• Cantaton

    Tantvarning del 8

    Solde, fina! Vad motigt!!


     


    Im yours, tack. Jag har suttit i kyrkan idag och sjungit "Du vet väl om att du är värdefull" - den sång jag alltid satte på när jag var yngre och kände mig ledsen. Sedan kom den med i psalmboken (psalm 791) och det är min absoluta favoritpsalm. När jag är i Taizé på somrarna och leder grupper med 15- och 16-åringar brukar jag alltid avsluta veckan med att köpa vackra, stora kort av platser i Taizé. Sedan brukar alla i gruppen få välja varsitt kort på vilket samtliga övriga i gruppen skriver avskedshälsningar eller minneshälsningar. Jag brukar alltid vara noga med att få med budskapet "Du är värdefull" i mina hälsningar. Tack för att du sa det till mig! Jag tror att alla behöver få höra emellanåt (ofta). Kanske till och med skulle sätta på låten och lyssna nu, det var länge sedan...

  • Cantaton

    Tack


    Trist med körbreaket! Men bra att du prioriterar träningen! Jag prioriterar som sagt mest kosten... Och vågen börjar sakta ticka neråt igen. Just nu är jag +2kg sedan jag slutade på Xtravaganza (och 2kg var ungefär vad man skulle gå upp när kroppen fyllde på med vätska igen). När jag gick in i depressionen i februari gick jag upp ytterligare 3kg, som jag nu har lyckats göra mig av med på en månad :) Att jag skulle ha gått ner alla mina kilon jag tänkt till 1 juni har jag såklart lagt ner för länge sedan, där inte längre rimligt. Men nu har jag satt upp ett litet viktmål till min kompis' Turkietbröllop. Helt baserat på att jag bara äter rätt och inte riktigt orkar träna för viktnedgång - utan bara "sådär två gånger i veckan".

  • Cantaton

    Och justja, angående bröllopet. Jag läste det tidigare någongång, jättetråkigt! Hoppas du får användning av sånginstuderingen en annan gång

  • Cantaton

    Idag har jag utsatt mig för min "största" skräck!! Redan klockan 9 på morgonen! Nu kan ju dagen bara bli bättre. För det första hatar jag att ringa. Det finns en spärr där, som jag dock börjar komma över allt mer. För det andra är engelska en av mina svaga punkter (hur jag fick MVG i Engelska A, B & C på gymnasiet är en fråga... för så trygg känner jag mig inte). Idag har jag ringt ett samtal till Nederländerna på engelska!!! Jag har försökt ringa utomlands i två månader men inte vågat trycka på den gröna luren... Idag har jag gjort det!!!!

  • Cantaton

    Tack!


    Förutom mitt samtal till Holland fortsatte dagen bra och jag var jätteduktig! Det enda som förstörde var att vårt internet plötsligt slutade fungera och stal en timma av min dag innan jag lyckades få supporthjälp.


    Så igår:


    1. Telefonsamtalet till Holland


    2. Jag mailade på TYSKA! Jag som inte skrivit ett ord tyska på 7 år - och du liksom på gymnasietyska. Fruktansvärt att inse hur mycket grammatik jag glömt bort! Men jag fick svar på mina frågor, så jag måste i alla fall ha gjort mig förstådd!


    3. Har ju precis startat duo med en pianist och vi har vår första gemensamma spelning 5 juni (vigsel, champagnemingel, till kaffet och fest). Igår hade vi tillsammans möte med brudparet. Pianisten berömde mig så för mitt sätt att samtala med brudparet. Att jag var så duktig och proffsig. Kändes så kul att höra! (Jag har ju alltid varit ensam innan.)


    4. Testade på DanceStep för första gången!


     


    (Kvällens belöning blev att se Läderlappen på operan.)


    dfk skrev 2010-05-08 15:27:04 följande:
    Heja Cantaton!   Solde, stackars ditt öga och vilken pärs du gick tidigare kring lantbrukaren. Ja, hur förbereder man sig på sånt? När man är djurälskare så tär det extra. Nu har jag äntligen avklart dessa hästpass, chefen tillbaka och jag kan åter få återgå till mitt ordinarie schema. Har försökt att dela på mig, då jag har två arbeten, men lyckades inget vidare. Jag får trösta mig med att det blir lite extrapengar till semestern. Nu längtar jag så mycket efter lite ledigt!!!! Sommar, salta bad, vattenmelon, smarriga sommardrinkar, grillkvällar, rosa solnedgångar, sitta och spela schack under ljumna sommarkvällar på verandan när syrsorna spelar, umgås med mina barn och göra picnickorgar och vara ute vid havet hela dagen ända tills det mörknar.  
  • Cantaton

    Är det verkligen gott?


    passionsblomman skrev 2010-05-08 16:31:07 följande:
    ...och jag ska ha rom och vispgrädde i min choklad!

    Vad duktig din son har varit. Kul att han kommer in lite mer i gänget!

  • Cantaton

    Haha, dessvärre ingår inte alkohol i min magkatarrdiet - och grädde och choklad ingår inte i min gå ner i vikt-diet. Så jag tror inte att det blev så mycket var av drycken... Jag ska sätta på lite te istället! Har just nu en favoritsort som heter "Vardagslyx". Den har smak av champagne och jordgubbar. Det ni!


    passionsblomman skrev 2010-05-08 16:46:33 följande:
      Om det är GOTT! Himmel kvinna, se till att få smaka! Inget värmer bättre och det är ju jättegott! Och ingen jäkla O´boyhistoria, utan redig kakaoblandning och starkt med lättvispad grädde och en skvätt rom. *slurp*
  • Cantaton

    Sonja, vad mysigt det låter!


     


    Jag sitter i valet och kvalet. Vet inte om jag ska anta en inbjudan att hänga med ett gäng på nån pub på Söder och bara ha trevligt eller om jag ska jobba lite till. Jag är fortfarande Jag måste jobba ytterligare 85h med projektet - och det ska presenteras 19 maj. Det är knappt möjligt som det är och eftersom kroppen säger ifrån de flesta dagarna (men inte idag - än) och sambon ändå inte kommer hem ikväll känns det som en bra möjlighet att jobba undan lite till.


     


     

Svar på tråden Tantvarning del 8