Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Imorgon kommer det åtta pers hit. Vi har inte alls kommit dit vi vill i fråga om hur vi vill ha det när vi tar emot gäster i vårt hem. Men idag är min sambo åtminstone på benen-han spydde aldrig men jäklar vad sänkt han blev av bacillen! Jag hoppas vi har den ute ur huset nu, eftersom det kommer folk. Men ingen har kräkts här sedan i torsdags så det bord väl vara lugnt?

    Jag väntar fortfarande på mensen, så något återinförande av upptinad eskimå innna pingst som vi trodde förut lär det ju inte bli. Dag 35 idag.

    Vi ska sätta lite fart här med städa, plocka och handla, men jag bara måste berätta:

    Igår var vi på utvecklingssamtal, min son och jag. Minns ni ringen runt "ingen" i höstas?
    Gud, jag får tårar i ögonen fortfarande när jag ser den framför mig...
    Frågan var ju
    Har du någon att leka med på fritiden? "många" var ringen runt nu.
    Är någon dum mot dig i klassen? "aldrig"
    Är någon annan i skolan dum mot dig? "aldrig"
    Har du någon att leka med i på rasten? "många"
    Hur trivs du i skolan "mycket bra"
    Och så vidare...

    Alla frågor i hela formuläret hade bästa möjliga svarsalternativ inringat och det enda sonen hade på hjärtat var att en av hans bänkkamrater stör honom så han vill ha mer arbetsro. Hon har ADHD så de är medvetna om att hon är jobbig för de andra och nu ska de byta bänkplatser snart, så det ordnar sig.

    I skolarbetet har han tagit elefantkliv framåt med sin läsning och skrivning och "är det någon som vill läsa och jobbar på för att få tid över till sin bänkbokså är det han"

    Jag är så glad som en mamma någonsin kan vara. Våra strategier och vårt arbete har fungerat och min pojke har social kompetens och personlig styrka som gjort att han klarat av den här flytten på ett fantastiskt sätt.
    Jag är lättad från djupet av mitt hjärta.

  • passionsblomman

    Men vad är det för en läskig eftermiddag och kväll här!?!

    September, mina största kramar! {#lang_emotions_heart} Fy vad gräsligt och jätte jätte sorgligt!

    Snorkis, vad otäckt! Jag förstår att både du och han blev rädda!

    Jag skulle säkert säga något mer till någon, men jag är lite för trött för att tänka klart känner jag.

    Vi har fått en del gjort idag och jag har nu en exemplariskt ren kyl, städat skafferi och skinande rent kök och båda badrummen. Vi har egentligen mest golven kvar och dem gör vi imorgon.

    Jag struntade i all städning förut idag och gick uut och renasde klart den förbaskade rabatten och såg till att få ner mina stackars Penséer som försmäkttat i sina krukor alldeles på tok för länge. Dessutom fyndade jag små häng-sälgar nere på affären och stoppade ner dem med. Nu ser det så väldigt mycket bättre ut än förut och framförallt är det klart så jag slipper ha det som ett dåligt samvete över mig. Mysigt nog kom sonen ut och undrade om inte han kunde få plantera med mig.

    Vi har även varit  och storhandlat, på bolaget och fyllt på förrådet och så apoteket.
    Detta innebär att vi nu kan fortsätta fixa härhemma och komma så långt vi kommer helt enkelt i städväg. Det klart viktigaste är gjort.

    Nu hällregnar det på allt det nyplanterade. Det är bra!

    Jag önskar alla en trevlig helg, för nu får jag huset fullt och det ska bli så roligt!
    Det är de första som kommer hit till oss förutom släkten.

  • passionsblomman

    Kikar in och skriver ett inlägg innna ikappläsning. Annars blir det inte förrän typ imorgon ifall jag känner er rätt...Har alltså bara läst de allra senaste inläggen.
    Vet att Ea fått embryo tillbaka idag-hejjar som besatt! -Fick ni eskimåer också?

    Hejjar på Mugglan och sprutandet också såklart!

    Nenne: inga sprayer här. Vi ska tina vår eskimå var det tänkt. men...ingen tant här ännu...Jo, jag SKA testa, men det gäör jag efter dag 42, för jag har fått tant på dag 42 som senast. Jag tror dock att detta helt är något ivf-relaterat och känner inga symtom what so ever som föranleder misstankar om något annat mirakulöst.

  • passionsblomman

    Apropå gäster; det var våra första förutom släkten och det var SÅ roligt att få sitta och känna att det går att umgås precis så som vi drömt om i huset! Och de hade bestämt att de skulle stå för varsin middag så det har lagats och grillats och fixats åt höger och vänster. Enda smolket i bägaren cvar att ena familjens lilla minsta kräktes redan när han kom och de åkte seda hem på fredagen eftersom han inte slutade. han var fortfarande inte bra på lördagen stackaren.

    På fredagen var en stor del av gänget iväg till Astrid Lindgrens värld. Sambon och ena kompisen staplade ved och åkte sedan till badet med storkillarna. Jag själv har ägnat mig åt en ny bekantskap och en redan etablerad fiende: mördarsniglar! {#lang_emotions_demon}
    Fy
    vilka vedervärdiga mängder av det glupska slemmiga krypet det finns här!!!
    Där vi bodde förut hade vi dem inte i trädgården. jag hade aldrig sett någon förut. Nu har jag sett dem. och plockat dem. Jag har plockat uppskattningsvis runt 3000 sniglar fre, lö ,sön. Trädgrådsarbete är verkligen romantiskt, pyssligt och avkopplande... http://www.dn.se/nyheter/sverige/sa-har-dodar-du-dina-mordarsniglar-1.536337

    Tinga, det känns verkligen i ryggen ja!, både att stå och plocka och att ligga på knä och plocka! Jag tog mig knappt ur sängen på lördagsmorgonen!

  • passionsblomman

     


    Telis skrev 2010-05-17 15:27:34 följande:
    3000 sniglar!! Jag tappade plötsligt all matlust....

    Du, allvarligt talat så kunde jag inte blunda utan att se sniglar överallt framför ögonen på fedagsnatten och igårkväll när jag och sonen skulle läsa Harry Potter, gissa vad sióm sker i boken då? Jo, Ron råkar kasta en besvärjelse över sig själv (istället för över Malfoy) och drabbas av den ganska äckliga förbannelsen att behöva kräkas sniglar en hel dag...
    Jag hade JUST kommit in efter kvällens snigeljakt och kunde faktilst hålla mig för skratt. Min metod hittills är tatt hälla skållhett vatten och tösalt i en bytta och sedan handplocka asen. Det blir en fullständigt obeskrivligt vedervärdig sörja av slemmiga varelser i upplösning i den där byttan.
    Men, jag har startat ett krig. D har hittills inte haft några naturliga fiender i vårt land. men nu är jag här! DIE Motherfuckers!!! {#lang_emotions_yell}

  • passionsblomman

    Oooh, jag pratade just med sambon i telefon. Han berättade att han mötte en igelkott vid Forsythiabusken imorse när han skulle till jobbet! Jag älskar igelkottar! När jag var liten bodde det en hel familj i komposten. Det var ju bara hur gulligt som helst när mamma kotte gick först och sedan kom hela kotte-raden knatande efter henne på en snörrät rad genom trädgården.

    Och nej, snäckorna, som har hus, äter visserligen också på blad och är väl kanske inte så välkomna i salladsodlingen, men de är inte i närheten av vare sig glupskhet, antal eller förökningsförmåga som mördarfuckingsniglarna!
    En mördare blir 400 nya under sin livstid. FYRAHUNDRA!!! och de jävlarna är dessutom inte ens beroende av en sexpartner, för de är tvekönade och förökar sig alldeles själva ifall det behövs.
    Nenne, de kommer ju överallt ifrån! Helt jävla totalt otroligt! Jag gick igenom partiet vid prakeringen vid 19-tiden ifgårkväll och plockade mängder där. När jag avslutade rundan vid 20.15 kikade jag där igen. Då hade det krupit fram ett 20-tal nya! Det är ju helt sjukt!

  • passionsblomman

     


    snaily skrev 2010-05-17 16:04:50 följande:
    *känner mig alldeles utmobbad, för att inte säga rädd om livhanken* /snigeln

    Men Snigel då, du är ju inte en såndäringa mördare, utan en toppen-snäcka juh! En sådan med hus alltså! Dem försöker jag vara rädd om , det är bla därför jag inte saltar direkt i trädgården, för jag vill att alla andra kryp ska finnas där. I förrgår hittade sambon förresten en pytteliten snok i en lövhög. Den var inte mer än 15 cm lång och jättefin. Jag tog upp den för att syna den lite närmare. Det är coolt hur fina mönster de har.
    Spindlar är också bra, de käkar en massa annat otyg. Egentligen är det bara mördarsniglar-nytt hatobjekt och så sedan tidigare fästingar och så liljebaggar som jag tycker kunde utrotas.

  • passionsblomman

     


    MSW skrev 2010-05-17 16:56:59 följande:
    Förresten, pb, när är dag 42?

    Imorgon, men det spelar kvitta, för nu blöder det. Bra, för då kan vi gå vidare så vi får veta hur det går med eskimån. Detta väntande har bara känts som förlorad tid.

    EA, nu jäklar tar det sig, det känner jag på mig!

    Lappis, men åh vad hemskt! Stackars din kompis!

  • passionsblomman

    Jag har plockat 365 sniglar till och nu är det ca 3800 totalt. Eftersom en snigel blir 400 till under sin livstid, så har jag nu decimerat snigelbeståndet med minst 1 520 000 små slemmiga as. *ledbruten men nöjd*
    Nu ska jag försöka se Snailys trevliga och glada lilla snigel istället för terminatorenra from hell framför mig när jag ska sova i natt.
    Sov gott alla trådisar!

  • passionsblomman

    Hejom fejom! Det är tur att man är en så stabil och positiv och glag skit, eftersom det idag har gått så dåligt...{#lang_emotions_innocent}

    Jag skulle koka risgrynsgröt (jo, vi äter det året om här) och hade satt på grytan och skulle bara hämta posten. Då kom grannen och så pratade jag med henne och glömde grytan...."jävlar i helvete-GRÖTEN" och så in...i dimman...Det var tjock vit rök precis överallt....

    ..men på verandan sitter min son och hans polare i godan ro och spelar Fia!
    "Men SER ni inte att det är rök överallt!?!
    "Jooo..."
    "Jamen varför kollade ni inte i köket och ropade på mig då???"
    "Vet inte..."

    Herregud, tur att jag inte åkt till affären eller något annat längre ärende. *eldsvåda*
    Nu har jag kanske snart vädrat ut det värsta.
    Grytan är nog bara att kasta och gröt blev det inte utan fil och smörgås till mellis.

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen