• Soldemor

    Tantvarning – om igen!

    Idag skall gangsterpqaddan (skulle maken se vad jag kallar hans prinsessa för!) ha sin andra rabiesspruta, dvs notera: glöm INTE att ta med de tjocka trädgårdshandskarna till veterinären!


    Idag skall gangsterpqaddan (skulle maken se vad jag kallar hans prinsessa för!) ha sin andra rabiesspruta, dvs notera: glöm INTE att ta med de tjocka trädgårdshandskarna till veterinären!


    TinkerBelle skrev 2010-11-11 12:44:49 följande:
      Spännande, men vad är en prästkandidat?

     


    Prästkandidat blir man, när man är antagen som blivande präst hos det stift där man lämnat in sin ansökan. Innan man blir kandidat, måste man genomgå en antagningskonferens, som ser lite olika ut i olika stift, men där de kollar upp hur man uppfattar sitt kall och om det kan förmodas, att det är en kallelse från Gud och hur man då kan antas fungera som präst, eller om det är något helt annat, typ självförverligande eller liknande.

  • Soldemor

     


    TinkerBelle skrev 2010-11-12 10:53:08 följande:
      Så man är alltså redan fullt "utbildad" så att säga?

    Nej, det behöver man inte vara, man kan bli antagen ganska tidiigt i sin utbildning, beroende på när man ansöker och vilka bestämmelser aktuellt stift har. När jag ansökte var kvavet avklarad och godkänd basutbildning, dvs de första 40p samt att ha gått Svenska kyrkans grundkurs. Nu tror jag det är så, att det är upp till ens biskop att avgöra om man måste gå SKG.

  • Soldemor

    Nu har vi bott i nya lägenheten snart en vecka, allt är totalkaos och allt ligger i kartonger och påsar. Förhoppningsvis blir det bättre när allt är på plats.
    I aödags hade vi visning och tre timmar senare hade vi sålt, för ett mycket bättre pris än vi förväntat oss, vi skrev kontrakt i måndags.

    På jobbet är det jättemycket nu också, advent, lucia och jul i antågande. Inte riktigt bra hemma heller, hoppas det också blir bättre snart.

    På lördag är det kattens dag, då skall jag och katt-tjejerna stå på djurapoteket i Lund, innan jag åker för att kröna Lucia i min arbetsförsamling. Ikväll är det första syförreningsjulauktionen av två...

  • Soldemor

     


    Bobou skrev 2010-11-25 16:03:50 följande:
    Men grattis! Dels till nya lägenheten, vilket jag tänkt säga tidigare, men också att den gamla bostaden blev såld! Vad härligt att ni fick ett bra pris!

    Ja, det känns så bra! Allt har flutit så bra och snabbt, så nu väntar maken bara på, att vi skall stöta på någon motgång, messipist!

  • Soldemor

     


    Fjosok skrev 2010-11-28 18:23:49 följande:
    Vad olika vi är ...dfk har en stor sorg i att inte kunna sjunga, en annan har sjungit för pengar på rätt stora scener sen han var tonåring men har sitt livs sorg i att han aldrig fick chansen att bilda familj.Otroligt vad vi alla har bördor att bära, och glädjeämnen att dela med oss av.Det som kallas livet, typ ...

    ...och så skönt att vi har varandra här att dela livet med!

  • Soldemor

    Här kommer hälsningar från kartonger, kassar och möbler i en enda oreda. På måndag tillträder de nya vårt hus, så i morgon hämtar vi det sista. Otroligt att allt gått så fort.

    Har varit hemma från jobbet tre dagar, en insnöad och två lediga, men inte fått vrålmycket gjort, har väntat på att fastighetskötaren skulle komma och fixa med en del saker. Han kommer vid ett idag och gör det sista, sedan skall här härjas med kartonger. På söndag åker vi till Soldes katthem och ger katterna julklappar. Känns gott att kunna hjälpa dem, vi har ju fått en sådan fantastisk tjeja därifrån!

    Det där med dåliga chefer skulle jag kunna skriva en bok om!

  • Soldemor

    Allt tömt i gamla lägenheten, i morgon säljer vi! (och någon gång långt in i framtiden kanske vi får ordning här,hm...)

  • Soldemor

     


    Aleta skrev 2010-12-05 16:38:52 följande:
    Oj Solde! Spännande med nytt boende vad säger katterna?

    Lill-Loppan trivs tydligen överallt, hon busar och leker, Solde är lite stressad och har problem m kisseriet, men tackj och lov gillar hon sin medicin. Amaretto är den som gillar det här allra minst. Han har mest legat i soffan och sett ledsen och förvirrad ut. Men igår hittade jag överkastet till sängen och hans Barba-täcke som brukar ligga ovanpå, så nu är han nog lite nöjd.
    Alla tre älskar trappan till övervåningen, där är det ett himla spring!

  • Soldemor

     


    Fjosok skrev 2010-12-05 21:04:40 följande:
    Jobbar bara 4 dagar i veckan, pluggar måndagar. Men ska på sammanträde, danskurs, träning och ...ja ... skriva uppsats.Vad händer i din värld då mittiprick?

    Vad skriver du om och vilket ämnesområde?

Svar på tråden Tantvarning – om igen!