• ClaraH

    Bröllop 2011 Norrköping/Linköping?

    Vi ska gifta oss 03 juli, med ca 40 gäster i Linköping. Sen kommer vi har en fest i Stockholm, där vi bor för ca 70 gäster (20 augusti). Vi funderar på att gifta oss i Gamla Linköping. Det blir en borgerlig vigsel med brudskål efteråt och snittar. Sen middag nere på stan (varmraätt och tårta). Sen kommer den dagen att vara slut, dvs. rätt så tidigt. Vi går till vårt hotell för bröllopskväll/natt.

    Dans och party sparar vi till Stockholmsfesten. Hår tänkte jag göra på Hairstyle, de är jättebra. Make up vet jag inte ännu. Funderar på att göra det själv, men jag vet inte. Jag vill ha en kort klänning, men det verkar omöjligt att få tag i en som jag vill ha, så jag får nog sy den. Då kan man ju också satsa på lite exklusivare material utan att det kostar för mycket.

    Vi håller på och söker lokaler just nu och kommer att boka så fort allt faller på plats. Det är väl lokal som jag kännar att man måste ta tag i nu.

    Vi har förresten beställt vigselring redan. Vi gjorde det i förra veckan samtidigt som vi beställde förlovningsringar. Jag ville ha något som passar ihop. Frieriet kom den 17/7, så vi har letat ringar sedan dess. Vi får vänta till i början av september med att få dem.

  • ClaraH

    Är det någon som har tänkt på fotograf? Jag funderar också på make up i Linköping. Ska man göra det hos frisören eller separat någon annanstans?

  • ClaraH

     


    lineza skrev 2010-09-16 09:31:15 följande:
    När vi gifte oss för 6 år sedan så beställde vi vanliga vita operatårtor hos Lanemo konditori (västra vägen vid abiskorondellen), och de var fantastiskt goda! Jag har en man som kommer från en bagarsläkt och är extremt kräsen med tårtor, så han provade sig fram till Lanemo! Vi dekorerade sedan tårtorna själva med prästkragar och murgröna och ställde på olika höga björkstubbar, så det blev ett väldigt bra pris eftersom vi bara beställde "rena" tårtor i olika storlekar...   Lycka till!

    Kul att höra att Lanemo vann! Min gamla klasskompis jobbar där, då ska jag prata med henne om lite olika varianter. Gillar deras semlor! Själv skulle jag vilja ha något åt chokladhållet. Vi ska ju ha en större fest några veckor senare i Stockholm där vi bor och vi har sagt att mannen får bestämma tprta dit så får jag beställa tårta till vigseln. Han vill ha White Lady, men jag vill gärna ha en fyllig chokladtårta.

  • ClaraH

     


    Lyckliga013bruden skrev 2010-09-15 21:14:07 följande:
    ClaraH Vi hade tanneforshembageris pärontårta som bröllopstårta. Den är god och man kunde välja utseende på den. Vi valde Tannefors dels för att vår festlokal (livgrenadjärmässen) har samarbete med dem och dels för att deras tårtor lät godare än tårtverkstans.

    Ja, det skulle också kunna vara ett alternativ, jag vet att de är bra. Pärontårtan är god, men den har varit en favorit i flera år i släkten så man börjar nästan tröttna på den

  • ClaraH

    Vi har precis valt Katja Kirsher som fotograf, hoppas det blir bra. Och idag bokade jag frisör, det blev Hairstyle.

  • ClaraH

     


    Kinsale skrev 2010-09-21 21:26:42 följande:
    Jag letade upp tårttjejen i linköping: sockerrus.wordpress.com/

    Tack för tipset, verkligen fina tårtor. Jag ska kolla runt lite och höra om man kan beställa.


Svar på tråden Bröllop 2011 Norrköping/Linköping?