• MabCar

    Oktober 2010, del 2

    Denna förra tråden stängdes så här kommer en ny. Här samlas vi som ska gifta oss i oktober.

  • Svar på tråden Oktober 2010, del 2
  • Slottsbröllop

    Jag skickade mina för 2 veckor sedan.. kanske lite tidigt men tänkte att folk kanske inte är hemma i sommar. Har OSA datum 1 augusti.

  • Kerbaros

    Vi fick iväg våra inbjudningar igår. De blev väldigt fina. Önskar så här i efterhand att jag gjort som Slottsbröllop och fotat alla inbjudningar men jag får helt enkelt fota den inbjudan jag sparat till oss =).

    Jag tror vi kommer fota oss innan vigseln. Det känns smidigast så, då ser man nog som bäst ut oxå när allt smink är precis nylagt och håret är helt nyfixat. efter vigseln kanske man har gråtit lite osv. Känns tråkigt att låta gästerna vänta på oss dessutom. Men vi får väl se hur det blir =)

  • Slottsbröllop

    Jag fick tipset av en tjej som gifte sig i julas. Hon sa att hon ångrat att hon inte fotat allt man gör innan bröllopet bla alla inbjudningskort.

    Vi kommer att ha fotograferingen innan vigseln, jag var först emot det eftersom jag inte vill att min blivande skulle se klänningen innan. Men sen pratade jag med fotografen och hon sa att det alltid var kul att få brudgummens min på bild när han för första gången ser bruden helt fixad och fin. Ligger viss logik i att det är lättare att fånga det när inte massa gäster är runtomkring..

  • Fru Osbeck

    Vi har skickat in hindersprövning och namnbyte, någon mer som gjort det än?

  • bröllop 101009

    Vi skickade in ansökan om hindersprövning och namnbyte i måndags. Vår kyrka vill att vi lämnar in pappren 4 veckor innan vigseln så vi behöver vara ute i god tid. :)

  • xaniara

    Fina inbjudningar Slottsbröllop! Jag ska försöka komma ihåg att fota jag med. 


    Vi har stött på förhinder i och med att tonern i vår skrivare tog slut mitt upp i utskriften. Nu vet de flesta av våra gäster, särskilt de som kommer behöva åka över landet, redan datumet så det gör väl inte så jättemycket men det här är nog min stora stresspunkt nu. Det ska nämligen klippas och klistras en massa när vi väl får ut det och det kommer ta en jäkla tid. Får nog nöja mig med att de går ut efter midsommar. 


    Vi har precis bestämt att jag ska ta min BM's namn också! Det känns så galet bra! Har aldrig varit riktigt förtjust i mitt eget, det låter lite buffligt, plus att det börjar på Ö, vilket kan göra det besvärligt eftersom vi planerar att flytta utomlands när han ska göra sin postdoc. 


    Är ni nöjda med era nuvarande/blivande namn? Någon kille som byter till sin blivande frus?

  • wallinbruden

    Vi har inte bokat fotografering än men det kommer att bli innan vigseln.

    Vi ska gifta oss den 9/10 och vi skriver ut inbjudningarna idag, kuverten är redan ifyllda så nu är det snart officiellt!! Så himla roligt att överraska vänner via posten, våra familjer vet redan :)

    Kul initiativ med en oktobertråd!!

  • MabCar

    Kanske en liten dum fråga men hur byter man efternamn? Görs det i samband med hindersprövningen?


     


    bröllop 101009 skrev 2010-06-23 09:16:52 följande:
    Vi skickade in ansökan om hindersprövning och namnbyte i måndags. Vår kyrka vill att vi lämnar in pappren 4 veckor innan vigseln så vi behöver vara ute i god tid. :)

     

  • MabCar
    Slottsbröllop skrev 2010-06-22 21:16:59 följande:
    Jag skickade mina för 2 veckor sedan.. kanske lite tidigt men tänkte att folk kanske inte är hemma i sommar. Har OSA datum 1 augusti.
    Verklingen jättefina! Vi har oxå skickat ut våra och har samma osa datum som ni. Har ni börjat få några svar?
  • bröllop 101009

    Nu börjar jag fundera på om vi har satt för sent osa...
    Vi gifter oss den 9/10 och har osa 5/9.

    Vi tyckte att det var gott om tid. Det enda som det egentligen påverkar är ju cateringen och bordsplaceringen.
    Jag tänkte att vigselprogram, placeringskort och liknande kan vi ju göra ändå. De flesta svarar väl ändå inom en vecka...?! Trodde vi ja! Ska berätta att "de flesta" är i vårt fall de som inte ens hör av sig och tackar för inbjudan eller på annat sätt bekräftar att den har kommit fram.
    Nu ser jag oss sittande i telefon hela september för att jaga dem som vid det laget helt har glömt bort den där inbjudan som kom redan innan midsommar, suck.

    Appråpå det här med namnbyte så tar jag makens efternamn men behåller mitt eget som mellannamn. Kolla skatteverket.se där finns all info om namnbyte. Och blanketterna kommer med instruktioner "for dummies" så det är nog inga problem. Man kan ansöka om namnbyte i samband med hindersprövningen eller i samband med vigseln.

    Är det fler än vi (egentligen 90% jag) som börjar få mycket att göra nu? Oktober var så väldigt långt bort och nu är det snart tre månader kvar till vårt datum...
    Just nu växlar jag mellan bröllopstorget och symaskinen där 60 stolskappor ska ta form. Sen är det ju placeringskort, bordsplacering, fest- och vigselprogram och just det ja! :) Vi ska ju bygga en egen ställning till tårtorna som våra gäster ska ha med sig också (Vår variant på bröllopstårta).

    Det skulle vara skönt om det finns någon här inne med fötterna kvar på jorden som kan hjälpa till med att hålla eventuella bridezillabaciller borta :)

Svar på tråden Oktober 2010, del 2