Inlägg från: Fårävvör |Visa alla inlägg
  • Fårävvör

    Uppsalabrudar 2011

    Hej!


    Vad roligt att ni vill stanna kvar och hjälpa oss bröllops-noobs lite! Jag har tänkt fixa vigselförrättare snart (borgerligt). Är det någon av er som har koll på dom borgerliga vigselförrättarna i Uppsala? Jag vet ju vilket telefonnummer jag ska ringa, så jag fiskar mer efter lite inside information så att säga!


    Förresten, bröllopsklänning. Jag har tänkt åka ut till Ingvors i norrtälje och till bröllopsgården i vittinge. Är det några av butikerna i Uppsala som ni rekommenderar (har inte vart inne i någon av dem än...)?

  • Fårävvör

    En fråga till er 2010-brudar: Var ni på någon bröllopsmässa inför bröllopet? Såg att det ska vara en mässa på Norrlands 27/3 2011 (vi kunde inte gå på den i år), men eftersom vi gifter oss bara två månader senare, så känns det lite sent... tyckte ni att ni hade nytta av att gå på mässan?

  • Fårävvör

    Ok, tack. Det är ju just lokaler, vilka som ska fixa maten och fotograf som vi redan har fixat! då var det som jag trodde då, att det inte skulle vara så meningsfullt att gå dit två månader innan bröllopet...

  • Fårävvör

    Tack för tipsen om ställen att köpa papper på, ska kolla upp det om ett tag...


    Såg förresten foton från ett bröllop där de hade haft vigeln på en liten båt och brudparet åkte sedan båten själva till festen. Såg jättemysigt ut och jag började såklart spåna... Kom på at Linnéträdgården (där vi ska ha vigseln) ju ligger hyfsat nära fyrisån och eklundshof ligger inte jättelångt från ån heller, men jag glömde ju av både kvarnfallet och islandsfallet!!! Får nog bli transport med bil ändå tror jag! =D

  • Fårävvör

    Här försöker vi komma på vad vi borde ta tag i...


    - vigellokal: bokad


    - festlokal: bokad


    - fotograf: bokad


    - band till festen: bokat


     


    Kläder och ring ska vi nog börja kolla på snart. Hinner aldrig något på vardagarna och helgerna har varit lite fulla av annat ett tag, men snart så ska det nog finnas tid!


    Ska kolla i planeringskalendrarna i mina bröllopstidningar för jag känner att jag har fruktansvärt dålig koll på vad vi borde ta tag i när...

  • Fårävvör

    Vigseln blir i orangeriet i Linnéträdgården och festen i markan på Eklundshof. Jag har spelade i Tupplurarna förut som har som tradition att man alltid spelar gratis (eller ja, mot två backar öl) på medlemmars bröllop! =) 


     


    Jo förresten, jag kom på en fråga till till er "gamla" brudar. Har ni någon erfarenhet av att designa egen eller göra om en ring hos någon av guldsmederna i Uppsala? Eventuellt kommer jag få ta över en vigselring som min blivande svärmor har, men den skulle nog behöva modifieras lite i så fall... Antar att jag borde gå till någon av de "riktiga" guldsmederna i så fall och inte kedjorna?

  • Fårävvör

    Linaaa: Min svåger jobbar bland annat med att fota bröllop, så det blev ett ganska självklart val att fråga honom...

  • Fårävvör

    Hej igen,


    Har börjat fundera lite på blommor (brudbukett och ev. till andra utsmyckningar). Har ni någon trevlig/bra/billig florist att rekommendera i Uppsala?

  • Fårävvör

    helst plötsligt känns bröllopet lite närmare! Har bokat tid för att prova brudklänningar hos Lilly i sthlm på tisdag och ska till Norrtälje och Ingvors på lördag!! Wieee! 

  • Fårävvör

    Lilly i stockholm var helt fullbokade med brudklänningsprovningar nu på lördag, och nästa lördag har de stängt. så därför ska vi dit på tisdag efter jobbet istället... Jag jobbar i Uppsala men min sambo i stockholm, så det blir inte allför avigt att ta det på en vardag ändå! För övrigt har jag ingen koll på butikerna i stockholm...

Svar på tråden Uppsalabrudar 2011