• ja 2010

    Vill ni ha hjälp/inspiration på trycksaker?!

    Hej,
    jag har en fråga ang. trycksaker. Vi håller som bäst på med indesign och få ihop inbjudan. Därefter tänkte vi kontakta tryckerier här i Stockholm för tryck av inbjudan. Ska man gå på det papper som tryckeriet kan erbjuda eller är det bäst och köpa papper på de rekommenderade butikerna och lämna in för tryck.

    Vi kommer ha tryck på en sida och vill ha lite tjockare papper och inbjudan går i vintagestuk.

  • ja 2010

     


    Skumboll skrev 2010-12-07 16:20:02 följande:
    Jag har fått offert från en hel drös med tryckerier i sthlm (det tryckeri vi använt oss av var lite klumpiga och jag valde att trycka hos någon annan).  Jag har märkt att det är väldigt olika, en del tryckerier har många olika sorters papper hemma i laget, andra har bara någon standardvariant. Dock har det inte varit något problem för tryckerierna att ta hem det papper just jag vill ha, man får betala lite extra ofta men så slipper jag själv böka med inköp osv. Så, vet du vad du vill ha - be dem ta hem om de inte redan har det hemma!

    Tack för input. Problemet är att vi inte riktigt vet vad vi vill ha för papper. Vi vet bara att vi vill ha lite tjockare :) Vi får nog ut och känna och klämma lite helt enkelt.

    En annan sak. Våra trycksaker kommer att innehålla en rosa färg som jag själv tagit fram i indesign. Måste man ha rätt färgnr vid beställning eller hur fungerar det. Någon som vet?

  • ja 2010

     


    Skumboll skrev 2010-12-08 20:08:21 följande:
    Det tycker jag att du ska göra! Tex conqueror har några papper med struktur som kanske kan vara något?  Tryckfärger är lite svårt, jag är inte jättehaj på detta med digitaltryck men så vitt jag vet använder man inte dekorfärger (som pantone) utan fyrfärgstryck. Och digitaltryck kan skilja en hel del i färg beroende på vad det är för maskin man trycker i. Olika papper kan också ge olika färgnyanser. Om du har en färgreferens så lämna det till tryckeriet så att de kan matcha och be alltid om ett provtryck. 

    Tack för svar! Bra tips om papper, vi får ta det när julrushen är över.
    Just det, så är det nog. Har för mig att han som lärde oss indesign på jobbet pratade något om det. Vi använder indesign bara för manualer så jag är inte direkt hajj på det annars men det är grymt kul och laborera i :)

Svar på tråden Vill ni ha hjälp/inspiration på trycksaker?!