Inlägg från: sms å fotboll |Visa alla inlägg
  • sms å fotboll

    Vill skaffa barn tillsammans men inte gifta sig?

    Har ett par i bekantskapskretsen som tänkte börja försöka få barn nästa sommar där hon vill vara gift innan och han inte är särskilt intresserad av att gifta sig alls (verkar det som iaf).


    Jag är nu lite nyfiken på hur ni tänker kring detta. Varför vill man inte gifta sig men vill skaffa barn tillsammans (indikerar ju ändå livslångt ansvar tillsammans)? Det är ju en sak att det inte kommer i den ordningen men att inte alls vilja gifta sig alls.

  • Svar på tråden Vill skaffa barn tillsammans men inte gifta sig?
  • sms å fotboll

    Detta par har hängt ihop i 10 år, de är 27 och 28 år och har köpt hus som de snart renoverat färdigt. Kan det vara så att han vill ha något litet och hon något stort och det är därför han värjer sig?


     


    fialotta82: I din kollegas fall så förstår jag ännu mindre. Att han skulle känna sig gammal?!?! Men herregud han närmar sig 40, då är man ju knappast purung eller lastgammal...

  • sms å fotboll
    Niini skrev 2010-08-18 15:24:42 följande:
    Har en vän som är förlovad och kan bra tänka sig barn, men gifta sig vill hon inte. Tror det kanske är så att giftemål är inte nånting som passar alla, vissa vill/behöver det och andra inte. Precis som så mycket annat :) Däremot är det synd om inte båda i förhållandet är överens :/
    Om man inte vill ha hela jippogrejen med solist i kyrkan och jättefest så förstår jag det absolut. Men inte ens ta på sig en ren tröja och gå till rådhuset en eftermiddag? Särskilt om man har barn och/eller hus så finns det ju flera juridiska fördelar om inget annat.
  • sms å fotboll

     


    Mymlan16 skrev 2010-08-18 19:53:33 följande:
    Jag förstår inte riktigt (för egen del) varför det hänger ihop. Känns lite gammaldags att man "måste" vara gift om man vill skaffa barn. För mig är att skaffa barn att på livstid förbinda sig gentemot barnet genom ansvar, kärlek och stöd. Inte till den som man skaffar bernet med - med denne delar man ansvaret för barnet, alltid, men man måste inte dela livet tillsammans med varandra. Att skaffa barn ihop är för mig inte ett löfte till den andre att "jag vill dela hela livet med dig", det är ett gemensamt  beslut som medför ett gemensamt ansvar, men det måste inte ha något med de vuxnas kärlek för varandra att göra. Ett äktenskap däremot är ett löfte mellan de vuxna om ett delat liv. Ibland vill människor ha det ena (barnet), ibland det andra (äktenskapet), och ofta båda delarna - men de fungerar ju även var för sig? Och alla tror inte på det här med äktenskap. Man kan leva ihop hela livet utan ring på fingret. Det finns stendöda äktenskap och ytterst levande samboförhållnden; i vilket fall ev. barn mår bäst kan vi nog räkna ut ;) Så det spelar väl inte så stor roll egentligen så länge alla parter är nöjda? =)

    Jag menar inte att man måste gifta sig "bara" för att man skaffar barn eller för att bevisa sin kärlek för omgivningen. Min mormor och hennes sambo träffades "på äldre dar" och har nu varit förlovade i 28 år och de tänker verkligen inte gifta sig.

    Det jag inte alla gånger förstår är oviljan. Att man tydligt säger att man INTE vill. Om man vill skaffa barn med någon så hoppas jag i alla fall att man har intentionen att leva resten av livet ihop, även om det ju inte alltid blir så.

Svar på tråden Vill skaffa barn tillsammans men inte gifta sig?