Inlägg från: xaniara |Visa alla inlägg
  • xaniara

    Oktober 2010, del 2

    Bra med en ny tråd :) 


    Vi kommer ha vigseln klockan 14, och fotas innan, då det både behövs ljus för bilderna, och att vi inte vill att gästerna ska behöva stå och vänta på oss.

  • xaniara
    MabCar skrev 2010-06-22 07:50:15 följande:
    Det lutar nog att fotas oss innan vigseln. Har ni fått i väg inbjudningarna ännu?
    Vi hoppas på att få ut dem där här veckan.. Whaa, Jäkla pill det blev, där fick jag för att jag inte bara ville ha "nåt vanligt", haha.

    Nån som har lust att visa sina inbjudningar?

  • xaniara

    Fina inbjudningar Slottsbröllop! Jag ska försöka komma ihåg att fota jag med. 


    Vi har stött på förhinder i och med att tonern i vår skrivare tog slut mitt upp i utskriften. Nu vet de flesta av våra gäster, särskilt de som kommer behöva åka över landet, redan datumet så det gör väl inte så jättemycket men det här är nog min stora stresspunkt nu. Det ska nämligen klippas och klistras en massa när vi väl får ut det och det kommer ta en jäkla tid. Får nog nöja mig med att de går ut efter midsommar. 


    Vi har precis bestämt att jag ska ta min BM's namn också! Det känns så galet bra! Har aldrig varit riktigt förtjust i mitt eget, det låter lite buffligt, plus att det börjar på Ö, vilket kan göra det besvärligt eftersom vi planerar att flytta utomlands när han ska göra sin postdoc. 


    Är ni nöjda med era nuvarande/blivande namn? Någon kille som byter till sin blivande frus?

  • xaniara
    Slottsbröllop skrev 2010-06-26 09:27:20 följande:
    Har ni bestämt vad ni ska ha på er förutom klänningen, har vi otur så kan oktober vara kall? Jag funderar på en bolero men bara hittar roliga på utlänska siter som jag inte vågar beställa från pga att jag vill prova innan jag köper. Hur ska ni göra? Nu är vår hindersprövan och efternamns byte inskickad.
    Jag ska be min sömmerska (som syr min klänning) ordna en liten jacka med trekvartsärm som i stort sett bara är ett par ärmar, dvs nästan ingen täckning i ryggen (det låter konstigt men är rätt fint ). 

    Vilka siter har du tittat på? Kan du inte försöka leta reda på ungefär samma modell i nån affär och prova innan du beställer? 

  • xaniara
    Slottsbröllop skrev 2010-06-26 21:13:09 följande:
    Jag tittade på etsy.com massa roliga bolers som jag inte hittat motsvarighet till i Sverige, funderar om jag skulle dra fram symaskinen och försök göra en själv... Vi får se..
    I luv etsy.. Skulle kunna ruinera mig totalt över den sidan
  • xaniara

    Vad kul att det går bra för folk! Våra inbjudningar tog mer tid än planerat men nu är de äntligen ihoppysslade och ska bara slängas på lådan. Dessutom fick jag iväg både hindersprövning och namnändring igår, yay me.


    Och jag hittade mina skor ganska nyss faktiskt, på Skopunkten av alla ställen. Visste att jag inte ville ha vita, men inte så mycket mer.. Nu återstår bara att se om de går att använda på en gräsmatta (då vigseln är i en park) eller om jag får tänka om ändå :) Jag har rätt ofta höga klackar, men enbart på hårt underlag.


    Någon som har erfarenhet av höga klackar på gräs? 

  • xaniara

    Sent omsider finns våra inbjudningar i mitt galleri, känns så skönt att fått dem klara och skickade :) 


    bröllop 101009 skrev 2010-07-02 11:01:18 följande:
    Tyvärr har jag inte jättebra erfarenhet av klackar på gräs. Jag är ändå rätt van vid klackar men på gräs blir det lätt att man vill sätta i hela foten på en gång och lägga vikten på främre delen av foten. Resultatet blir för min del taskig hållning och lätt böjda knän hela tiden. Förutom att jag blir helt slut i benen av den onaturliga belastningen så ser mest ut som jag gjort på mig :), så klackar på gräs undviker jag helst.Testa att filma dig själv när du går runt på gräs i skorna och om du inte är nöjd med hur det ser ut så träna, träna, träna!Lycka till!
    Haha! Jag anar en katastrof Blir nog till att hitta lite lägre klackar till ceremonin.
  • xaniara

    Tack för de fina orden. Mest cred ska gå till BM som suttit och designat, jag har bara klistrat :)


    bröllop 101009 skrev 2010-07-05 18:41:41 följande:
    Hittade massor, bla tygservetter IRIS som jag ska testa att stärka och stryka i helgen. Hur stärker ni? Spray- eller sköljstärkelse?
    Hm, jag kan inte så mycket om tygservetter, varför stärker man dem? Är det om man vill bryta dem?
  • xaniara
    MabCar skrev 2010-07-06 17:58:21 följande:
    Vigselringen köpte vi samtidigt som förlovningsringarna. Det är en schalin passion i vitguld med diamanter i kanalfattning. Har du hittat din?
    Oh, den ska jag också ha!

    Åh, jag sitter också och filar på hur ceremonin ska se ut (borgerlig, utomhus), varken jag eller BM är särskilt förtjusta i diktläsning eller liknande, och vi har inte varit så sugna på att ha någon som sjunger heller.. Kanske mest för att det kan bli svårt med ljudet utomhus. Det är jätteviktigt för oss att det inte känns krystat eller tillgjort, men det gör det samtidigt svårare när man ska komma på nånting vettigt. Någon som har förslag? 


    Vad vi funderat på är möjligtvis en läsning av ett kortare stycke ur någon av våra favoritböcker (hela bröllopet kommer vara estetiskt inspirerat av bla gamla böcker, textsidor och en hel drös nördigheter..), men att lyckas välja....


    Hur mycket 'lullull' kan det tänkas behövas för en 15-20 minuters ceremoni?

  • xaniara

    Ja nu börjar det dra ihop sig! Har massor med småpyssel kvar, dekorationer och sånt som ska fixas med. Men de stora bitarna börjar kunna bockas av och igår beställde jag min brudbukett. Har gett floristen rätt fria händer att leka fram nånting (inom vissa preferensramar), och det kändes jättebra! Hon var väldigt entusiastisk och det känns som en rolig överraskning :) Har ni andra full koll på era buketter innan?

Svar på tråden Oktober 2010, del 2