• Förstora ringar! Kan de minskas?

  Sön 21 mar 2010 21:05 Läst 1741 gånger Totalt 10 svar
  FruBer­g
  Visa endast
  Sön 21 mar 2010 21:05

  gifte oss i december och hade ringarna på mig under någon månad, sen fick jag så fruktansvärt torra händer och var tvungen att smörja in dom flera gånger om dagen...igår pröva jag dom igen och de är för stora efter att ja gått ner i vikt!

  Någon som vet hur mycke de kostar att minska dom? den ena är en enkel vitguldsring och den andra är en vitguldsring med 5diamanter...inga billiga ringar så har verkligen panik!

 • Kathiz å Kimmo
  Visa endast
  Sön 21 mar 2010 21:32 #1

  Min "blivande" vigselring var för stor. Den har en större centersten och 5 stenar på vardera sidan om centerstenen. Den går att minska och den var ändå 4 strl för stor!!!

  Så ja, de går att minska. Sambons förlovningsring (utan stenar) var aningens för stor, den gick också att förminska.

  Det är nog billigare att förminska en ring utan stenar, så sa iaf en guldsmed till mig.
  Min sambo fick göra det gratis för att det var så lite som behövdes. Min förminskning kommer att gå på runt 1000-lappen eftersom det är stenar och att den var ALLDELES för stor. Stenarna kan nämligen lossna ur sin fattning så det är mer jobb med ringar som har stenar.

  Båda våra ringar är för övrigt i vitguld!

 • FruBer­g
  Visa endast
  Sön 21 mar 2010 21:41 #2

  men gud!
  de har ja ingen lust alls att betala för en dum ring för flera tusen...tycke de räcker med pengar på nåt sånt...
  åh va ledsen o arg ja blev..

 • FruBer­g
  Visa endast
  Sön 21 mar 2010 21:43 #3

  tycker redan dom är skit är väl därför ja blir så arg. hade dom på mig en månad och de är så sjukt repiga och fula redan men finns inget de kan göra. finaste guldsmedjan i stan..
  så besviken, gamla ringar är mycke bättre, de klarar mer

 • Kathiz å Kimmo
  Visa endast
  Sön 21 mar 2010 22:13 #4

  Ja, vitguld verkar ju vara lite mer känsliga. Och de ska tydligen omrodieras lite då å då!

  Du kanske får ett bättre pris, det måste du ju kolla upp! Självklart kan de fixa till ringarna, men frågan är vad man vill betala för det. Om de blivit repiga av slitage är det inte så mkt att göra men om det är pga av annat borde du kunna reklamera.

  Du gifte dig i december sade du!? Min förlovningsring var inte speciellt repig efter 3-4 månader och då lever den ändå ett hårt liv.

  Sen kan jag tycka att visst är ringarna underbara när de är helt fria från repor och helt perfekta, men det har sin charm när de får lite patina och man ser att de varit med ett tag. Jag ser det som en positiv grej på ngt sätt. Det är min ring, den är med överallt och att det syns.

 • Vincit­Omnia
  Visa endast
  Sön 21 mar 2010 22:16 #5

  1. Det SKA inte behöva kosta så mycet att förminska en ring. "vår" guldsmed tyckte min förlovningsring var förstor. Han sa att han kunde minska den på vägen ut när vi skulle gå där ifrån. Alltså går det att göra på ett väldigt enkelt sätt och behöver därför inte kosta multum. Jag glömde bort att minska ringen när vi gick... :)

  2. Det var inte bättre kvalitet på ringarna förr, eftersom det var exakt samma material då som nu... Dock så kan äldre ringar bli jämnt slitna och då syns inte de enskilda reporna så mycket. Att ringarna sen får repor tycker jag är lite charmigt då man faktiskt ser att man lever och att man levt ett tag med den man gift sig med. Sen kan man göra det till en tradition att till varje bröllopsdag fixar ringarna för ett par hundra.

  /Johan

 • FruBer­g
  Visa endast
  Mån 22 mar 2010 10:31 #6

  ringarnas matrial har förändrats, de tålde mer repor förut. hade min mormors ring som var jätte fin och efter 1månad vill ja inte se mina dyra ringar för de är så fruktansvärt repiga och fula.

 • danica­liforn­ia
  Visa endast
  Mån 22 mar 2010 10:36 #7

  vi ska förminska min förlovningsring, den är i vitt och röttguld, det kostar 700 på guldfynd, då är visserligen ringen köpt där oxå! 350 skulle det kosta om det bara va röttguld!

 • tjabbo­oo
  Visa endast
  Tis 23 mar 2010 09:34 #8
  FruBerg skrev 2010-03-22 10:31:21 följande:
  ringarnas matrial har förändrats, de tålde mer repor förut. hade min mormors ring som var jätte fin och efter 1månad vill ja inte se mina dyra ringar för de är så fruktansvärt repiga och fula.
  Enda skillnaden är att förr hade man ofta nickel som legering, det har man inte idag pga all allergi.Guldet i sig är det ingen skillnad på.
 • Tis 23 mar 2010 16:56 #9

  Om man går till den guldsmeden där man köpte ringarna kostar det väl inget alls att förminska dem?

  Eller, vi kanske bara har hittat en bra guldsmed? Jag har också pga av viktmindskning haft in min ring vid två tillfällen så det går.

 • Snuffl­an
  Visa endast
  Ons 24 mar 2010 08:29 #10

  Jag har förminskat min ring och det var gratis o dom gjorde det på 10 minuter. Så kolla men din guldsmed vad dom kan göra. Sen så spelar karathalten in på ringarna om dom blir lite mer eller mindre repiga, ju högre karat desto mjukare blir ringarna. Visst så är dom första reporna värst, man ser dom så tydligt men när man använt ringen flera månader så kommer du inte tänka på det längre.

Svara i tråden: Förstora ringar! Kan de minskas?
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Ringar & smycken
Svara i tråden...

Innehåll