Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått & torrt, genom allt & inget -tillsammans

     


    muggles skrev 2010-11-16 13:43:47 följande:
    PB: äh du tar väl inte åt dig? Man får tåla lite snytingar när man sticker ut hakan (tell me about it...) men va fasen, den där tjejen som lagt ut den där musiken - hon har ju inte alla hästar i stallet!

    Nä, egentligen inte, igår var det en annan tjejs förresten, som tackade mig för att jag skriver så välformulerade inlägg överallt. Då blev jag jätteglad.

    Men det beror väl på när man läser saker också. Jag är ju kanske inte mitt mest stabila jag just nu, och då borde man kanske egentligen hålla sig borta från allt som gör att man rikserar kritik på sin person.

    Det är ju inte så att jag sätter mig och blir skitledsen ochbryter ihop för sådana kommentarer. Men däremot  har jag svagheten att jag gärna säger emot eller går i svaromål när folk säger saker. Eller, svagt och svagt, jag tycker folk ska stå för vad de säger. Men ibland är det bara slöseri med tid.

  • passionsblomman

    Mugglan, det är förresten så himla ku att ha dig även i den här tråden! Hoppas du känner dig hemma! Eller åtminstonde välkommen och snart hemma.

  • passionsblomman

    Flamman, du hade sådan här julångest förra året också. Kommer du ihåg det?
    Jag tror att du slits ganska mycket mellan vad du tycker att julen borde handla om och samtidigt att du faktiskt själv tycker att det är roligt med prestenter och VILL ge saker-för det är sådan du är, och pyssla och göra fint för det är ju mysigt. Och så ska man som heltidsarbetande kvinna få ihop det där med julefrid och stilla natt...

    Prestenter är ju uppenbart en kulturellt jätteviktig sak för din man och hela den delen av släkten eller hur? Och visst har du också präglats en del av det? OCH av din egen bakgrund, där det knappast haft samma plats?

    Själv älskar jag att ge prresenter. Ändå är det jag somskrikit STOPP i vår släkt, för jag tycker verkligen inte att det är rimligt att man ska behöva köpa julklappar till elva barn förutom sitt eget och dessutom vaåra sammanlagt fem syskon plus våra föräldrar.

    Vi har gjort så att vi köper någon liten grej till dem vi råkar fira jul med just det året. men förra året skippade vi syskon varandra faktiskt.

    Jag tycker det är jättevikitigt att lära min son att jul och högtider i övrigt inte är till för att man själv ska inkassera i högsta möjliga grad. Därför engagerar jag honom i julklappsplaner för pappa och morfar i år tex. och jag tycker det är viktigt att han ser att även vuxna får presenter. Annars tycker jag allt blir så himla snett.

    Sedan är jag hopplös med att egentligen vara klar med paketen men så "bara den här lilla grejen också..."

    Den här julen planerar i att hålla väldigt liten och mysig, eftersom vi bara blir vi tre och min pappa. Förra året var vi ju 12 pers, vilket var skitkul, men detta kommer också att ha sin charm. Ifjol blev det fruktansvärt dyrt, nte minst för att vi ju köpte belysningar, julgrandfötter och en jädra massa saker som vi inte hade, men i år får vi ju glädjen att hänga upp det igen.

    När du säger "samma gamla" förresten; Faktum är att det mysigaste jag visste med julen när jag var liten var just att se precis de där juliga skerna som man VISSTE fannas och som när de kom fram liksom trollade dit den magiska julstämningen. inte minst då vi flyttade så mycket, så betydde just de välbekanta sakerna väldigt mycket.

    Iallafall, det är lätt att känna igen sig i jul-ågren. men jag tror att det är något man lägger på sig själv och kan välja bort om man verkligen bestämmer sig för det. För den är verkligen så helt onödig!

  • passionsblomman

    Flamman, köp färdig pepparkakshus-kit på ICA. Det är bara att smälta socker och limma ihop. Lite snett är bara charmigt. Glasyr köper du också färdig på tub om du vill och så Non-Stop för flickorna att pilla dit.

    Pepparkakshjärtan av lite större modell limmar du ihop till små Samekåtor och så får ungarna pynta sina egna så har du plötsligt en liten pepparkaksvärld.

    Hembakta pepparkakor göres lämpligen av färdigköpt deg.

    Något julgodis eller de där lussekatterna kan du väl göra med dem ifall du tycker det är ku, annars har ni väl det där pysslet ni alltid brukar gå till? Då får de ju pysselkvoten fylld. Väl?

  • passionsblomman

    Vaffan ska man förresten pyssla för ifall man inte gillar det???

    Min sambo skulle aldrig i livet komma på att pyssla. Han spelar schack och brottas med sin son oavsett årstid.

    Sonen vill gärna att vi gör pepparkakshus-det är för att han sedan ska kunna gå i smyg och pilla bort ala nonstop från taket på den sida som inte syns...

    Bakade lite pepparkakor och några andra kakor gjorde vi när han hade en kompis här. Det var ett mysigt avbrott från allt deras dataspelande.

  • passionsblomman

    Såg ni de här citaten i Mugglans kak-länk? :


    Sokrates:
    Andra lever för att äta, jag äter för att leva.

    Claude Tillier:
    Att äta är magens behov, att dricka är själens.

    Olle Lundberg:
    Det sägs att man blir vad man äter. Men vem vill bli en morot?

    Oscar Wilde:
    Efter en god middag kan man klara allt, till och med sin familj.

    HC Andersen:
    Gud ger oss nötterna, men han knäcker dem inte till oss.

     

    Jag gillar Olle Lundbergs och Oscar Wildes!

  • passionsblomman

    Om jag inte minns alldeles fel så brukar Didis (om ni minns henne, ni som hängt länge på BT) svärmor ta ett par pepparkakor och slänga in i en skål i micron med lite vatten och vips doftar det pepparkakor i hela huset.

    En sak jag själv brukar göra som verkligen doftar underbart, är att skiva ett par apelsiner och bre ut på en plåt, torka dem på 50 grader med ugnsluckan på glänt och njuta av julig apelsindoft.
    Apelsinerna är sedan fina att lägga i en glasburk ihop med nötter, kanelstång, stjärnanis etc. Några blockljus intill den burken så har man vips ett mycket trevligt julstilleben.  Eller dekorera paket med apelsinerna, fäst dem i kransar...

  • passionsblomman

    Aleta, vad bra att det är kul på jobbet! jag tänkte på dig igår på din första dag.

    I den där tråden med "melodin" skrev jag ett inlägg direkt efter mitt , och det blev visst raderat. Jag kommenterade att den här personen startat närmar hundra trdar på bara någon vecka ochundrade om det verkligen inte fanns några trådar man kunde få svar och själv delta? Jag har nämligen aldrig sett ett enda inlägg i någon annan trå. bara egna starter. Underliga sådana också.
    Nästa gång jag kikade hade tråden "rensats" av redaktionen pga påhopp och OT. Mitt inlägg var borta. jag vet inte om mitt var det enda, men jag är väldigt nyfiken på vad de andra kan ha varit?

    Efter detta har inte en enda ny tråd startats och inget nytt inlägg kommit ifrån vederbörande. Jag tror starkt på oknytt i det här fallet.

  • passionsblomman

     


    Villemoa skrev 2010-11-16 17:46:22 följande:
    Blommis, den där Tjoffsan eller vad h*n nu hette vet inte ett skit om dig! You just tell it like it is och det gör du jäkligt bra dessutom! Kram på dig!

    Haha, kram själv. Jag och Joffan har lärt känna varandra ite bättre nu. Det finns klara fördelar med att inte bara strunta i vad folk säger, utan prata med dem...

    Åh vad rörande det är med lilla Moa och hennes syster!

  • passionsblomman

    Shit vilken molvärk jag har nu! Det här kan aldrig bli bra.
    Och humör som en kobra har jag haft senaste dagarna och dessutom godissug nå´t så in i bängen. Det brukar betyda allt annat än plus.

    Skit.

  • passionsblomman

     


    Aleta skrev 2010-11-16 18:34:12 följande:
    Kramkramkramkramkram!Jag ger inte heller upp ännu, it ain't over 'til the fat lady sings!

    Jag tycker den där feta damen kan ta och sjunga något bra för en gångs skul. Jäkla olycksräpa.

  • passionsblomman

     


    Daa skrev 2010-11-16 19:12:14 följande:
    Hej Ninnis! Enligt min erfarenhet är trötthet överhuvudtaget en dålig kombination med vad som helst på danska. Kram!

  • passionsblomman

    Ninnis, åååååh nu frammanade du plötsgt ett otrevligt minne av en tågresa där jag under pinsamt lång tid stod inne på WC och mässade "intekräkasintekräkasintekräkas"

    Baklänges är BERKLIGEN dåligt och x2000 också. Gudars skymning! det hade jag glömt.

Svar på tråden I vått & torrt, genom allt & inget -tillsammans