• Svanboet

    Vi som går på Viktväktarna del 6

    Här samlas vi som går på Viktväktarna och pratar om maten, mötena, motionen och motivationen och allt annat som liver erbjuder.

    Välkommen in i värmen, gamla och nya, och dela en resa med oss!

  • Svar på tråden Vi som går på Viktväktarna del 6
  • Svanboet

     


    workoutgirl skrev 2010-05-26 20:50:58 följande:
    jag funderar på att börja på viktväktarna men undrar om det är värt pengarna. Har svårt att hitta tid att komma iväg på men jag skulle verkligen behöva hjälp och inspiration till att ta tag i vad jag äter för nåt. Känns som om det har gått utför väl mycket på sista tiden

    Ja du, det är bara du som kan avgöra om det är värt pengarna. För egen del kan jag säga att det ALLTID går lättare när jag faktiskt går iväg på mina möten och de veckorna som jag inte skött programmet är de veckorna jag inte har varit på min möten. Ibland har de perioderna blivit väldigt långa och då är det bara det faktum att månadsbetalar som får mig att gå dit igen. Visst kan det ses lite som pengar i sjön men det är väl ett gym-kort också om man inte går dit och tränar...

    Man kan antingen se det som att man kan ju läta bli att betala om man inte går dit ELLER har man redan betalt kan man lika gå dit och få valuta för pengarna. Har man tid att sitta framför TVn en timme per dag har man också tid att gå på möte, gå på gymmet eller laga riktig middag.

    Jag vet att jag är sådan, jag kan behöva en "extern" kontroll så att jag sköter mig. Även om min underbara konsulent aldrig skulle säga ett ont ord om man inte skött sig men det är så mycket roligare att visa upp hur duktig man kan vara

    Vill du nu inte gå iväg på möten så finns det "online"-varianter eller så hakar du bara på i vår grupp här och följer VV-råden utan att egentligen följa programmet.

  • Svanboet

     


    Sonja68 skrev 2010-05-27 08:39:56 följande:
      Ja, vi borde nog göra det...Jag har problem med pointsräkningen som bekant, men har i alla fall kommit igång lite med träning/röra på mig.

    Vad ska vi hitta på för utmaning då...?

    Motionsutmaningen? Checkliste-utmaningen? BiggetLoser-utmaningen? Bästa pepparen-utmaningen? Förebildsutmaningen? Receptutmaningen?

    Själv är jag nog i behov av dem alla

    Vi kan ju utnämna veckans motionär, veckans "looser", veckans bästa receptförslag...  

  • Sonja68

    Usch, har insett att jag inte kommer hinna gå ner 8 kg innan semestern... blä...

    4 kg innan 15/7 kan det vara rimligt?

  • Svanboet

     


    Sonja68 skrev 2010-05-27 15:25:00 följande:
    Usch, har insett att jag inte kommer hinna gå ner 8 kg innan semestern... blä... 4 kg innan 15/7 kan det vara rimligt?

    Nu får du en tillsägning på skarpen Sonja - Haka inte upp dig på siffrorna!!

    Om du räknar med att VV som mest rekommenderar att gå ner 0,5-1 kg/vecka som kvinna så kan du nog snabbt räkna ut hur mycket du kan förvänta dig bli av med innan semestern. Sen beror det ju på hur mycket man har att ta av...

    Positiva tankar! Positiva känslor! Solen skiner, regnet vattnar så jag slipper och nu börjar snart alla grönsaker växa i trädgårdslandet... Förbli positiv och ställ inte så höga krav på dig själv och sluta granska dina "misslyckanden"!

  • Sonja68

     


    Svanboet skrev 2010-05-27 15:29:04 följande:
      Nu får du en tillsägning på skarpen Sonja - Haka inte upp dig på siffrorna!! Om du räknar med att VV som mest rekommenderar att gå ner 0,5-1 kg/vecka som kvinna så kan du nog snabbt räkna ut hur mycket du kan förvänta dig bli av med innan semestern. Sen beror det ju på hur mycket man har att ta av... Positiva tankar! Positiva känslor! Solen skiner, regnet vattnar så jag slipper och nu börjar snart alla grönsaker växa i trädgårdslandet... Förbli positiv och ställ inte så höga krav på dig själv och sluta granska dina "misslyckanden"!

    4 kg verkar rimligt m a o. Tack för tillsägningen Ska försöka tänka positivt! Kram!

  • tågjäntan

     


    Sonja68 skrev 2010-05-26 15:45:22 följande:
    Welcome back Svanboet!!!!

    Håller med föregående talare .

  • tågjäntan

     


    workoutgirl skrev 2010-05-26 20:50:58 följande:
    jag funderar på att börja på viktväktarna men undrar om det är värt pengarna. Har svårt att hitta tid att komma iväg på men jag skulle verkligen behöva hjälp och inspiration till att ta tag i vad jag äter för nåt. Känns som om det har gått utför väl mycket på sista tiden

    Jag tillhör dem som har karaktär utan att jag behöver gå varje vecka. Innan jag belv gravid lyckades jag gå ner 15kg på ca 1,5 år. Då gick jag och vägde mig var 5/6 vecka. Nu håller jag på att gå ner graviditetskilona och har "bara" den här tråden att ansvara inför. Alla klarar inte av det. Men det brukar finnas gratis erbjudanden så det går ju att gå i väg och testa några gånger och se vad du tycker att det ger.

  • Sonja68

     


    Svanboet skrev 2010-05-27 15:24:06 följande:
      Vad ska vi hitta på för utmaning då...?Motionsutmaningen? Checkliste-utmaningen? BiggetLoser-utmaningen? Bästa pepparen-utmaningen? Förebildsutmaningen? Receptutmaningen?Själv är jag nog i behov av dem alla Vi kan ju utnämna veckans motionär, veckans "looser", veckans bästa receptförslag...  

    Veckans motionär, veckans Checklistestjärna, veckans recept verkar väl bra?

  • tågjäntan

    Hmmm... Inget av dem passar mig - jag är dålig på motion, försöker att promenera, jag kör inga cheklistor och det är min man som räknar maten .

Svar på tråden Vi som går på Viktväktarna del 6