan har koll på om ni smygläst i Tivolitråden - Mugglan & jag känner varandra sen före BT. Vid närmare eftertanke, femton år är det väl i år, Mugglan?! Time flies! Började BT-karriären med att leta inspiration till Mugglans möhippa & sen började vi skicka "veckans värsting" till varandra på mailen, dvs ngn galen bridezillas inlägg.


    Äsch, nu måste jag verkligen jobba. Det är fortfarande ganska lugnt tempo, två projekt i uppstartsfasen, lite lagom luddigt & trögt sådär innan allt kommit igång ordentligt.


    Tjing!


  • Piggelin1

    Vad konstig font det blev - måste vara för att jag skrev i annat dokument först & sen bara klistrade in alltihopa...

  • Piggelin1

    Gomorron! Tack för välkomnandet Ni är ju en rejäl hög med tanter som hänger här inser jag!

    Jag känner igen flera nick efter att ha läst lite då & då, men erkänner villigt att jag inte kan skilja er åt ännu - vem bor var, vem har vilka barn osv osv. Men det ger sig säkert så småningom.


    lanovia 08 skrev 2011-10-26 10:53:08 följande:
    Mugglan du kan få bestämma var du helst träffas. Det är du som har flest barn att släpa på. Jag bor förresten i Mölndal som svar på din fråga.
    Lanovia - trevlig del av stan du bor i

    Syrinx - låter som du har samma yrke som min svägerska. Via henne vet jag hur otroligt tufft det är med jobb, men just nu rullar det på bra för henne - kör frilans i Oslo, hoppar in & spelar på tex operan då & då.

    E-barn - oj, finns det många här?! Har inte tänkt på att namn på bokstaven E är så vanligt. Fast iofs, i Tivolitråden fanns det ju flera med. ...och nu finns det som sagt ett till här i denna tråden  ...och på vår gata finns det två flickor & två pojkar på E med, vid närmare eftertanke! Hmmm, det ÄR nog rätt vanligt som sagt!

    PB - inser att jag kanske måste döpa om dig till Blomman om jag ska hänga här! Ovant!

    Heloise, usch vad jobbigt med flickan med pws Vad är det pws står för? PB berättade lite om det när vi var & hälsade på hos dem i september, så jag har lite halvkoll på det, men nyfiken på vad förkortningen står för (& ja, jag är lite för lat just nu för att googla).
  • Piggelin1

    Ngn av er som såg Maria Montazami på Hübinette i förrgår?
    Jag har inte följt Hollywoodfruar sen allra första säsongen, så jag har inte riktigt koll på vad Maria M haft för sig, mest sett henne i tv-reklamen för Ving & så. Plus att jag förstod att det var värsta hypen när hon var på bokmässan här i Gbg för en månad sen.
    Så intervjun i Hübinette kanske inte var ngt nytt för de som sett serien, men OJ vad maken & jag garvade. Fick nästan plocka fram skämskudden & gömma mig bakom den, pga allt hon sa
    Vem som helst annan, UTAN hennes personlighet & framtoning skulle aldrig få stå oemotsagd med alla hennes medeltids-/hemmafruvärderingar Men med henne blir det bara så himla dråpligt http://svtplay.se/v/2580449/hubinette/maria_montazami_-_hela_intervjun?sb%2Ck165041%2C1%2Cf%2C-1


  • Piggelin1

    Flamman - håller med dig helt i din beskrivning av Maria M
    Är så otroligt facsinerad över hennes oförarglighet/ naivitet/ genomsnällhet/ spontanitet... Bara rakt ut/ av liksom

  • Piggelin1
    lanovia 08 skrev 2011-10-27 14:22:37 följande:
    Heloise förresten när vi valde dagis så ringde vi till de 4 som ligger här i området. Eller 1 av dem valde vi bort bara genom hur tråkigt det ligger, 1 valde vi bort i telefon. De kunde verkligen inte förstå vår fråga om barnen får vara ute mycket, alltså inget för oss.
    Lanovia, nu kan jag inte låta bli att fundera på om vi bor i samma område, det finns fyra dagis där jag bor med... Fast vi har inte dagis utan dagmamma, världens bästa, kommer aldrig, aldrig att byta bort henne Hjärta Verkar som om vi kommer att få in lilleman hos henne utan större problem till våren. Hon har tom sagt "Våga inte tänka på ngt annat, han ska in här hos mig "
  • Piggelin1
    muggles skrev 2011-10-27 14:02:20 följande:
    Piggelin: hittade detta:

    Symptomen vid Prader-Willis syndrom varierar avsevärt mellan olika personer och förändras dessutom med åldern. Redan från födelsen finns uttalad muskelslapphet (hypotonus) i framför allt nack- och bålmuskulatur. Den motoriska utvecklingen är försenad, och leder till att barn med syndromet lär sig att sitta, gå och stå senare än normalt. Finmotoriken är bättre än grovmotoriken.

    Nu har jag fuskstädat Man ska ju sänka kraven heter det ju så fint? Så lite dammsugning (inte ens i alla hörn i de rum där vi inte är så ofta) och så toalettringen + handfatet.  Det är ju vansinnigt vad det gror igen när man är hemma så här mycket! Man skulle kunna dammsuga varje dag (vilket min granne tydligen gör) men jag väljer att inte prioritera det. Hur heter det: hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete
    Tack för infon Mugglan!

    Våren 1996 var det vi började jobba ihop, april tror jag! Mindes häromdagen att vi brukade dricka sekt/bubbel ism att vi fått in en ny order. Känns otroligt exotiskt numera, finns ju inte i universum där jag jobbar nu, att man skulle göra det  
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård