• hoodilady

    Vill ni ha hjälp/inspiration på trycksaker?!

    Jag tycker du ska spara som två olika, ett för webben och ett du ska trycka.


    Det till webben får du prova dig fram, men här kan du omvandla mm till pixlar www.translatorscafe.com/cafe/units-converter/typography/calculator/pixel-%28X%29-to-centimeter-%5Bcm%5D/


    Räkna med att ett web fönster är ca 1000 pixlar brett så får du avgöra om du vill att monogrammet ska vara en 1/5 del av sidan eller kanske täcka 2/3e delar etc. Spara det som gif och i RGB.


    Gör i millimeter och CMYK när du gör det tryckta. Ibland kan det räcka med ett ganska diskret monogram på ca 30x30mm. du avgör, skriv ut massa olika storlekar och jämför.


    Hoppas det går bra!

  • hoodilady

    Hej Cattitzi.


    Jo det är lite svårt med Monogram, det blir oftast snyggast att leka med olika storlekar, djup och gråskala. Kul att du jobbar i InDesign, det är absolut bäst.
    Om du vill få idéer på monogram med bara första bokstäverna i era namn kolla den här sajten:
    www.monograminc.com/
    Och gå sen till "Gallery"


    Om du känner att de var lite för avancerade och du vill ha era namn istället tycker jag du ska googla och kolla på bilder!
    Tex:
    www.google.com/images&hl=en&tbs=isch:1&q=wedding+monogram&revid=1699296548&sa=X&ei=UmHmTKn_NMHoOfCrrZEK&ved=0CCQQ1QIoAQ&biw=1680&bih=897


    Behöver du nya snygga typsnitt är dafont.com grymma (och gratis)!


    Hoppas du hittar nåt!

  • hoodilady

    Oj, Google länken blev lite knasig.
    Googla på bilder på orden: wedding monogram
    /Ida

  • hoodilady

    JBEC. Har du kollat på Matton?
    annars har Svanströms massa färgade papper tror jag.

  • hoodilady

    @ Lycka2012 -  Hej! Som min illustrationslärare alltid sa: "Alla kan teckna" Man gör det bara på olika sätt! Jag tycker du ska tillåta dig att sitta med en blyerts och "flumma" fram en karta. Du kan ju jämföra med nån färdig karta redan. Sen om du har en scanner så scannar du in bilden, lägger in den i Photoshop om du har det (du kanske måste ljusa upp nivåerna lite) och färglägger med en vattenfärgspensel (finns i photoshops penselbibliotek). Ta ca 50% hårdhet på så blir det snyggt, efteråt kan du välja Filter "vattenfärg" eller liknande så får du en snygg finnish!
    Annars är det ju otroligt charmigt att måla själv med pensel och vattenfärger.


    @ JWL - Kul att du hittade hit! Va spännande att ni ska lämna in till tryckeri, det blir alltid mycket trevligare än att använda sig av en färgskrivare!
    Relief heter det du pratar om, det kan vara utbuktande relieftryck eller nedsänkt.
    Jag tror de flesta tryckerierna använder sig av en särskild maskin som gör detta, det får ni fråga på det stället ni planerar att lämna in till vad det kostar extra. Det som är spännande med relieftryck är att man kan trycka svart på svart tex så det blir en snygg effekt men ändå läsbart!
    Jag tycker ni ska klämma och känna på papper innan ni väljer. Bor ni i Sthlm så gå till MAP och berätta hur ni hade tänkt er så kan de ta fram lite olika alternativ. Det ligger vid stureplan.
    Glöm inte att fråga tryckeriet vilken storlek på pappret de vill ha, en del trycker på A4 endel på A2, så ni inte köper fel i onödan. Tänk lite på hur bröllopet ska vara (är det mer jordnära, natur, bohemsikt etc) så kan ni anpassa pappret efter det, då är ett handpressat papper snyggt eller något med struktur i.
    Ska ni ha den lyxiga varianten på bröllopet kan det vara snyggt med ett bestruket(behandlat, lite glansigt) papper.
    Men mitt råd är att klämma och känna! Och nu när ni ska lämna in till tryck, var inte rädda att ta i med papperstjockleken!


    Lycka till båda två!

  • hoodilady

    Ah, jobbigt!
    Pantone 5025C eller 5035C (väldigt ljusrosa) (Båda Solid coated, de är båda rosa fast ändå dova.
    Jag har valt samma fast snäppet mörkare 5015C (den är lite mer lila än rosa.)

    Hoppas det löser sig!

  • hoodilady
    JWL skrev 2010-12-04 09:56:33 följande:
    Tack för hjälpen Hoodilady! Vi besökte MAP igår och de var väldigt hjälpsamma. Har nu några prov som vi ska välja mellan. Sakta men säkert går det framåt! :)
    Åh va bra! Hoppas ni hittar nåt ni gillar båda två! Fråga igen om det är nåt ni undrar, jag finns här :)
  • hoodilady

    Hej, Va spännande. Jag tycker det skulle vara ett grymt tillfälle att använda dig av typ ticket/biljett tråden.
    Se den här:


    http://www.google.se/imgres?imgurl=http://www.theweddinggoddess.com/uploaded_images/savethedateticket-727776.gif&imgrefurl=http://www.theweddinggoddess.com/&usg=__lcjbXcngs2pjC0YSlMH2f9grDSc=&h=400&w=400&sz=81&hl=sv&start=0&sig2=-mcElqvC8LP-0e5mdt8Q8g&zoom=1&tbnid=rO_awh0Koh7IOM:&tbnh=162&tbnw=162&ei=hYv_TJXyM8iv8gO8x-WNCw&prev=/images%3Fq%3Dwedding%2Bsave%2Bthe%2Bdate%26hl%3Dsv%26biw%3D1440%26bih%3D799%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:10,306&itbs=1&iact=hc&vpx=301&vpy=94&dur=2223&hovh=225&hovw=225&tx=147&ty=121&oei=hYv_TJXyM8iv8gO8x-WNCw&esq=1&page=1&ndsp=28&ved=1t:429,r:15,s:0&biw=1440&bih=799


    Så kan man riva loss save the date kortet, lägg i ett litet klistermagnet man kan sätta på baksidan. Även OSA kortet kan rivas loss. Tycker det är ett roligt annorlunda alternativ.
    Men vill du ha lite simplare, gör vanliga enkla släta små ark med tjockt papper i ett lite finare material.


    Googla "wedding r.s.v.p" så får du upp massa bilder!

  • hoodilady

    Nemän, texten försvann! ggrrrrr....


    Jag ville tipsa om en typ av ticket inbjudan där man kan riva loss osa och save the date kortet. Skicka med en klistermagnet bara så kan man sätta upp på kylen om man vill.


    http://www.theweddinggoddess.com/uploaded_images/savethedateticket-727776.gif


    http://2.bp.blogspot.com/_n45ezYXPsEw/ScRgfAIz66I/AAAAAAAADXw/T3VWX_cTZGo/s400/save+the+date.jpg


    Vill ni ha ett enklare alternativ så tycker jag ni ska göra vanliga små ark i bra och tjock  papperskvalité, för inspiration; googla "wedding r.s.v.p" och kolla bilder!


    Hoppas ni hittar nåt.

  • hoodilady

    Måste bara få nämna: Det är jag som har gjort fashionguide.se loggan :) ---------->>>
    de dyker upp som annons hela tiden. Det var dock lääängesen jag gjorde den, när jag sommarjobbade första gången som designer, haha, så den är ju inte det finaste verket jag gjort, men kul att se den dyka upp här hela tiden! :)

Svar på tråden Vill ni ha hjälp/inspiration på trycksaker?!